L’ISLAM I L’AL-ÀNDALUS

L’islam és una religió monoteista que creu en un Déu únic. Va ser transmesa als éssers humans mitjançant el profeta Mahoma. Després de la mort de Mahoma, els àrabs van escampar l’islamisme per Àfrica, Àsia i part d’Europa. En la seva expansió, els musulmans van començar l’any 711 la conquista de la Península Ibèrica. S’hi van quedar fins a l’any 1492. L’Estat que els musulmans van crear a la Península Ibèrica va rebre el nom d’Al-Andalus.

Per introduir el tema veurem el següent vídeo:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cWhyJj1AkUU[/youtube] Per saber-ne més sobre l’Islam visitarem aquest enllaç del Observatori de Solidaritat de l’UB Per estudiar el tema farem servir la següent presentació:

L’Islam i l’Al-Àndalus

More PowerPoint presentations from Gemma Ajenjo

Observarem l’expansió de l’Islam en aquest mapa en format flash. Per estudiar l’art islàmic farem servir la presentació que trobarem al següent article del bloc: ART ISLÀMIC

Aquest article s'ha publicat dins de 2on ESO, Història d'Espanya, Història de Catalunya, Història medieval i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *