Els papers del CADCI per Daniel Delgado, B-21

El Centre Autonomista de Dependents del Comerç i de la Indústria és una associació formada per  conjunt de persones, la majoria comerciants i catalanistes, (creada l’any 1903) amb l’objectiu d’ajuntar comerciants i industrials per tal d’arribar a millores (A l’entorn de Catalunya).

Durant tot el periòde de la guerra civil (1936-1939) el número de persones que formaven el CADCI va augmentar considerablement. El CADCI es va recolzar desde el primer moment en la república. Va ser, per tant, una repressió antifranquista.

Avui dia s’estàn començant a trobar i, fins hi tot, a recuperar molts dels trossos dels papers del CADCI, que és el que ens mostra l’expocició, ja feta, al castell de Monjuïc, el passat dia 6 de Gener.

Dada curiosa:

Miguel Primo de Rivera va clausurar el CADCI i el  processà sota l’acusació de separatisme els dirigents de la secció de propaganda.

Aquest article s'ha publicat dins de ARTÍCULOS DE DIARIOS, CINE I HISTÒRIA, CULTURA, HISTORIA ESPAÑA SIGLO XIX, PERSONAJES, POLÍTICA, RTVE, serie RTVE, SOCIEDAD i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Els papers del CADCI per Daniel Delgado, B-21

  1. jnavar29 diu:

    ¿No has podido poner alguna foto? Y no me ha quedado clara dos cosas: ¿Eran comerciantes o dependientes de comercio, que son trabajos distintos? ¿Y qué es lo que hizo tan importante a este sindicato?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *