Comptes a Gmail sense donar el telèfon

Si heu tractat, últimament, de fer-vos un compte de correu al Gmail, potser haureu observat que, en un moment del procés, us exigeix un número de telèfon «per la vostra seguretat». La reacció normal, quan algú ens demana aquesta mena dades a través d’Internet, és la desconfiança, i probablement n’haureu desistit.

Per sort, hi ha una forma d’evitar que ens faci aquesta petició: si repetiu el procés des del navegador Google Chrome, no us el demanarà –ni tampoc si feu servir el Chromium, la versió lliure de Chrome.

Sens dubte, es tracta d’una estratègia de Gnome (creadora de Gmail) per augmentar el nombre d’usuaris del seu propi navegador. Per sort, ningú no us impedeix d’instal·lar el Google Chrome, crear-vos un compte a Gmail i, si no us interessa, desinstalar-lo: feta la llei (o imposada la norma unilateralment), feta la trampa.

Informació trobada a aquest fil. Gràcies a Marta i a Laia per confirmar-la.