Wertgonya per Guillem Ramírez Santos E-41

El ministre d’Educació José Ignacio Wert (Dr. Maligno en el Polònia) vol aprovar una reforma educativa que afectaria a l’educació pública de l’Estat espanyol.

Aquesta reforma tindria una important incidència a Catalunya, ja que acabaria amb la immersió lingüística. El català podria passar a ser una assignatura optativa, i Wert podria controlar els continguts d’algunes assignatures com matemàtiques, geografia i història, ciències naturals…

Artur Mas i en especial la consellera catalana, Irene Rigau, s’han mostrat totalment en contra d’aquesta reforma, i afirmen que contradiu l’Estatut de Catalunya.

Wert, que ja va declarar en el seu dia que voliar “espanyolitzar” els nens catalans (no sé vosaltres pero jo hi veig tints fascistes), s’assegura així que tots els nens tinguin l’educació que ell vulgui, igual que amb el dictador Francisco Franco. Limitar el català em sembla voler limitar la cultura, ja que cada llengua suma i aporta coses completament positives en els nens. La immersió lingüistica, en canvi, em sembla una bona idea, ja que permet la continuïtat i la no desaparició del català, així com l’aportament d’una riquesa cultural: és més fàcil aprendre un nou idioma sabent català i castellà que parlant només una llengua de les dues.

En la meva opinió, el president de Catalunya, Artur Mas, hauria d’oferir també una educació alternativa totalment en castellà, on no es podria estudiar català. Aquesta alternativa probablement tindria un seguiment ínfim (com ja passa en les Illes Balears), ja que la gent s’adonaria que sense saber el català es tenen menys ofertes laborals i encara menys cultura. Però el que jo no tolero és que per a que una persona no vulgui tenir més coneixements jo ho hagi de pagar.

Acabaré amb aquesta frase, que a mi em diu la importància de l’educació:

“Un poble ignorant és un instrument cec davant de la seva pròpia destrucció” Simón Bolívar

Només afegir que acabo de sentir que el president del PP basc ha afirmat que els que s’oposen a la reforma de Wert són uns “talibans”.

Guillem Ramírez Santos E-41

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *