PRIMERA GUERRA MUNDIAL (1914-1918)

Les grans esperances que al principi del segle XX es tenien posades en el progrés, la ciència i unes relacions internacionals pacífiques es van veure truncades el 1914 amb l’inici de la guerra més intensa i destructiva que fins aleshores havia conegut Europa. Pràcticament tot el continent europeu, i amb aquest, les colònies i els dominis que tenia escampats arreu del món, es va veure afectat pel conflicte bèl·lic.
Els efectes de la guerra no es van limitar al camps de batalla, sinó que van arribar a la població civil: totes les activitats econòmiques es van subordinar a les necessitats militars; tota opinió o actuació en contra de la guerra es va considerar traïció a la pàtria; la creació artística i els mitjans de comunicació van quedar supeditats, finalment, a la propaganda bèl·lica.
La joia amb què es va acollir en molt països l’inici de la guerra es va transformar el 1918 en un sentiment de desolació: més de deu milions de morts, dos-cents milions de persones afectades directament per la guerra, les economies europees arruïnades. El seus contemporanis, per diferenciar-la de totes les anteriors, la van anomenar Gran Guerra.

Per centrar el tema, veurem el següent vídeo:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=grC2RWZcUbA[/youtube]

Treballarem el tema a partir de la següent presentació d’aula:

Per entendre el que va suposar la Guerra de trinxeres, podem veure aquest petit vídeo:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pvjRiFdSchw[/youtube]

Treballarem a partir del visionat del film Joyeux Nöel de 2006 (tràiler a continuació)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KRrr-CDXijs[/youtube]

A continuació, trobareu la fitxa tècnica i les activitats post visionat:
[slideshare id=70577351&doc=fitxajoyeuxnelbatxillerat-170101154854&type=d]

Aquest article s'ha publicat dins de Història del mon contemporani i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *