Cartes nàufragues

Algun lloc, 14 de Novembre de 2011

Estimat filòsof,

He fet una reflexió sobre el que és la felicitat i m’agradaria explicar-t’ho.

Felicitat en si poden ser moltes coses i per moltes raons i motius; podria ser felicitat per la família, felicitat pels amics, felicitat per estar enamorat, felicitat per haver ocorregut algun fet important, felicitat perquè t’ha passat alguna cosa bona, etc.

Així és com ho definiria un diccionari:

Estat d’ànim de qui se sent plenament satisfet o molt content : des que ha nascut el meu fill que sento una felicitat immensa alegria, joia, satisfacció “.

però jo ho definiria dient més ben dit que és un plaer per a un mateix, que fa que sentis satisfacció amb tu mateix i tinguis ganes de viure la vida com si no hi hagués un demà.

Quan sents que en aquest moment res ho pot espatllar, que ningú pot fer que deixis de ser feliç, que sembla que la vida és de color rosa i molt maca és quant hauràs experimentat què és la felicitat.

Jo crec que és el sentiment més maco que hi ha, sincerament, ja que et fa sentir bé a tu i a qualsevol persona, fa que sentis que ho pots fer absolutament tot, fa que et vegis una persona més agradable i millor ja que el teu rostre ho demostra. M’agradaria saber, i n’estic seguríssima, que tothom haurà pogut experimentar algun cop aquest sentiment tant satisfactori i maco que la vida ens ha ensenyat.

Espero que la meva carta t’hagi fet reflexionar amic i tu hi reflexionis una estoneta sobre aquesta carta.

Una salutació molt gran.

Un nàufrag

Laia Garriga (4 ESOB)


Londres, 20 de Desembre 2011

Estimat nàufrag,

Espero que estiguis bé. T’agraeixo que m’hagis escrit aquesta carta ja que parla de la felicitat, un dels meus temes preferits.

Estic totalment d’acord amb tu quan dius que la felicitat és un plaer. Tot i això tens que pensar que és un plaer, però sense dolor, ja que:

Pots tenir un plaer que després et porti dolor com per exemple menjar molts dolços i tenir plaer però després que et faci mal la panxa i tenir dolor. També poden haver dolors que et portin després plaer.

Per això la gent més sàvia és més feliç ja que abans de fer les coses pensa si tindran conseqüències doloroses.

Espero que tot això et serveixi per pensar i t’ajudi.

Espero veure’t aviat

Epicur

Denisa Picovici (4ESOB)

Aquest article s'ha publicat dins de 4 ESO, General i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *