Inauguració de l’Ecorail – Gerard Carrera

Inauguració de l’Ecorail

Avui hem estat tot el matí a Callús, a la comarca del Bages, en el dia d’inauguració de l’Ecorail del Cardener. Mentre observàvem els preciosos paisatges del plà del Bages hem pogut fer-li unes preguntes a el president del Consorci de Promoció Turística del Cardener, Francesc Martínez, i el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Carles Ruiz Novella, que són els encarregats d’inaugurar aquest projecte que permetrà veure el plà del Bages des de un altre punt de mira. Aquí un en fem cinc cèntims:

Què és l’Ecorail?

L’Ecorail és un sistema de transport turístic pioner que uneix Callús (Bages) amb el Parc de l’Agulla de Manresa utilitzant vehicles lleugers. Aprofita les vies ferroviàries del territori i les converteix en un del millors vehicles per contemplar el paisatge i fer esport.

Qui pot fer aquesta activitat?

Primer de tot, per la via i circularan dos tipus de vehicles (el ‘ciclorail’ i el ‘trenpat’). Tots dos són vehicles lleugers, simples i que es desplacen a baixa velocitat, per facilitar la contemplació de l’entorn i és recomanable per a totes les edats. Excepte els menors de 7 anys que tenen que pujar obligatòriament en el “trenpat”:

El ‘ciclorail’ és un bastidor metàl·lic acoblat a les vies del tren sobre el qual es col·loquen dues bicicletes i s’ha de pedalejar per què es mogui. Està recomanat per esportistes o gent de mitjana edat.

El ‘trenpat’ és un trenet petit amb motor amb una capacitat per a set persones. Està recomanat per les famílies que vagin amb nens petits.

On està el punt de trobada? Quina ruta segueix?

El punt de trobada està a l’estació de Callús, on s’hi ha adequat el Centre d’Acollida de Visitants en un vagó de l’any 1930 de la companyia internacional Wagon Lits que havia fet el trajecte entre París i Lisboa.

En els vuit quilòmetres del recorregut es passa, entre d’altres, pel santuari de Juncadella; la masia de Les Torres, un conjunt arquitectònic de caràcter defensiu del segle XIV; el canal medieval conegut com la Sèquia, que des de llavors porta l’aigua del Llobregat fins a Manresa; l’església romànica del Mas de Sant Iscle, que actualment es dedica a la producció de vi; i el Parc de l’Agulla, el llac artificial on arriba l’aigua procedent de la Sèquia que s’ha convertit en un espai de trobada i d’oci i lleure.

Quan es pot fer aquesta activitat? Per què?

L’Ecorail funcionarà els diumenges i els festius perquè no s’utilitzen les vies ferroviàries entre Manresa i Súria per al transport de potassa i que són propietat de Ferrocarrils de la Generalitat.

Abans, però, per fer aquesta activitat s’ha de reservar a la web http://www.ecorail.es.

En cas de que no es pugui realitzar per raons climatològiques, s’ajornarà la sortida per un altre diumenge

Per què es fa?

Es fa per potenciar els visitants del plà del Bages i que el puguin veure des de la perspectiva més bonica d’aquest.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *