Des de ben petita les sèries d’animació sempre m’han agradat molt. Recordo veure diferents animes que, tot i que no les comprenia de la mateixa manera que ara, m’encantaven. Quan ens van començar a parlar sobre el Treball de Recerca, ni tan sols tenia clar quin tema volia fer, però després d’uns deures de Grec, vaig començar a plantejar-me si podria orientar el meu treball de tal manera que convergissin dos temes que m’agraden molt: la mitologia i l’anime. Un cop vaig decidir quins àmbits volia tractar, vaig decidir el tema en el qual es basa el meu treball: les referències a la mitologia que hi ha en l’anime One Piece.
L’objectiu principal del meu Treball de Recerca és estudiar com es tracta la mitologia grecoromana en l’anime, més concretament a One Piece, i per tant, m’he plantejat una sèrie de preguntes, que segons els meus coneixements, previs a analitzar aquest anime, he respost en forma d’hipòtesis.
Per començar m’he qüestionat a quins àmbits de la mitologia fan referència, com per exemple, déus cosmogònics, monstres, episodis mítics, entre altres; tot i la gran quantitat d’aspectes, crec que es fan més referències a déus olímpics. Tanmateix, no només pot haver-hi referències en personatges caracteritzats segons descripcions de déus, monstres o herois, també poden ser referències en els noms de personatges, en els poders… Per això m’he preguntat com són les referències, i com a hipòtesi m’aventuro a dir que s’utilitzen més com a personatges amb poders semblants als dels originals mítics.
Per finalitzar, m’he plantejat: és fidel l’adaptació? Em costa contestar-la, ja que no estic del tot segura, però no crec que sigui del tot fidel, tot i que penso que hi ha una semblança i per això es poden identificar.
Un cop establert l’objectiu general i els seus punts essencials, he estructurat el cos del treball en tres grans apartats: el primer, de caràcter teòric, és l’explicació dels dos àmbits en els quals em centro, la mitologia i l’anime, per tal de deixar-ne clars els aspectes bàsics en relació al meu treball. A continuació, el bloc pràctic, on exposo els resultats de l’anàlisi dels episodis on he trobat referències clàssiques. Per finalitzar, les conclusions, en les quals responc els objectius i hipòtesis anteriorment esmentats a partir dels resultats obtinguts en l’apartat anterior.
Per poder realitzar el meu treball, és necessari incloure un gran nombre d’imatges o seqüències de capítols, per això vaig decidir realitzar-lo en format bloc. D’altra banda, el fet de poder afegir enllaços complementaris també reforça la meva decisió d’utilitzar aquesta mena de format digital.
Un cop acabada la introducció del meu treball, emprenc amb l’entusiasme un viatge en l’oceà de dos temes que realment m’agraden i m’interessen, de manera que la navegació serà més lleugera, espero…
Em sembla molt interessant el tema que has triat, i ho has elaborat molt bé: felicitats pel teu treball!
El Treball de Recerca que tinc en ment per ara és semblant al que has triat tú: compararé la mitologia grega amb la cultura i les narracaions tradicionals ucraïneses. Em sembla que el més complicat d’aquests temes és decidir una estructuració en la recerca, sobretot en quant a quins elements són importants per comparar dels dos àmbits i de quina manera poder lligar totes les semblances amb un sentit. Crec que aquesta part l’has fet molt bé, ja que es veu clarament els dos temes importants per separat – on situes al lector en els conceptes que tractaràs – i després hi ha un bloc diferent per a comparar diferents elements entre aquests dos móns i lligar-los.
El que m’agrada és que hi ha un pulcre ordre en l’esquema de comparació que han creat, que deixa molt clar quines semblances i diferències destaquen de cada element, i cada apartat té un sentit i una cohesió.
El teu treball m’ha ajudat i ara tinc una mica més clar les característiques bàsiques d’un TR, i el que resulta més important d’aquest: l’organització i l’índex, ja que sense un bon esquelet és impossible que una recerca es mantengui pel seu propi peu.