OFERTA LÚDICA BIBLIOTECA DEL SAFAREIG

El dia 14 de gener vam contactar amb la biblioteca dels Safareig, ubicada al carrer Papa Pius XI, 165, a la Creu Alta de Sabadell.

Vam realitzar l’entrevista amb l’encarregada de l’àrea infantil Elisabet Marco Olivera per via mail, ja que amb el tema de la Covid no hem pogut fer l’entrevista presencial.

SERVEIS

És una biblioteca pública que forma part de la Xarxa de biblioteques públiques de Sabadell. Oferim un servei públic i gratuït obert a tota la ciutadania, tenint en compte quines són les seves necessitats i adaptant-ho amb diferents recursos.

El seu horari és dilluns, dimarts, dijous i divendres de 15:30 a 20:30, dimecres de 9:30 a 13:30, dissabtes de 9:30 a 13:30 i el telèfon de contacte és 937 17 53 43

Disposen de l’espai polivalent de la biblioteca i de la sala infantil amb equip de so i projecció.

 

ACTIVITATS

Les activitats que realitzen són culturals com hores del conte, tallers, Bibliolabs, laboratoris de lectura, projeccions de cinema, etc. Aquestes van destinades algunes només a infants i d’altres que són familiars.

Donen molta importància a fomentar la lectura, potenciar la imaginació, donar espai a la creativitat, donar a conèixer el fons de literatura infantil i juvenil de la biblioteca, adaptant-se a les necessitats i característiques, experimentant i tenint en compte les seves preferències.

Com és un espai públic l’accés és obert, així que treballen amb tots els infants que acudeixen a la biblioteca.

PERFIL PROFESSIONAL

Depenent de la temàtica i l’activitat que es vulgui organitzar busquen diferents perfils com per exemple escriptors, científics divulgadors, narradors de contes, etc.

NORMES DE SEGURETAT

Són les que marca el pla de seguretat de l’Ajuntament en espais públics.

L’ACCESSIBILITAT A INFANTS AMB DF 

No existeixen barreres arquitectòniques que dificultin l’accés a l’equipament així que tothom té accés als espais, ja que disposen de diferents recursos d’accés.

L’interior és ampli i es pot desplaçar amb facilitat amb cadira de rodes, hi ha rampes amples per poder accedir dins la biblioteca, mobiliari adaptat, etc.

ADAPTACIONS DE LES ACTIVITATS PER LA COVID

Per la situació actual no poden dur a terme les activitats que feien abans, així doncs hi han hagut d’aturar les activitats presencials.

VALORACIÓ DE L’ENTREVISTA

Després de realitzar l’entrevista hem pogut saber una mica més de les activitats que fan a la biblioteca, hem pogut veure que en ser un lloc públic poden oferir molts recursos on s’adapten a tota mena de necessitats per a totes aquelles persones que puguin estar interessades, fomentant l’interès per la lectura i cultura.

Per altra banda, actualment han hagut de cancel·lar les activitats que realitzaven i no poden oferir l’oferta que tenien. 

L’únic inconvenient que veiem és que malgrat la situació actual, estaria bé i ajudaria, si poguessin fer més activitats virtuals, ja que molts dels infants o famílies que acudien a la biblioteca la tenien com a recurs d’aprenentatge.

Fotos:

https://www.sabadell.cat/ca/biblioteques/biblioteca-dels-safareigs

https://bibliotecavirtual.diba.cat/sabadell-biblioteca-els-safareigs

Entrevista realitzada per Ariadna Emo, Melani Chávez i Jennifer Andreo

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *