Aconseguirem la fita? Tasca 2

Pels i per les de la classe dels grans!

El passat 27 d’abril vam començar el projecte “Aconseguirem la fita?”, que com ja vaig dir durarà fins al 15 de maig.

Molts ja heu enviat la tasca 1, GENIAL! Un esgraó superat! (Si encara no ho has fet, posa fil a l’agulla).

Al monogràfic sobre Jaume I el Conqueridor heu pogut llegir que “no es va rendir mai, i que amb coratge i determinació va aconseguir moltes fites, superant un repte rere l’altre”. Ara nosaltres en tenim un de gran, oi? Endevineu quin? Doncs sí, aprendre des de casa! Com ho veieu això? Ho aconseguirem? Està a les nostres mans!

Del 4 al 8 de maig, (teniu tota la setmana!) heu de:

SEGONA TASCA: 3 activitats!

  • Respon el formulari sobre Jaume I el Conqueridor i envia’l . Selecciona la resposta.


    • Col·labora en el núvol de paraules  cooperatiu que farem entre tots els companys i les companyes. Escriu 10 coses que hagis aprés sobre aquest rei. (Prem a sobre de la imatge o amb al codi QR, posa el codi 521744 i a escriure!). A sota s’anirà formant el núvol.

     PREM AQUÍ I HO VEURÀS MÉS GRAN.

    • Aprendràs a fer una línia del temps. Què és? Doncs un gràfic que ordena els esdeveniments en ordre cronològic (o sigui segons han passat en el temps: 1r, 2n…). Van molt bé per estudiar! Us mostro la que he fet sobre Jaume I. (Si prems a sobre ho veuràs en pdf).

     Per fer una línia del temps heu de seguir les instruccions següents:

     1r. Pensar de què volem fer la línia del temps (la vida d’un personatge, invents o descobriments…). Seleccionar entre 8 o 10 dates de la vida del personatge o dels invents o descobriments… Cercar 8 o 10 imatges per poder il·lustrar-la (les podeu guardar en una carpeta a l’escriptori).

     2n Es pot realitzar en format paper, o fes una ullada a aquest tutorial, i la podràs elaborar online (no és difícil i si no te’n surts, truca’m i t’ajudo).

     3r. Obre la web TIMELINE, prem a sobre. Posa el teu nom i el títol de la teva línia del temps (el que vulguis). Clica “Start”.

     4t. S’obra un quadre amb una línia al mig. Prem a sobre i veuràs un altre quadre com el de sota. A “Label” posa l’any i el que va passar. Mira l’exemple! A “Description” fica una petita explicació. A “Choose image” puja una imatge. Per últim clica al cercle vermell. 

     Així vas posant la informació, a dalt i a baix de la línia… Quan acabis les 8 o 10 dates prem “Finish”.

     5è. S’obra un altre quadre. Prem “Save Final”, per guardar.

     Posa el nom del projecte, prem “Save” i indica on vols guardar el pdf.

     6è. Envia alguna foto del procés de creació de la teva línia del temps i per correu electrònic el pdf.

     NOTA: També podeu fer la línia del temps de moments importants de la vostra vida (naixement, primers passos…). Podem posar l’any o dir per exemple als 5 anys o al 8 mesos… Segur que teniu un munt de fotos!

     Resultats del formulari:

     Núvol cooperatiu:

     Les vostres línies del temps:     Cercant imatges.

     Consultant informació


     Construint la línia del temps.


     La LMV construint la línia de la història dels vestits.