“Psico” a casa

Bon dia, famílies! Soc la Laura.

Quant dies sense abraçar-nos ni fer-nos petons. I es que no és el mateix fer-ho de manera virtual.

Desitgem que estigueu bé, dintre de les circumstàncies. Estem segures que de tot això traurem coses positives, aprenentatge, i per què no? Una oportunitat per fer coses que no fas normalment amb la família per temps.

Esperem que així ho rebreu de part nostre.

  •  Considerem que la pràctica psicomotriu té com a objectiu concret afavorir l’aparició de l’expressivitat psicomotriu de l’infant (entenent-la com la manera de ser i d’estar que té l’infant en el món) en un espai i un temps concrets i amb un material específic.
  • La finalitat de la pràctica psicomotriu és contribuir al desenvolupament harmònic i integral de l’infant tenint en compte totes les seves capacitats motrius, intel·lectuals, afectives i socials.
  • Per mitjà del moviment i de l’ activitat psicomotriu va adquirint les nocions d’espai i temps, de lateralitat, les relatives al seu cos, als objectes, a situacions que li faciliten l’ adquisició de nous aprenentatges i la seva organització/comprensió mental.

Per això a continuació us deixem un vídeo i algunes fotos amb diferents propostes amb material que podem tenir per casa. Però necessitarem imaginació per fer coves, túnels, convertir-nos en animals, escalar muntanyes, etc. Ah! I que no us importi tindre el pis o la casa desordenada. Recollir també és part de la proposta.

Proposta d’un CIRCUIT DE PSICOMOTRICITAT: amb dos ajudants especials: Leo de 7 anys i Masha de 3 anys. Son els meus fills.

Podeu fer tan llarg el circuit com vulgueu o fer només un exercici, com també fer variacions per dificultat o espai.

CURSES D’ANIMALS: podeu dibuixar o imprimir animals i que els infants els poden pintar. Després els poseu en un bol o caixa, els barregeu. Es tracta de fer curses al passadís amb l’ animal que hagi tocat.

Una variant seria amb animals de joguines.

 

SESSIÓ RELAXACIÓ: després d’una activitat motriu és interessant que el to muscular baixi. Us proposem que amb una música instrumental o amb sons de la natura. Ens estirem al terra, abaixem les llums i amb un mocador els acariciem la cara, els braços, les cames,… Afavorint la introspecció o pensar en un mateix.

Una altre alternativa seria fer un massatge amb la crema que normalment utilitzeu.

 

Esperem que us agradi. I ens feu arribar totes les idees, variants i noves propostes que els vostres petits exploradors segur que faran.

Una abraçada forta!

Laura

Un comentari a ““Psico” a casa

  1. Quins profes més divetits!!! Aquests nens es diverteixen molt fent “psico” a casa!! Molt bé per aquesta “mami” amb tanta imaginació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *