CURIOSITATS SOBRE L’ASSASSINAT DE JFK, 50 ANYS DESPRÉS – Carla Escot B12

La setmana passada, dia 22 de novembre, va fer 50 anys de l’assassinat del President Kennedy a Dallas. Amb motiu d’aquest aniversari, vam poder veure a molts canals de televisió una gran quantitat de documentals i pel·lícules sobre John Fitzgerald Kennedy i de la seva mort.

Tothom hem escoltat sobre l’informe Warren, que ens explica que va passar suposadament aquell dia de 1963. Més de la meitat de la població no es creu el que recull aquest informe, sobre la culpabilitat de Lee Harvey Oswald i la seva capacitat de haver fet tres trets ell sol i aconseguir ser tan precís. I un altre detall encara més díficil de creure es, el que anomenen, la “bala màgica”.  Aquesta bala va ser la culpable (segons l’informe Warren) de moure’s d’una manera quasi impossible i arribar a donar-li a Kennedy i a Connally, situat de copilot. També hem pogut veure les imatges caseres fetes per Abraham Zapruder, que ens mostra el moment que va arribar les bales o “bala màgica” a Kennedy. Aquestes imatges ens mostra com va succeir el moment de l’impacte de la bala al cap del President que poc desprès es va saber que va ser mortal.

Durant anys, s’han anat suposant teories, com ara la de que hi havia més d’un franctirador i que Oswald no era més que un esquer (señuelo). Però que ja als anys 60, el nou president Johnson va voler desmentir amb l’informe Warren. Per a molta gent el fet de voler culpar a Oswald i no tenir en compta les altres teories, pot ser una mena de encobriment per part del govern. També s’ha pensat sobre que la CIA o el FBI tenien el seu paper en aquest famós assassinat. Any rere any han seguit les especulacions sobre qui és realment el culpable, aquest any hem trobat una nova i diferent teoria, explicada en els documentals que vam podem veure per l’aniversari. La nova teoria deia que podria haver estat el conductor del cotxe on es trobava Kennedy, Connally i Jackie Kennedy. Han destacat que hi havia una bala disparada des del davant per tal podria haver estat ell.

Com podem veure encara queden dubtes i especulacions, ja que l’informa Warren només deixa punts sense resoldre. Queda esperar l’any 2039, el moment en que es desclassificaran els documents sobre aquest assassinat ple de misteris. Que va passar en realitat?

John F. Kennedy a la plaça Dealey en Dallas

Aquest article s'ha publicat dins de CINE I HISTÒRIA, DOCUMENTALES i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *