Experimentem, transvasem, juguem!

Bon dia famílies,

 Com esteu? Com porteu aquests dies de confinament? Esperem i desitgem que estigueu tots bé, i que gaudiu fent activitats en família. Ànims que aviat tot això passarà i ens retrobarem a la llar tots plegats.

Avui m’agradaria tornar a compartir amb vosaltres una altra activitat d’experimentació: els transvasaments. Una genial oportunitat per explorar allò que els envolta, on els més petits es convertiran en investigadors i investigadores, i els permetrà sentir el plaer de la manipulació i començar a buscar les relacions de causa i efecte.

Aleshores, l’activitat consisteix a poder jugar amb diferents estris com pot ser embuts, coladors, culleres… i així facilitar l’acció de passar materials d’un lloc a un altre, jugar amb les textures, els aliments, etc. A casa hem fet un tastet perquè tingueu un exemple de materials i estris que podeu utilitzar. Com sempre, creiem que amb qualsevol coseta que tingueu a casa serà suficient.

L’activitat l’hem plantejat per utilitzar com a material aliments en format pols i líquid. Però podeu fer servir tot allò que vulgueu i que tingueu per casa.

  •  Com estris per facilitar els transvasaments i la manipulació dels aliments podeu fer servir: culleres, embuts, coladors, pinzells, canyetes, bosses de plàstic, paper de cuina, pots, pals de fusta, xeringues, tubs de rotllos de paper, regadores, etc.
  •  Com aliments en pols us proposem: sal, pa ratllat, curri, colacao, farina, pebre vermell, i sucre. Aquests són els que tenim a casa, però podeu fer servir cafè, avena, altres espècies, etc.
  •  Com aliments líquids us proposem: oli, aigua, llet, suc de taronja, soja, salsa de tomaca i suc de llimona, però podeu fer servir cocacola, altres sucs, refrescs, cafè, etc.

 

Busqueu una taula o espai on els infants puguin fer i desfer ells i elles mateixes. Podeu acompanyar-los i/o proposar-los accions com el propi transvasament, barreges, dissolucions, manipulacions, bufar els aliments, dibuixar amb ells, etc. Si els observeu segurament, moltes d’aquestes accions les descobreixen ells i elles soles.

Podeu crear tantes barreges, transvasaments i jocs com imagineu!!!!

Us deixo un recull de fotografies del tast de l’activitat que hem realitzat a casa. Està en petita escala, perquè poguessin veure diverses opcions.

Sara

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *