ACTIVITATS DEL CURS

Aquests som tots els xiquets i xiquetes de l’escola.

Ara et portem a donar un passeig per a les activitats més divertides que anem fent durant el curs, vine amb naltros!

Un dia, vam tenir un bon ensurt, ens va visitar un bandoler que baixava de la muntanya per poder robar joies i menjar al poble de Picamoixons. El vam trobar a la pista de futbol amagat entre mig dels cotxes i el vam convidar a entrar, perquè als xiquets i xiquetes de l’escola, no ens faria cap mal. I així va ser que vam saber més coses de la vida dels bandolers…Sabeu que a Picamoixons hi ha haver un bandoler? I el famós Joan Serra, “La pera” de Valls, s’amagava pels boscos  que hi ha entre Valls i Picamoixons. Claudi el Moliner vivia al Pont de Goi…, la vida deuria ser molt dura per la gent d’aquella època!Si teniu ganes de recordar la cançó de Lluís Llach, la podeu escoltar a mà dreta.

A medi fem molts experiments, els de cicle mitjà hem fet un volcà, el voleu veure?

 Una activitat que ens agrada molt és el teatre de titelles dins la campanya Guà, l’obra que és va fer a Vallmoll va ser  ” El Soldadet de Plom”.

El dia 31 d’octubre… va venir a veure’ns un personatge ben curiós, una castanyera ben rondinaire que totes les castanyeres volia vendre castanyes al poble de Picamoixons. Com que plovia a bots i barrals, buscava aixopluc i, no sabem com, va fer cap a la nostra escola. La vam convidar a passar, li vam cantar i ballar, ella rondinava sense parar però va ser una manera divertida de celebrar La castanyada, enguany que per la pluja, no vam anar d’excursió amb la ZER.

però tot s’ha de dir, amb l’Anna d’anglès, hem celebrat una castanyada una mica diferent i allunyada dels nostres costums fent una ” Jack or lanter”.

El dilluns 26 d’octubre varem anar al camí del Pessebre a observar la flora i la fauna de Les Guixeres, la muntanya que envolta Picamoixons. Hi havia molta vegetació perquè la primavera va ser molt plujosa i la tardor, potser no tant, però també.

I, per a poder observar bé el nostre poble, res millor que visitar-lo des de dalt de l’estació fins a baix a la piscina! I per Santa Cecília, un doll de cançons! Enguany amb un públic especial, els nostres amics de Picabruna, els més petitons del poble!

I per a conèixer millor el nostre poble, la seva economia, riquesa i agricultura, hem visitat el Trull de l’oli. El sr. Miquel ens ho va explicar molt bé perquè el nostre Trull és el de tota la vida i, per això, surt un oli de primera qualitat.

QUÈ FEM?

[slideshare id=887102&doc=qu-fem-1230987185690222-2&w=488]

Abans de la festa major de Sant Josep, la festa d’hivern i, apropant-se la primavera amb molta força, hemfet una sortida a Miravet (La Ribera d’Ebre), un castell templer que es pot visitar i que contempla lo riu des de dalt del turó.

I per Sant Jordi, a més de participar al certamen literari, hem venut roses al parc i hem fet de conta-contes per als més menuts de l’escola.

El dilluns 11 de maig, vàrem fer una sortida a peu fins el Pont de Goi dins les activitats de l’Entorn verd que realitza l’Ajuntament de Valls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *