la natació

La natació és una activitat popular i un esport competitiu. És una activitat física molt recomanable per a la majoria de les persones, però que requereix unes precaucions bàsiques.

La natació és un esport olímpic.

Aquesta és una especialitat que principalment es practica a Europa, però que també compta amb nedadors dels Estats Units i australians principalment.

Historia

L’ésser humà ha hagut adaptar-se al medi que l’envolta, i un d’ells es l’aquàtic. Si tenim en compte que la superfície del planeta esta formada per tres quartes parts d’aigua podrem comprendre la importància i la necessitat de l’ésser humà d’adaptar-se a aquest mitjà.

La natació es coneix des de l’època prehistòrica, como ho demostren els dibuixos trobats a les coves.

La natació competitiva a Europa va començar al voltant de l’any 1800, utilitzant principalment l’estil braça. L’estil crol (de l’anglès crawl), va ser introduït el 1873 per John Arthur Trudgen, que ho va copiar dels indis natius d’Amèrica.

La natació va passar a ser part dels primers Jocs Olímpics moderns de 1896 a Atenes.

La primera campiona mundial va ser Grehn Mall, que va guanyar una cursa d’una milla en el Tàmesis a 1863. Cap a finals de segle la natació de competició es va establir també a Austràlia i Nova Zelanda i diversos països europeus havien creat ja federacions.

*

*

Explicació

Hem escollit la natació perquè ens agrada molt nedar,i és un esport molt bo pel nostre cos.

Molta gent fa servir ulleres perquè si no se els hi poden irritar els ulls, i no poden veure bé dintre l’aigua sense ulleres.

Es un esport que el pot fer tan els nens/nenes com les persones grans.


Jana Fernandez

Priscila Garcia2 thoughts on “la natació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *