M’he equivocat en l’elecció d’estudis de grau

M’he equivocat en l’elecció d’estudis de grau

“Estic a primer de carrera i no m’agrada el que estic estudiant, el pitjor de tot això és que no sé el que m’agrada i el que em vull dedicar… Veig xavals de 21 o 22 anys acabant la carrera i jo amb 20 estudiant primer de Dret, i no m’agrada estudiar-ho, ni vull exercir-ho en un futur. Estic molt confús, i sense saber en què ficar-me l’any que ve.

Respecte a treballar, porto mesos en recerca activa d’ocupació, però és impossible, no hi ha ofertes per a gent sense experiència. Treballar a l’estranger, sobretot a Anglaterra, m’encantaria, i així també aprendria de la vida independent (visc amb els meus pares) i canviaria d’aires, que de veritat el necessito. Què faig?”

Si amb 20 anys t’has adonat que el que estàs estudiant no es correspon als teus interessos vas molt per davant de gent que acaba els estudis i després comença a “currar” i s’adona que no li agrada. No tothom, té la valentia de deixar els estudis per trobar el que li pot agradar, i per fer això, amb els 20 anys, tens fins i tot temps de sobres. Però abans de fer el canvi, valora si aquests estudis actuals i les sortides laborals de feina que et poden proporcionar et faran tenir autonomia financera per fer en el temps lliure el que desitges.

Reflexionant veiem 3 opcions:

1) Anar a una altra carrera o grau: Et planteges el que t’agrada i se’t dóna bé, veus que tingui possibilitats de futur i què has d’aprendre per a adaptar-te.

2) Treballar: Et fiques de comercial (a comissió) o el que sigui, la idea és que sigui en una empresa seriosa on puguis veure opcions laborals. Et pot arribar a donar més perspectiva veure els llocs que voldries amb un feedback real. A més et servirà per a fer el teu currículum.

3) Autodidacta: Et fiques a fer micromàsters i formació en línia per a poder experimentar diferents opcions i arribar aviat al perfil del que vols fer.

En qualsevol cas:

 • T’has d’esforçar i posar-li ganes.
 • Has de trobar el que t’agrada (com més aviat millor).
 • Conèixer-te a tu mateix és fonamental (amb professionals, test de personalitat i provant coses).

Un parell de tests d’inici:

Sort.

Publicat dins de Autoconeixement | Deixa un comentari

Les professions més destacades de 2021

La consultora d’Adecco (selecció de recursos humans) ha elaborat un informe amb els perfils més demandats i cotitzats per les empreses per a 2021.

Tots els perfils coincideixen en la necessitat d’adaptar-se al canvi per la pandèmia del corona virus. La pandèmia va destruir 360.105 ocupacions en 2020 i es va tancar l’any passat amb prop de 3,9 milions d’aturats, a més, com a conseqüència les ocupacions menys qualificades empitjoren les condicions laborals, augmenta la diferència salarial i minven el seu accés al treball.

Telecomunicacions
Els desenvolupadors de programari seran els més demandats. Els més cotitzats del sector seran els responsables d’infraestructures.

Indústria
Demandarà als managers de salut, qualitat, ambient i seguretat, els anomenats HSDQ. El perfil més cotitzat d’aquest camp serà el de manager d’experiència operacional, amb funcions de supervisió i coordinació en temes de qualitat i seguretat.

Salut
Aquest sector buscarà infermers. La raó és clara: la pandèmia de coronavirus i la vacunació necessiten desesperadament a aquests perfils.

Retail
Aquí el perfil més buscat és el de manager de trade màrqueting, que dirigeix la línia d’estratègia de les vendes. El perfil més cotitzat serà el manager de e-commerce, important per l’augment de les compres en línia.

Financer
En aquest sector es buscaran controllers, encarregats de la supervisió de la situació econòmica de les empreses.

Sector IT
Aquí els programadors de perfil molt tècnic seran els més buscats.

Corporatiu
El professional més demandat serà el responsable de relacions laborals, vital en un cicle de canvis legals com l’actual. El més cotitzat, això sí, serà el soci estratègic de recursos humans (HRBP), que ha d’harmonitzar els processos interns amb els objectius principals de l’empresa.

Màrqueting
El product manager serà el perfil més buscat.

Sector ‘lifescience’
Els tècnics de garantia de qualitat seran els més demandats, la seva feina és referent al compliment de normatives.

Logística
Demandarà, feienes de logística, en un context d’importància clau de les cadenes de subministraments.

Enginyeria
L’enginyer de processos, que dirigeix les optimitzacions i transformacions internes de les empreses.

Legal
L’advocat laboralista, donats els múltiples processos de Ertes i acomiadaments per la crisi del coronavirus, serà el més demandat.

Comercial
El director de desenvolupament de negocis serà el més buscat.

 

Font: https://www.eleconomista.es/economia/noticias/10977980/01/21/Estas-seran-las-profesiones-mas-buscadas-y-mejor-pagadas-de-2021.html

 

Publicat dins de Món laboral | Deixa un comentari

Vull ser eSport

“Hola, quins estudis cal fer treballar en els eSports?

 Tenir una carrera o grau no és imprescindible, però sí molt recomanable. Comença per seguir els esdeveniments, practicar amb els jocs i les competicions, però sobretot saber anglès i triar uns estudis que et motivin, pots plantejar-te cursar un cicle formatiu “.

Quan parlem de eSports (esports electrònics) ens referim a les competicions de videojocs, esdeveniments de gran popularitat. En general, els eSports són competicions de videojocs multijugador, i els gèneres més comuns són RTS (estratègia en temps real), MOBA (batalla multijugador en línia) i SHOOTER (trets en primera persona).

Es tracta d’un sector que creix a passos de gegant, per aquest motiu la gran demanda de professionals de sector. La indústria dels videojocs a Espanya en els últims anys ha facturat més de 1.479 milions d’euros, consolidant-se com un dels deu principals mercats mundials de el sector, segons les últimes dades de l’Associació Espanyola de Videojocs.

Aquestes són algunes de les professions relacionades amb els eSports i els estudis:

Jugador professional: És tan fàcil com començar apuntant-se en concursos obertes on es pot competir per pocs diners o de forma gratuïta. Com succeeix en altres esports, els millors poden arribar a viure d’això. Estudis esportius, habilitats de concentració.

Dissenyador de videojocs: La seva funció és el desenvolupament de l’esquema del videojoc, buscant idees originals, històries i personatges. Estudis artístics, musicals i de disseny.

Desenvolupador de videojocs: És el programador del joc. El seu objectiu és crear videojocs per a videoconsola, ordinador personal o telèfon mòbil. Estudis d’enginyeria informàtica o cicles d’informàtica.

Provador de videojocs: És garantir que el producte estigui correcte, que no tingui errors ni errades tècniques abans de sortir al mercat. Estudis esportius, habilitats de concentració.

Productor executiu: Responsable de supervisar tot el projecte des de l’inici a la fi, ha de negociar els contractes i planificar els recursos econòmics disponibles, és a dir, tot el necessari perquè el projecte tiri endavant. Estudis administratius, economia, ADE, …

eSports Màrqueting Specialist: Encarregat de generar tot l’ecosistema que va des dels videojocs i els macroesdeveniments fins a la creació de comunitats o el marxandatge. Estudis de màrqueting, relacions públiques, dret, …

Organitzador d’esdeveniments: Normalment un grup de professionals que organitzen un esdeveniment de eSports, analitzen correctament els objectius i les expectatives per fer gaudir a l’audiència. Per exemple, milions de persones veuen la final de l’League of Legends World Championship. Estudis de màrqueting, relacions públiques, dret, …

Creador de contingut: encarregat, com un “influencer” de videojocs, d’atreure usuaris a l’aplicació, així com en l’interès que desperten les recomanacions que realitzen en els seus perfils i el nombre de seguidors. Tant els streamers com els gamers estan oferint un contingut nou que fins ara no estava present a Internet. Estudis de periodisme, història, humanitats, …

Analista eSports: Observadors que després d’analitzar dades donen als jugadors tota la informació possible perquè estiguin preparats. Ensenyen als jugadors com reacciona el seu rival, les eines que sol usar, les seves debilitats, i tots aquells detalls que el jugador pot utilitzar com a avantatges. Estudis d’estadistica, psicologia, coaching, sanitaris, …

Comentarista: Són com locutors o periodistes amb carisma per tenir la capacitat de convertir un partit avorrit en una experiència inoblidable de gaudir veient aquests espectacles. Estudis de periodisme, història, humanitats, …

Què estudiar?

Des Emagister recomanen alguns cursos relacionats amb els e-sports per arribar a ser un professional de el sector «gamer»:

Font: https://www.eleconomista.es/status/noticias/11100897/03/21/Las-10-profesiones-mas-demandadas-relacionadas-con-los-eSports-un-sector-en-auge-en-Espana.html

 

Publicat dins de Informació sistema educatiu | Deixa un comentari

Prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà

FINALITAT

 • Permetre l’accés a la formació professional a aquelles persones que no tenen els requisits exigits per accedir-hi directament.

Requisits dels aspirants

 • Complir 17 anys o més l’any de fer la prova.

Certificació

 • Les proves d’accés superades tenen validesa permanent en la totalitat de l’Estat espanyol.
 • La superació de la prova permet la sol·licitud de plaça pel torn d’accés mitjançant prova.
 • La superació de la prova no garanteix l’obtenció d’una plaça escolar.

Contingut de la prova

 • És una prova única per a tots aquests ensenyaments.
 • El currículum de referència de les matèries de la prova d’accés a GM s’ha de centrar en les competències bàsiques de 4t d’ESO.

Estructura de la prova

La prova d’accés a GM s’estructura en 3 parts:

Matèries de la part de comunicació:
– Llengua castellana
– Llengua catalana

Matèries de la part social:
– Ciències socials, geografia i història

Matèries de la part cientificotecnològica:
– Matemàtiques
– Ciències de la naturalesa o Tecnologia (l’aspirant n’ha de triar una)

Durada de la prova
– Part de comunicació: 2 hores
– Part social: 1 hora
– Part cientificotecnològica: 2 hores

CALENDARI de la convocatòria de 2021:

Inscripció: del 15 de març (a partir de les 9 h) fins al 25 de març de 2021

Llista provisional d’admesos i exclosos: a partir del 13 d’abril de 2021

Prova: 5 de maig de 2021

15:30 h Verificació de la identitat dels aspirants
16:00 h Primer bloc: parts comunicativa i social
18:00 h Descans
18:30 h Segon bloc: parts cientificotecnològica i matemàtica

Qualificacions provisionals: a partir del  21 de maig de 2021

Qualificacions definitives: a partir del 28 de maig de 2021

RECURSOS:

 

Publicat dins de Informació sistema educatiu | Deixa un comentari

Jornades de portes obertes als centres educatius / CURS 2021-2022

El segon trimestre escolar coincideix, tradicionalment, amb les jornades de portes obertes que es fan abans del procés de preinscripció en els centres educatius. L’objectiu d’aquestes jornades és informar les famílies i alumnes perquè puguin escollir el centre que considerin més adequat.

L’any passat no es van poder fer aquestes visites per culpa de la pandèmia, els centres van fer un gran esforç organitzatiu per oferir formes alternatives no presencials.

Segons les instruccions del Departament, les jornades de portes obertes a les escoles per al curs 2021-2022 seran presencials, Educació demana als centres que organitzin trobades d’un màxim de 10 persones, amb cita prèvia i, si pot ser, a l’aire lliure.

Publicat dins de Informació sistema educatiu | Deixa un comentari

Quins són els llocs de treball més sol.licitats a Catalunya l’any passat?

Quins són els llocs de treball més demandats a Catalunya? Els mestres, els teleoperadors i els sanitaris van ser els professionals més demandats per les empreses en el 2020.

L’apartat Quina ocupació t’interessa? permet una consulta individualitzada per a una ocupació concreta.

La pandèmia del corona virus ha provocat un canvi en el mercat laboral català, disparant la demanda d’alguns perfils i enfonsant altres. El Departament de Treball de la Generalitat ha publicat el seu observatori de professions, amb els llocs de treball més demandats per les empreses i els millors valorats pels treballadors.

La informació mostra la situació de les ocupacions a través dels contractes de treball signats i les persones que demanden aquesta feina a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Les dades recopilades per la Generalitat puntuen del 0 al 100 els diferents oficis existents a Catalunya, per fer aquesta puntuació estableix tres variables: el grau de demanda de les empreses d’aquest tipus de perfil, la qualitat d’aquesta ocupació i la competència que hi ha entre professionals disposats a fer aquest treball.

La demanda d’algunes professions, com la de mestres o sanitaris, s’ha disparat des de la irrupció de virus. Altres oficis, com el d’enginyer, es manté amb una alta demanda i unes condicions molt valorades pels professionals. I altres feines, com la d’empleat de la llar, presenten una alta demanda, poca competència, però unes condicions laborals no massa desitjables.

Aquestes van ser les millors professions el 2020 a Catalunya.

Font:

Publicat dins de Món laboral | Deixa un comentari

El treball d’escollir professió

L’única manera de fer una gran feina, és estimar el que fasSteve Jobs.

– Estàs a l’institut i encara no saps cap a on orientar el teu futur ni quina professió t’agrada?
– Tens algunes idees però necessites ajuda per a delimitar el teu projecte professional?
– Hi ha dubtes pels estudis postobligatoris a triar?

Que no condeixi el pànic! Aquí t’indiquem tots els test d’orientació en línia.

Amb les preguntes o qüestions s’analitzen:

 • Els teus interessos professionals, és a dir, les activitats que et criden més l’atenció o que són més importants per a tu. Això permetrà determinar quines professions pots destacar.
 • Les teves motivacions, què és el que t’inspira a actuar com actues i quines són les teves preferències.
 • La teva personalitat, es tracta de la forma en la qual reacciones en el dia a dia. La teva personalitat impactarà en la teva relació amb els altres, així com amb el teu futur treball. També s’analitza la teva sensibilitat emocional.

Tens moltes preguntes respecte les sortides d’estudis i professions? Quins, com, quan i on?

 • Què triar cicles o batxillerat d’humanitats, socials o ciències, tecnològic o artístic?
 • Haig de fer una carrera universitària després del batxillerat?
 • Com trobo treball si vull deixar d’estudiar?
 • Estàs preocupat per les decisions que es prendràs en aquests moments i que són decisives (o almenys, ho semblen) per a arribar a un bon futur?

Aquí tens les millors webs per a trobar el teu camí professional:

És el teu torn de decidir i de preparar el teu futur! Ànims!

 

Publicat dins de Informació sistema educatiu, Recursos | Deixa un comentari

Cursos online per a aprendre coses noves en Internet

Cursos online: llocs per a aprendre coses noves en Internet

Podem aprendre pràcticament qualsevol cosa sense sortir de casa i, sovint, de manera gratuïta. Internet ens ofereix tot un món per explorar amb infinitat d’informació a l’abast d’un clic. Aquests són alguns dels llocs més interessants que podem trobar online.

Plataformas de MOOCs (és l’acrònim en anglès de Massive Online Open Courses o Cursos online massius i oberts):

1. Coursera
És una plataforma educativa de la Universitat de Stanford, hi ha alguns programes d’especialització molt interessants, com: Aprenentatge automàtic, Big Data, Científic de dades, Màrqueting digital, Gestió de projectes, etc. En anglès i de pagament. Té el seu propi canal de YouTube.

2. Edx
És una plataforma educativa de l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i la Universitat d’Harvard. El seu principal avantatge enfront d’altres plataformes és que alguns dels seus cursos són convalidables per crèdits universitaris. La plataforma de Edx només està disponible en anglès. També té el seu propi canal de YouTube.

3. MiríadaX
És una plataforma educativa creada pel Banc Santander i Telefónica, amb Xarxa Universia. La plataforma de MiríadaX també té el seu propi canal de YouTube.

4. Udemy
A diferència d’altres plataformes de MOOCs, els cursos són programes acadèmics impartits per professors d’universitat. En Udemy qualsevol expert en una matèria pot crear i oferir el seu propi curs a través de la plataforma. També té el seu propi canal de YouTube.

5. Teachlr
És una plataforma educativa similar a Udemy, en la qual podem ser alumnes o professors. Està disponible en anglès i en espanyol i ofereix cursos classificats en 8 apartats: idiomes, acadèmic, negocis, estil de vida, multimèdia, tecnologia, ioga i cuina. També té el seu propi canal de TouTube.

6. Tutellus
Es defineix com la major plataforma d’aprenentatge col·laboratiu del món hispà i podem participar com a estudiants o com a professors, creant els nostres propis cursos. Tutellus ofereix títols universitaris, amb diploma oficial, avalats per entitats com la UCAM i la URJC. I té canal de YouTube.

7. Udacity
És una plataforma educativa especialitzada en cursos de caràcter tecnològic. Col·labora amb algunes de les principals companyies tecnològiques, com Google, Microsoft o Amazon. Els continguts de Udacity estan disponibles únicament en anglès. Ofereix cursos de les temàtiques tecnològiques més innovadores: intel·ligència artificial, vehicles autònoms, realitat virtual, programació per a Android i iOS, etc. També té canal de YouTube propi.

8. Class Central
Per a trobar MOOCs en Internet. Engloba els cursos de les anteriors plataformes en un sol lloc. Permet realitzar cerques per cursos, per temes i per tipus de certificació. Té un canal en YouTube  en el qual publiquen entrevistes molt diverses.

9. Tareas Plus
Principal plataforma de cursos i tutorials en format vídeo de Llatinoamèrica. Si domines un tema, pots crear el teu propi curs o tutorial i publicar-lo en la plataforma. Té el seu propi canal de YouTube.

10. OpenLearn
Plataforma educativa en línia impulsada per The Open University, iniciativa britànica que promou l’aprenentatge lliure i obert. En OpenLearn hi ha un apartat amb els programes educatius de ràdio i televisió realitzats per The Open University per a la BBC. La plataforma i els seus continguts només estan disponibles en anglès.

11. FutureLearn
Plataforma en la qual col·laboren en la iniciativa nombroses universitats del país i altres institucions no acadèmiques nacionals, com el British Museum, el British Council o la British Library. La plataforma i els cursos de FutureLearn només estan disponibles en anglès. També té el seu propi canal de YouTube (en anglès).

12. UniMOOC
Plataforma de cursos per a emprenedors de l’Institut d’Economia Internacional de la Universitat d’Alacant, amb la participació de diverses organitzacions i empreses, com Santander Universitats, Google o Xarxa Emprendia. UniMOOC ofereix cursos sobre emprenedoria i temes relacionats. També té el seu propi canal de YouTube.

13. KhanAcademy
Plataforma educativa estatunidenca. El seu objectiu és que qualsevol persona en qualsevol lloc del món pugui aprendre sobre temes diversos de diferents nivells de forma independentment dels seus recursos econòmics. És gratuïta. De diversos temes: Matemàtiques, Ciència i enginyeria, Computació, Economia i finances, Art, història i humanitats i Preparació d’exàmens oficials. Té canal de YouTube  en inglés i en español.

14. Educalab
És una plataforma de cursos impulsada pel Ministeri d’Educació i Cultura amb cursos en línia gratuïts relacionats amb l’àmbit de l’educació, com educar en igualtat, aprenentatge basat en projectes, avaluació de competències digitals, etc. Igual que els anteriors té el seu propi canal de YouTube amb vídeos molt interessants per a professors.

15. Educatina
És una plataforma educativa de Llatinoamèrica amb continguts gratuïts de matemàtiques, ciències, ciències socials, llengua, economia i finances, art i idiomes. Ofereix milers de vídeos i exercicis  disponibles permanentment. Té  canal de YouTube propi.

16. Alison
Plataforma educativa en línia amb tota mena de cursos gratuïts: d’idiomes, empresa, enginyeria, seguretat i salut…; extrets de diferents plataformes. Alison inclou cursos sobre tecnologies innovadores com la impressió 3D, els bots, l’aprenentatge automàtic o l’anàlisi de dades, però també d’altres temes molt diversos, com a psicologia, nutrició, fotografia i fins i tot ioga.

17. Telescopio
Espai de cursos gratuïts en obert de la Universitat Galileu, de Guatemala.Té canal de YouTube propi.

18. Iversity
Plataforma educativa en línia amb cursos gratuïts i de pagament. Té el seu propi canal de YouTube.

19. Open 2 Study
Plataforma educativa en línia creada per diverses universitats australianes. Open 2 Study conté cursos gratuïts i de pagament de temes molt diversos. Només en anglès.
També té canal de Youtube propi (només en anglès).

20. Canvas Network
Canvas Network reuneix en una única plataforma els cursos gratuïts en línia oferts per diferents universitats i empreses de tot el món. Hi ha cursos en diferents idiomes, incloent l’espanyol, encara que com és habitual, la majoria estan en anglès.
Té el seu propi canal de Youtube.

21. Cisco Network Academy
És un espai de formació creat per Cisco amb cursos gratuïts de caràcter tecnològic per a formar-se a nivell professional de cara al futur. Podem destacar especialment el d’Internet de les Coses, encara que també hi ha de xarxes, ciberseguretat, programació en C++, etc.

22. IOC
Com ja sabeu és una plataforma de cursos oficials (Batxillerat, CFGM, ….) de l’Institut Obert de Catalunya, però amb els miniops aprendràs sobre un tema concret, de manera autònoma, creant una comunitat i amb continguts oberts. L’oferta gratuïta és molt limitada.

23. MIT OpenCourseWare
En realitat, simplement, el MIT s’ha limitat a penjar els materials de les assignatures impartides pels seus professors en la institució: programa de l’assignatura, materials de classe, presentacions i altra documentació proporcionada a l’alumnat, lectures recomanades, enunciats d’exercicis i exàmens… La major part dels cursos de MIT OpenCourseWare són en anglès, però també hi ha alguns disponibles en espanyol i portuguès. El seu canal de YouTube és especialment interessant perquè podem veure als professors del MIT en acció fent classe.

Cercadors de cursos

Font:
Publicat dins de Autoconeixement, Recursos | Deixa un comentari

Programa Referent Ocupació Juvenil del Consell Comarcal del Maresme

El programa de Referent d’Ocupació Juvenil es gestionat des del Consell Comarcal del Maresme, tenen establert un treball en xarxa on dos professionals referents d’ocupació juvenil donen cobertura als 29 municipis de la comarca. Aquest és un breu resum del programa (adjuntem també tríptic informatiu tríptic_referentocupaciojuvenil)

PROGRAMA REFERENT OCUPACIÓ JUVENIL (2 edició 2019-2020)

En què consisteix ?

L’objectiu principal del programa és facilitar i acompanyar la transició de les persones joves, entre 16 i 29 anys de la comarca del Maresme, des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional mitjançant el treball en xarxa i transversal entre els diferents dispositius que treballen amb persones joves, per tal d’oferir els recursos més convenients en funció de les casuístiques personals i/o socials de cadascú, mitjançant l’establiment d’unitats especialitzades en el territori.

A qui va dirigit?

 • Joves que acrediten l’ESO però en programes adaptats
 • Joves amb graduat d’ESO que accedeixen a la formació postobligatòria sense èxit
 • Joves amb graduat d’ESO que no accedeixen a la formació postobligatòria
 • Joves sense graduat d’ESO que accedeixen a formació de segona oportunitat (PFI, escola adults…)
 • Joves sense graduat d’ESO que no accedeixen a cap formació ni treball
 • Joves sense estudis (abandonament prematur) que volen tornar a estudiar
 • Joves amb titulació superior que no troben feina
 • Joves que migren sols
 • Altres

Actuacions del programa

 • Desenvolupament de les actuacions directes d’informació, orientació i acompanyament als i les joves, tant de manera individual i personalitzada com de manera grupal.
 • Desenvolupament d’actuacions de coordinació amb els diferents agents del territori:Centres Educatius, Ajuntaments (Tècnics/ques de Joventut, Promoció Econòmica, Serveis Socials, Ensenyament…), Oficines de Treball, Salut; dispositius sociolaborals, entitats formatives, etc.. La finalitat d’aquesta coordinació és millorar el coneixement i l’accés de les persones joves als recursos del territori i establir un treball en xarxa per optimitzar recursos.

Canals de comunicació i sol·licitud d’atenció individualitzada

Per tal de poder establir una atenció individualitzada als i les joves per part dels referents del programa, està establert el següent formulari a la pàgina web del Consell Comarcal del Maresme on els i les professionals podeu fer derivacions al programa. Un cop rebuts, ens posem en contacte amb els i les joves per concretar dia i hora per l’atenció individualitzada (en aquests moments de forma telemàtica).

També us informem que tenim Instagram del programa on anem publicant informació de recursos formatius i laborals, principalment del comarca del Maresme, adreçats a joves. Us convidem a seguir-nos.

Per a qualsevol dubte o qüestió que tingueu, podeu posar-vos en contacte.

Verònica Pérez Sánchez
Tècnica de Promoció Econòmica
Programa Referent d’Ocupació Juvenil – Àrea de Promoció Econòmica
Consell Comarcal del Maresme
Tel. 93 741 16 16 +(201)
referentocupaciojuvenil@ccmaresme.cat
http://www.ccmaresme.cat
https://www.instagram.com/roj.ccmaresme/?hl=es

Publicat dins de Recursos | Deixa un comentari

Vocació, estudis i feina

En el procés d’orientació hi ha tres coses fonamentals  a tenir en compte:

Vocació
Molts de nosaltres confonem els conceptes de “vocació”, “estudis” i “treball”, pensant que tot és el mateix.  La vocació va més enllà d’uns estudis o “carrera”, es refereix a la petjada que volem deixar i a la nostra “crida interior”.

Carrera
Un altre error comú és pensar que només hi ha uns estudis o carrera específica per a nosaltres. Que només uns estudis concrets corresponen amb la nostra manera de ser. Els estudis o els títols són “el punt de pas” per al nostre futur. El més important és identificar “Què volem aconseguir?” per definir els estudis que ens aproparan a això.

Treball
Per trobar aquest “treball ideal” és molt important que analitzem la nostra manera de ser, les nostres fortaleses, les nostres habilitats i els nostres interessos i passions.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari