La Viquipèdia catalana

La Viquipèdia catalana va ser la segona Vikipedia del món a apareixer, des de fa un temps és una de les Viquipèdies amb més entrades.

“El català accedeix amb força i intel.ligència a l’enciclopèdia lliure electrònica mundial Viquipèdia: va començar el març de 2001, fou la primera amb articles en llengua no anglesa; el català assoleix el 19è lloc en nombre d’entrades (a l’octubre de 2007, 80.000). Finalment, arriba a les 100.000 entrades el 18 de gener de 2008. I a l’abril es col.loca al 16è lloc (11.600), per davant de la major part de comunitats lingüístiques numèricament molt més grans que la catalana. A l’acabar el 2008 ja s’han arribat a les 150.000 entrades.
Si ens fixéssim en les comunitats amb relativament pocs parlants, el català ocuparia el 6è lloc del món després del polonès, suec, noruec i finès, i el primer lloc entre les llengües sense estat propi” FOLC, Realitat i vitalitat de la llengua catalana, 2009.

En aquest escrit s’informa sobre la realitat de la Viquipèdia catalana fins al 2008. Us proposem el següent:
– Cerqueu quines dades han sofert modificacions en l’actualitat i expliqueu en quin sentit s’han produit aquests canvis.
– Podeu cercar també articles en la xarxa que fan referència al tema.
– Redacteu un article informatiu semblant al que hem reproduït però actualitzat.
– Redacteu un article de diari (amb titulars, subtítol, entrada, destacats, etc) sobre el tema
– Feu una exposició a l’aula sobre aquest tema

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *