Projectes

  • Projecte d’Art

Un dels nostres trets d’indentitat és el treball interdisciplinar que fem en relació a l’Art. Cada curs treballem una disciplina artística (pintura, escultura, il·lustració, arquitectura…) i cada classe es posa el nom d’un artista. A partir d’aquest, es fa un treball transversal per descobrir les característiques més rellevants d’aquesta disciplina i experimentar a nivell artístic.porta (3)IMG_6792

  • Projecte de Valors

Cada curs treballem un valor específic amb tots els grups de l’escola (l’esforç, la responsbilitat, l’amistat, la igualtat…). Els primers dies, abans de començar les classes ordinàries, fem vàries acticvitats per presentar aquest valor i al llarg del curs anem desenvolupant diverses dinàmiques que ajudin a anar reflexionant i millorant les pròpies actituds i comportaments.


  • Fem Teatre

El Teatre forma part del Projecte Educatiu del Centre i, una vegada al any, cada curs  des de P3 fins a sisè prepara la seva obra i fan la representació davant de les famílies.

El teatre  ens permet treballar en grup, aspectes molt importants com són: la capacitat expressiva, la socialització, la col·laboració, els sentiments, l’amistat, les emocions,..

copia-de-r0011391

Els Pastorets, cinquè de primària.

  • La Botigueta”

El pati és un espai educatiu fonamental dins de la nostra escola.

“Molt probablement no hi ha lloc amb més poder educatiu a tota l’escola que el pati… Al pati es posa cada dia a prova l’èxit de l’ensenyança ètica d’una escola” (Gregorio Lluri).

La “botigueta” és un espai on hi ha jocs diversos, des de xanques, a pedals, passant per cordes de saltar, baldufes, i jocs de taula. Està gestionada pels mateixos alumnes.

jocs-pati-3 jocs-pati-21

  • Padrins de lectura

Els padrins de lectura és una activitat d’animació a la lectura on els alumnes de sisè fan de padrins dels alumnes de P-5 , als quals anomenen fillols i filloles, una vegada a la setmana.

Això vol dir que cada padrí es compromet a ajudar a prendre a llegir al seu fillol i millorar la seva habiliat lectora, al mateix temps que l’engresca i li encomana el gust per la lectura.

L’activitat permet establir lligams entre els nens de difrents cicles i al mateix temps, els nens grans aprenen a ser una mica més responsables.

copia-de-carnaval-058

· Tallers compartits a Educació Infantil

Els nens i nenes d’Educació Infantil cada dimecres es barregen formant cinc grups de diferents edats. Els grups són rotatius, d’aquesta manera cada setmana es canvia d’activitat i de mestra. Hi ha diferents tallers, aquest any estem fent:

– Taller de dansa

– Psicomotricitat i expressió

– Art, l’escultura

– Alimentació i hort

– Joc simbòlic

Els tallers faciliten un intercanvi entre tots els nens/es i mestres del parvulari, així ens coneixem millor! El més gran ajuda al petit, el petit aprèn del gran!

L’alimentació

Des de que comencem l’escola a p-3,  ja treballem la importància d’una bona alimentació. Els nens i nenes d’Educaciò Infantil i Primària porten una carmanyola a l’hora d’esmorzar, d’aquesta manera s’evita l’embultori de plàstic o paper d’alumini. En el cas de Parvulari, dos dies a la setmana els nens/es porten fruita per esmorzar.
La nostra escola participa en el Pla de consum de fruita a les escoles amb l’ajuda financera de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.
Un dia a la setmana es reparteix entre els nens i nenes de 6 a 12 anys fruita a l’hora d’esmorzar. És fruita de qualitat i seleccionada en funció de l’estació de l’any.
Els objectius d’aquest projecte és oferir la fruita, informar sobre els beneficis del seu consum i proposar una alternativa a altres esmorzars de menys qualitat nutricional.

. Projecte de Conversa

Aquest projecte es basa en la realització d’una activitat de llenguatge oral en petit grup: fer conversa. Entenem la conversa a l’aula en petit grup com un espai de comunicació  en el que uns i altres parlen i s’escolten per aportar informació, expressar el que pensen i senten i intercanviar punts de vista.

Va dirigit als nens i nenes de P3, P4 i P5. Aquests estan distribuïts en sis grups (12-13 nens per grup aproximadament), cadascun dels quals el porta una mestra del cicle d’educació infantil.

Es procura que en cada grup hi hagi nens i nenes amb nivells lingüístics diferents per tal d’afavorir l’aprenentatge entre iguals.

conversa
. L’Hort
Tenim un hort que es troba al pati d’Educació Infantil.  L’objectiu de l’hort és apropar als nens/es a conèixer els aliments que ens proporciona la terra, així com aprendre de les plantes i tenir-ne cura.
 hort p-5 tastets hort 14-15 001Hort 002 (17)