LA PLUJA – Anna Segura E-31

Us podeu arribar a imaginar la quantitat de tipus de pluja que hi ha?
Perquè us feu una petita idea he volgut buscar informació.

La pluja és un dels principals components del cicle de l’aigua i és la responsable de dipositar la major part de l’aigua dolça del planeta. Depenent de les condicions meteorològiques i geogràfiques, es poden diferenciar diferents formes de pluja. La classificació de la pluja es pot fer segons la seva durada o intensitat, segons els mecanismes que l’originen, la seva distribució espacial o l’impacte causat sobre el terra, per citar alguns exemples.

PLUJA OROGRÀFICA –> Es produeix al costat de sobrevent de les muntanyes quan el vent aixeca l’aire humit del mar o de les planes en trobar-se una serralada al seu camí, aquesta elevació de l’aire humit provoca un refredament i una condensació del vapor d’aigua que forma els núvols que donaran la pluja. Aquest tipus de pluja es produeix a les zones tropicals, a les subtropicals i a les temperades.

PLUJA CONVECTIVA –> És un tipus de pluja que cau de núvols formats per convecció, causada per l’escalfament de l’aire en una zona determinada, l’aire calent puja i a mesura que ascendeix es va refredant. Si aquest aire calent és humit, en arribar a una certa altura, el vapor d’aigua arriba a la seva saturació i es condensa formant núvols convectius. Aqueste plujes ocorren principalment a les zones tropicals i subtropicals.

PLUJA FRONTAL –> és causada pels sistemes frontals (fronts freds i fronts càlids) que acompanyen les depressions atmosfèriques, que es formen quan l’aire calent, sovint tropical, es troba amb aire més fred d’origen polar. Aquest tipus de pluja es produeix a les zones temperades i subtropicals.

Espero que us hagi semplat interessant!

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *