LA CRISI DE LA RESTAURACIÓ, LA REPÚBLICA I LA GUERRA CIVIL

A les primeres dècades del segle XX, la Restauració va entrar en la seva crisi definitiva: el 1923, el general Primo de Rivera va promoure una dictadura que, a l’entrar en crisi, va conduir al derrocament de la monarquia. El 1931 es va proclamar la República que va emprendre un programa de reformes que va trobar l’oposició dels grups socials més conservadors: el conflicte entre els partidaris de les reformes i els seus opositors va esclatar el 1936, originant una Guerra Civil que va durar tres anys i va finalitzar amb la dictadura militar de Franco.

 

 

Treballarem el tema a partir de la següent presentació d’aula:

Per aclarir conceptes, farem servir aquest resum del tema:

Per últim visionarem  aquest vídeo que recull els reportatges i fotografies realitzats per Robert Capa i Gerda Taro durant la Guerra Civil en la província de Còrdova entre 1936 i 1937:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5M_crcDJkiE[/youtube]

Per saber-ne més, trobareu a aquest bloc diferents articles i recursos (presentacions, vídeos, …) relacionats amb el tema.

Aquest article s'ha publicat dins de 4art ESO, Història d'Espanya, Història de Catalunya, Història del mon contemporani i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *