Formació

Curs 2011/12

14 respostes a Formació

  1. Albert diu:

    Hola!!

    Després de passejar pel teu bloc i recórrer alguns dels nombrosos camins que hi travessen, he trobat que els paisatges proposats permeten descobrir una visió panoràmica molt completa de l’entorn educatiu actual des de la perspectiva de les noves tecnologies.

    És ben cert que l’abundància de recursos, a estones, fa necessari un plànol i en alguns llocs caldria una brúixola per orientar-se però, -passa sovint quan entres a la xarxa-, d’un lloc grimpes a un altre i a voltes perds el nord de la cerca inicial per la pròpia inèrcia i l’afany de descobrir nous horitzons web.

    Això no treu que s’albiri un treball de recerca pacient i meticulós, amb
    un enxarxat extensíssim que obre un ventall enorme de recursos i possibilitats per treballar a la ret, per aprendre i ensenyar amb les TIC.

    Crec que l’iniciar-nos i aprofundir en la cerca de materials, de fonts d’informació i d’estratègies de recerca, seria l’objectiu desitjat.

  2. msolduga diu:

    Gràcies Albert pel teu comentari. Espero poder contribuir a fer més
    planer aquest caminar pel ciberespai.

  3. Núria diu:

    Hola,

    Em sembla genial el teu bloc i tot el que podeu arribar a fer a la vostra escola. Però em sembla poc viable poder-ho realitzar aquí, a la nostra. I sobretot amb alumnes de Secundària, actualment!
    És cert que es necessita molt de temps per buscar i trobar el més adequat, amb la quantitat d’informació que hi ha per Internet.

  4. Sergi diu:

    El curs és interessant, hi ha molt material per poder aplicar en difernets àrees. De totes maneres, es necessita temps per poder conèixer bé el material i aplicar-lo amb els nostres alumnes. M’interessaria aprendre a fer recursos d’aquest estil segons les nostres necessitats a l’aula.

  5. Cristina i Marta diu:

    El curs és interessant, hi ha una quantitat de recursos que ens
    poden ser útils a les nostres aules. Tal com diu l’Albert, hi ha
    molt material i cal conèixer bé com funciona tot plegat.
    No és una tasca fàcil, i sobretot requereix de moltes hores de
    dedicació.
    Ens interessaria treballar com fer nosaltres recursos ja existents
    a la xarxa per poder-los fer servir a les nostres aules. Per exemple: com fer un bloc.
    Cristina i Marta

  6. Elvira diu:

    Trobo molt interessant i a la vegada et felicito per tot el treball que has esmerçat. Sens dubte són hores i hores de treball i de recerca A la vegada mostres tenir les idees molt clares a l’hora de la indagació.Fins ara he gaudit en cada sessió i he entrat varies vegades a casa, el que passa és que hi ha tant i tant per explorar que no pararies.
    M’agradaria aprendre força per poder muntar algunes activitats d’aquestes.
    M’agradaria saber treballar amb el Paint sho Pro .
    T’encoratjo a seguir treballant . El teu treball és fantàstic
    i pot animar a molta gent a treballar una mica d’aquesta manera tot i que els recursos que tenim són diferenta i molt més limitats
    Endavant!

  7. msolduga diu:

    Hola Elvira, gràcies pel comentari. Has dit que t’agradaria aprendre força. Doncs ja tens el principal dels requisits per fer-ho, que són les ganes. Els recursos són sens dubte importants, però es tracta de rendibilitzar al màxim els recursos que hi ha al nostre abast i de mica en mica anar provant. Uns cops ens sortirà millor que d’altres, però de tot se’n pot aprendre! Pensa un contingut que vulguis treballar amb els teus/les teves alumnes de 5è i entre les dues cercarem un recurs TAC. Amb el Paint Sho Pro farem una activitat que l’anomeno “Disfressa de Carnaval” . A la xarxa hi ha un tutorial d’aquest programa molt fàcil de seguir, a la propera sessió ho comentem!

  8. msolduga diu:

    Hola Marta i Cristina, gràcies pel comentari. Si he de ser sincera el temps de dedicació per a la utilització d’aquests recursos és significatiu. Al principi perquè desconeixes moltes coses i quan comences a veure les possibilitats perquè en vols aprendre moltes més. Aleshores es tracta de gestionar el temps que disposes. Això dels recursos TAC jo ho comparo amb un llibre amb molts capítols, que s’ha d’anar llegint de mica en mica. La diferència és que aquest llibre no s’acaba mai! Fer un bloc no és difícil. Potser el que costa més al principi és saber com el vols. Ja podeu començar a pensar amb el títol del vostre bloc. De recursos de música i idiomes segur que trobem els que necessiteu. Quan arribin els correus de l’Xtec ens ficarem amb el blocs!

  9. msolduga diu:

    Hola Sergi, primer felicitar-te per si avui celebraves el teu sant. Tinc un alumne que se’n diu i és el primer que m’ha dit, quan ha entrat a classe aquest matí. Després agrair-te el comentari. Del temps ja n’he parlat amb la Cristina i la Marta i d’això que de material n’hi ha molt és cert; però en moltes webs ja els trobes classificats per àrees i cicles. Llavors es tracta de pensar què han d’aprendre avui els/les alumnes, com són aquests alumnes, de quins mitjans tècnics disposo i utilitzar aquell recurs TAC que prèviament he provat abans. No s’allunya massa del procediment que seguim per a l’aplicació a l’aula de qualsevol recurs, sigui o no sigui TAC!

  10. msolduga diu:

    Hola Núria, gràcies pel comentari. No fa massa que a mi també em semblava poc viable algunes de les coses que avui estem fent a la ZER, amb aules multinivells com les nostres. Sovint infravalorem les nostres possibilitats! La Secundària no és una etapa fàcil, però tot això de les noves tecnologies d’entrada motiva a aquests/es alumnes i aquest ja és un element a tenir en compte.

  11. Angels Solanes Morros diu:

    Sóc l’Àngels d’E.I. Em sembla molt interessant la feina que feu a l’escola.De moment m’interessa aprendre i després ja intentaré aplicar-ho. Cadascú s’ho ha d’adaptar a la seva realitat.

  12. Marisol diu:

    Hola Àngels,
    És cert! Els recursos els hem d’adaptar a la nostra realitat. Fins hi tot allò que funciona un curs, al següent potser que ho haguem de deixar estar. Les TAC, com qualsevol altre recurs, ens han de facilitar la feina, tant la dels/de les docents com la dels/de les alumnes.

  13. Carme diu:

    Benvolguda Marisol,

    La teva feina és molt interessant pels nostres alumnes ja que necessitem molt material pels agurpaments de l’escola.
    aquest any hem ampliat el nombre d’ordinadors i espero poder fer determinades activitats de matemàtiques i de catlà.

  14. msolduga diu:

    SONET
    Venturós qui guarneix en son cor
    —molsa i grèvol— la pau d’un pessebre
    i esbatana la humida palpebra
    cor endins a la llum que no por.

    Qui s’agença un Nadal per conhort
    amb l’encís delicat de l’orfebre,
    un Nadal que esvaint la tenebra
    fa més pura l’estrella que és nord.

    Venturós qui gronxola l’Infant
    i oblidant-se del món un instant,
    i de viure, a la Vida s’atansa.

    Venturós qui el misteri reviu
    cada jorn amb plaer renadiu
    en un íntim esclat retrobant-se.

    (Miquel Martí i Pol)

    Us desitjo unes bones festes i un any nou ple de moments alegres.

    Gràcies pels vostres comentaris, ha estat un plaer fer-vos formació!

    Marisol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *