Disfressar-se, un joc lúdic i d’aprenentatge per als nens

Disfressar als nens és una de les coses que ens encanta fer als adults. Qui negarà el plaer de veure al seu fill/a disfressat d’ós, lleó, spiderman, etc…?

No obstant això darrera d’aquesta activitat aparentment sense importància, s’amaguen un munt d’avantatges i d’informacions que els més petits ens transmeten.

AVANTATGES DE DISFRESSAR-SE

Molts experts coincideixen a afirmar que el fet de disfressar-se significa la necessitat de posar-se en la pell d’una altra cosa o persona i això fa que el nen/a es tanqui menys en si mateix. No seria la primera vegada que veiem al nostre fill imitant a la mare o al pare ja sigui agafant la seva roba o exercint les tasques diàries de cadascun d’ells com si fos ell l’adult. Això cobreix les seves necessitats innates de treure les seves pors i expressar-se sent una altra persona.

disfresses nens

Un altre dels avantatges de disfressar-se és la capacitat que desenvolupen a l’hora de relacionar-se amb altres nens o adults. Moltes vegades podem observar a nens que són tímids i quan adquireixen una altra identitat es relacionen de forma més còmoda i natural.

No podem oblidar un altre dels valors de les disfresses que és el desenvolupament de la creativitat. Cada vegada que un nen es posa una disfressa, hi ha un esforç de ser una altra persona i de comportar-se com a tal. Mentre està en aquest paper ha d’imaginar-se què faria aquest personatge o animal en cada situació, com es comportaria, què diria, etc… Això sens dubte realça el seu potencial creatiu d’una manera magnífica.

QUÈ ENS COMUNIQUEN?

Darrere de l’elecció de cada disfressa existeix una necessitat de donar informació i de comunicar-se amb l’exterior. Si escull el superheroi està comunicant les seves ganes de protegir i ajudar als altres, si vol ser un ós o qualsevol animal, això ens indica la seva sensibilitat per la naturalesa o el respecte per aquest animal. No obstant això no cal treure conclusions rotundes per l’elecció d’una disfressa en concret. De vegades no hi ha una explicació coherent en la seva elecció. Però val la pena tenir en compte sempre que darrere de les disfresses, els nens expressen les seves inquietuds i necessitats més profundes i cal parar atenció.

QUINA ÉS LA MILLOR DISFRESSA?

Sens dubte la millor disfressa és aquella que els nostres fills trien. És clar que durant els primers mesos, l’elecció de la disfressa ha de ser una elecció de la mare o del pare ja que encara no és capaç d’expressar-se amb claredat. Però si ja tenim una mínima comunicació amb el nostre fill/a és important que sigui ell o ella qui esculli l’opció que més li agradi i mai imposar la nostra opinió. Ja coneixem bé al nostre fill i sempre hi ha pistes que ens ajuden a saber què és el que volen. Algunes pistes poden ser amb què juga habitualment, quins dibuixos veu, o fins i tot quins llibres llegeix.

SÓN VÀLIDES TOTES LES DISFRESSES?

Aquesta és una qüestió a tenir en compte. Hi ha dues maneres d’aconseguir les disfresses: fer-les nosaltres mateixos o comprar-les. La primera és una bona opció. Només hem de tenir en compte quin tipus de materials utilitzem perquè siguin segurs per als nostres fills. La segona opció és la menys econòmica però segurament la més segura. Hi ha molts llocs per comprar disfresses de tot tipus però ATENCIÓ!
Sempre que decidim comprar una disfressa o qualsevol altra joguina hem d’assegurar-nos que compleix amb la normativa europea de seguretat (foto).

ce marca educacion

Aquest és el certificat que garanteix el compromís del fabricant a complir tots els requisits i avaluacions de conformitat europeus. Norma que d’altra banda, es troba entre les més estrictes del món. Una vegada feta aquesta comprovació… a disfressar-se!

Font: palaciodeljuguete.com


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>