EL NAIXEMENT DEL MÓN MODERN

L’Humanisme reivindicava l’herència cultural i artística de l’antiguitat grecoromana i situava l’ésser humà al centre de les seues reflexions. La paraula Renaixement es va crear per evidenciar l’inici d’un temps nou. Un esperit crític renovat va impregnar el món de les creences: es va difondre una religiositat més personal i es va criticar la corrupció i els abusos de l’Església. Això va donar origen a la Reforma, un moviment religiós que va dividir l’antiga Europa cristiana en protestant i catòlica.

Per introduir el tema veurem el següent vídeo realitzat a partir d’una presentació interactiva (accesible des de http://angarmegia.com) per iniciar als alumnes d’Educació Secundaria en els canvis fonamentals  que, a nivell polític, socioeconòmic i cultural, suposa aquest període de la historia de la humanitat:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OhRvYotbRw4[/youtube]

Una presentació sobre el tema.

Naixement del mon modern

More PowerPoint presentations from Gemma Ajenjo

Idees generals (per descarregar)

Per aprofundir en el coneixement de l’art renaixentista, clica els següents enllaços:
Aquest article s'ha publicat dins de 2on ESO, Història moderna i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a EL NAIXEMENT DEL MÓN MODERN

  1. Retroenllaç: EL NAIXEMENT DEL MON MODERN | Bloc de Gemma Ajenjo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *