10 avenços en la URSS per Guillem Ramírez Santos E-41

M’agradaria compartir aquest article que he vist en la pàgina web La Mancha Obrera:
http://www.lamanchaobrera.es/?p=21174

Parla sobre suposats avenços que es fan fer en la antiga URSS, un país que els de la nostra generació no hem estudiat molt i del qual no tenim massa informació.

Trobo interessant plantejar-nos sobre les veritables condicions de vida llavors, ja que el cert és que el primer que se’ns passa pel cap quan sentim el nom de la Unió Soviètica és comunisme, repressió, pobresa i por; un país que va aconseguir una mínima estabilitat gràcies a les grans reserves de petroli i gas però que va trontollar per culpa de no aguantar el ritme d’Estats Units en la ja llegendària Carrera Espacial.
Ja he parlat anteriorment sobre algunes de les mancances –o punts febles, al meu entendre – del capitalisme, així com l’explotació laboral, les crisis cícliques o l’atur crònic. No pretenc fer creure a ningú que hi ha cap sistema perfecte, doncs tots han acabant enfonsant-se amb el pas del temps i el capitalisme és l’herència de tots aquests anys d’humanitat. El que vull és que altres metodologies especialment el comunisme, no siguin refusades per sistema: comparar ens enriquirà a tots. Siguem sincers, ningú d’aquí ha viscut en un país comunista ni ha estat prop de fer-ho. Per tant, no s’ha de desacreditat l’alternativa en cap cas sense haver fet una anàlisi objectiva.

Per cert, no puc esperar a veure la pel•lícula “El capital”, que parla sobre la greu crisi econòmica.

Guillem Ramírez Santos E-41

Aquest article s'ha publicat dins de ARTÍCULOS DE DIARIOS, CULTURA, ECONOMÍA, General, HISTORIA MODERNA, POLÍTICA, SOCIEDAD i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a 10 avenços en la URSS per Guillem Ramírez Santos E-41

  1. Lorenzo diu:

    Guillem, en la carrera espacial no ganó prácticamente EEUU, debido a que el primer hombre que estuvo en el espacio, fue un astronauta soviético, y, vale que el primer hombre en pisar la Luna fue un estadounidense, pero si la URSS hubiese querido, hubiese ganado esa carrera. También decir, que en España, hasta que no se haga un cambio social, no se permitirá tener una época comunista, debido a que los integrantes del PCE(r), están la mayoría en la cárcel por ser el “brazo” político de los GRAPO, se puede ver el ejemplo del Camara Arenas(Manuel Pérez Martínez), secretario general del PCE(r), está acusado de jefe de los GRAPO. Queda claro que la libertad de expresión en este país es únicamente para la “derecha”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *