II. B. ι. One Piece. Referència clàssica: Amàzones

Referència

Durant la saga de l’Arxipèlag de Sabaody la tripulació és separada i enviada a diverses parts del món. En Luffy va a parar a l’illa d’Amazon Lily, que dona nom a l’arc amb el mateix nom. En aquesta illa està prohibida l’entrada a homes, cosa que en un principi ocasiona problemes al protagonista; tot i que després que en Luffy les salvi, és acceptat a l’illa. Al final de l’arc s’assabenta de la captura del seu germà i de la seva execució i demana ajuda a la Boa Hancock, Emperadriu de la Tribu Kuja i shichibukai, per poder salvar-lo.

L’illa d’Amazon Lily és coneguda per ser la residència de la Tribu Kuja, conformada únicament per dones belles i fortes, les quals quan tornen de viatjar pel mar i queden embarassades d’algun home, però només tenen filles. Quan en Luffy s’infiltra en l’illa, al principi el confonen amb una noia, però quan s’adonen que és un home l’empresonen. Quan el protagonista fuig, totes el començen a perseguir i atacar amb la intenció de matar-lo.

Referent

Representació en ceràmica de figures roges de la mort de Pentesilea (Πενθεσίλεια), reina de les amàzones, durant la Guerra de Troia a mans d’Aquil·les. Es troba en el British Museum de Londres.

Dins la mitologia grega les amàzones són un poble descendent d’Ares (Ἄρης), el déu de la guerra, i de la nimfa Harmonia (Άρμονία). El nom de la tribu prové del grec ἀ-μαζών que significa “les que no tenen pit”, ja que els tallaven un pit perquè no els molestés a l’hora de fer servir la llança o l’arc, i l’altre se’l deixaven per poder alletar si es quedaven embarassades.

Es governaven elles mateixes sense cap home, i només acceptaven la seva presència com a criats. Si alguna dona tenia un nadó mascle, o bé el mataven o el deixaven cec i coix.

Hèracles, en un dels dotze treballs, ha d’aconseguir el cinyell d’Hipòlita (Ἱππολύτη), reina de les amàzones. Quan es presenta davant d’ella, li demana, i la reina accepta donar-l’hi quan Hera (Ἥρα), amb l’aparença d’una amàzona, diu a la resta de les amàzones que han segrestat Hipòlita, pel que es dirigeixen cap a la nau armades. Hèracles, en veure-les, pensà que era una trampa pel que va matar Hipòlita i li va treure el cinyell i, desprès de lluitar amb la resta d’amàzones, va fugir.

Tractament

En aquest cas la referència és força fidel. Ambdues tribus estan conformades per dones caracteritzades per ser grans i fortes guerreres. De la mateixa manera que les amàzones són governades per dones, la Tribu Kuja també ha estat sempre governada per una dona; tot i així, mentre que el poble grec acceptava homes que fessin de criats, les Kuja no acceptaven cap home a l’illa, a excepció d’en Luffy, posteriorment, ja que les salva.

Les principals diferències són referent al naixement dels nadons, ja que a la Tribu Kuja s’ha donat el cas que només han nascut dones, mentre que entre les amàzones sí que havien nascut homes. També, respecte les característiques físiques, les amàzones es tallaven un pit perquè aquest no els destorbés a l’hora de lluitar, però en canvi, la Tribu Kuja no segueix aquest acte, sinó que mantenen ambdós pits.

Des del punt de vista de la relació entre l’heroi grec i el pirata, hi ha molta diferència. La primera reacció d’Hèracles, quan veu el grup d’amàzones, és matar la reina i lluitar contra elles. En canvi, en Luffy en cap moment lluita contra elles, només fuig i, més tard, les salva.

Un comentari a “II. B. ι. One Piece. Referència clàssica: Amàzones

 1. Durant la saga de l’Arxipèlag de Sabaody la tripulació és separada i enviada a diverses parts del món. En Luffy va a parar a l’illa d’Amazon Lily.En aquesta illa està prohibida l’entrada a homes i això li causa problemes, pero es salva i és acceptat a l’illa.
  Dins la mitologia grega les amàzones són un poble descendent d’Ares, el déu de la guerra, i de la nimfa Harmonia.El nom de la tribu prové del grec que significa “les que no tenen pit”, ja que els tallaven un pit perquè no els molestés a l’hora de fer servir la llança o l’arc,l’altre se’l deixaven per poder alletar
  si es quedaven embarassades.Es governaven elles mateixes sense cap home, i només acceptaven la seva presència com a criats. Si alguna dona tenia un nadó mascle, o bé el mataven o el deixaven cec i coix.Hèracles, en un dels dotze treballs, ha d’aconseguir el cinyell d’Hipòlita, reina de les amàzones.Ell li demana i ella li dona, pero Hera, amb l’aparença d’una amàzona, diu a la resta de les amàzones que han segrestat Hipòlita, es dirigeixen cap a la nau armades. Hèracles,pensà que era una trampa i mata Hipòlita.Li va treure el cinyell i, desprès de lluitar amb la resta d’amàzones, va fugir.

  En aquest cas la referència és força fidel. Ambdues tribus estan conformades i governades per dones caracteritzades per ser grans i fortes guerreres.
  -Les amàzones
  -La Tribu Kuja
  Les Kuja no acceptaven cap home a l’illa, a excepció d’en Luffy.
  Les principals diferències són referent al naixement dels nadons i respecte les característiques físiques, les amàzones es tallaven un pit,la Tribu Kuja no segueix aquest acte.
  En el punt de vista de la relació entre Hèracles i Luffy,hi ha molta diferència.La primera reacció d’Hèracles, quan veu el grup d’amàzones, és matar la reina i lluitar, En canvi, en Luffy en cap moment lluita contra elles, només fuig i es salva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *