Experimentem amb fruita

Hola famílies, com esteu?

Avui m’agradaria proposar-vos una nova activitat d’experimentació. Aquesta vegada amb fruites. Les fruites que tinguem a casa estarà bé… jo us proposo amb vàries diverses, però si és amb un o dos tipus també ens donarà joc!!

Com hem dit moltes vegades, l’experimentació ens permet realitzar un ampli ventall d’accions com observar, jugar, aprendre, conèixer el nostre entorn proper, etc. I a través de les fruites podem utilitzar els nostres sentits per experimentar i fer petits descobriments.

Primerament, podem presentar les fruites als infants, i observar a través de la vista els colors i les formes de les diferents fruites. A més a més, els més grans podreu intentar fer seriacions amb les diferents peces de fruita: de gran a petita o a l’inrevés, inclús agrupacions segons la forma, el color, la textura, etc.

També podem manipular-les i tocar-les una estona per diferenciar i conèixer els tactes diferents: si és suau, aspre, rugosa, humida, seca, etc.

Després a través de l’olfacte podem també jugar amb les fruites i anar olorant una per una per despertar aquest sentit!!!

I finalment, a través del sentit del gust les podem tastar i anar descobrint els sabors i textures amb la boca.

A part d’aquestes activitats d’experimentació sensorial, us proposo que habiliteu un espai proper als infants, com a terra o una taula baixeta, i deixeu als infants manipular-les, tastar-les, jugar… lliurement. Així elles i ells mateixos podran anar experimentant i descobrint.

Com veieu, les fruites ens donen un gran ventall de possibilitats d’experimentació i a part de tot això, també podeu barrejar-les i observar que passa amb els seus colors. També podeu fer sucs i batuts, i així donar-li un altre aspecte a la mateixa fruita. Es poden observar com són per dins, comparar si canvia el color, si tenen llavors, etc.

I pels més valents i valentes que us animeu, us proposo que us atreviu amb l’estampació. Podeu tallar cada fruita per la meitat i amb pintura anar-les estampant en un paper. Us quedarà un mural ben acolorit i divertit, que podreu deixar assecar i penjar-lo a la paret per anar recordant quina era cada fruita i associar-li una forma, color, tacte, olor, gust, etc.

Per acabar, amb el que us sobri després de tota aquesta experimentació sempre podeu fer brotxetes de fruita o una macedònia, que són maneres diferents i divertides de motivar als més petits a tastar i menjar les diferents fruites.

Espero que estigueu súper bé, us envio molts ànims i una forta abraçada!

Sara

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *