TREBALL LECTOR

Sempre t’he explicat que els llibres no s’han de fer malbé, que cal fullejar-los amb cura. Encara que també et dic que els llibres no són sagrats: no s’han de conservar per damunt de tot, ja que la dignitat d’un llibre no rau en el fet que algú, un dia, enquadernara uns fulls plens de paraules. És més, et diré que els llibres es poden tirar, que només cal retre culte als bons llibres. Els llibres que et rodegen, els nostres, sovint són bons llibres, precisament perquè molts altres no trobaren un forat a les prestatgeries, sinó que han anat ocupant altres llocs i alguns fins i tot han acabat els seus dies a la paperera. No tingues por, quan cresques, estimat Francesco, i no sigues com aquells que, per una suposada por cap a la cultura, no s’atreveixen a manejar-la, a fer-ne broma, a utilitzar la paradoxa, a dialogar amb els autors d’igual a igual. No cal tenir por a la literatura, Francesco: ni tan sols a la més difícil. No has de preguntar per exemple: “Que vosté ha llegit Joyce? Tot, fins a l’última pàgina?”. Juga amb Joyce, ell ho hauria apreciat. No converteixis la poesia en una monada, en quelcom que cal admirar per la seva grandesa inútil. No pots aprendre la poesia de Dante com si fos una cantarella, cal sentir-la com si fos música reggae només que el ritme el marquen els tercets, no la guitarra de Bob Marley que ara com ara ja t’agrada escoltar.
Bob Marley No Woman No Cry from TrustyJiovanni on Vimeo.
Text adaptat per Novesflors de: Roberto Cotroneo, Si un matí d’estiu un nen. Carta al meu fill sobre l’amor als llibres.

4t, 5è i 6è LLEGIM:

elsllopsdelallunaroja2.jpg

QUIN LLIBRE LLEGIM?

Enguany el tió de l’escola ens ha dut una veritable sorpresa, un llibre!

Si voleu saber la veritat, no és que ens hagués fet massa il·lusió en un principi, preferíem algun altre regalet… però sí, hi havia una coseta ben graciosa i llavors, ja vàrem mirar el llibre amb millors ulls.

Al gener hem començat la lectura i… FANTÀSTIC!

Per a la lectura:

 1. La Cèlia (model lector) ens ha llegit la primera part (fins la pàgina 31) en veu alta. Ha posat el llibre al faristol de la classe i ella l’ha llegida en veu alta. S’ha situat al mig de la classe, ja que estem asseguts en forma d'”U”.
 2. La segona i tercera part l’hem llegida naltros, fins là pàgina 80, però seguint un procès: una preparació prèvia (lectura silenciosa)i després llegir el text en veu alta, davant la classe i posant el llibre al faristol. Ens ha sortit força bé!
 3. A partir de la quarta part la llegim de forma diversa: asseguts en coixins i catifes, als bancs del pati, a la nostra cadira, al racó de lectura. De vegades podem escollir, de vegades, ens ho indica la Cèlia.

CLICA A SOBRE :ELS LLOPS DE LA LLUNA ROJA TREBALL LECTOR L’AUTOR: JOSEP-FRANCESC DELGADO

 

jfd_ico.jpg

VOLS APROFUNDIR UNA MICA MÉS? CLICA SOBRE LA FOTOGRAFIA

QUIN TROS M’HA AGRADAT MÉS?

Sóc el Gerard, el tros que m’ha agradat més es quan la Maria es va quedar atrapada entre tres llops, crec que pensava que a partir d’allí s’havia acabat tot per ella i també explica que a sa mare l’havia mossegada un llop i que el mal d’aquella mossegada no el podia suportar.

QUIN TROS M’HA AGRADAT MÉS?

Hola, sóc la Júlia ,la part que m’ha agradat més es quant la Maria va rere els llops i conviu amb ells, també quant la Llunaroja està ferida ella la cura i li agraeix amb una llepada: un petó.

QUIN TROS M’HA AGRADAT MÉS?

Hola sóc la Ikram, a mi m’agrada aquell tros de la gran cacera  perquè van arribar a la fageda del bosc de garesolet que s arrauleix al  peu del pedraforca.

QUIN TROS M’HA AGRADAT MÉS?

Hola, sóc el Marc, la part que m’ ha agradat més és la que la noia conviu amb els llops pel pririneu. Perquè conviu amb el llops per la muntanya i els segueix per tot arreu com s’hi fos un llop. Un kiss!

QUIN TROS M’HA AGRADAT MÉS?

Hola sóc el Sohaib i la part que m’ha agradat més es aquesta que escriuré ara. “Vaig ensopegar amb la llopada cap al Serrat dels Lladres. I allí encara me la jugava més. El llop mascle tocat per la bala ja tenia crosta a la ferida  del llop i es trobava millor.” Perquè dona emoci i també per voler saber què passa a continuació, m’ha agradat el suspens que ha sabut donar l’escriptor. 

 QUIN TROS M’HA AGRADAT MÉS?

Hola sóc el Maciek. Com que sóc polonès i fa poc que he vingut em costa seguir tot el fil del llibre però m’encanten els llops i les històries de llops.

QUIN TROS M’HA AGRADAT MÉS?

Hola sóc la Iris, a mi m’ha impressionat la guerra civil, no en sabia res i m’he quedat una mica trista. Però la Maria és molt valenta. També he après moltes coses sobre els llops i sobre les persones

One thought on “TREBALL LECTOR

 1. Maria jose marin rodriguez

  esteu estudiant un animal magnífic, elegant, solitari, és un dels meus preferits, sense ell crec que hi faltaria alguna cosa al nostre ecosistema.
  Tantes vegades temut i tanta bellesa en moviment.
  Estudieu-lo força , val la pena admirar un animal com aquest.
  Petons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *