7. Anàlisi d’una pel·lícula

Per fer l’anàlisi d’un llargmetratge hem de tenir en compte un conjunt de paràmetres. Conèixer aquests paràmetres i estudiar-los en cada cas ens dona les pautes per fer una bona crítica i ens permet fer-nos una opinió.Estudiem la pel.lícula des de diferents punts de vista:

  1. Referents a l’autor i situació socio-econòmica
  2. Referents a la realització tècnica
  3. Referents al Tema que tracta
  4. referents a la interpretació personal

Charls Chaplin: Modern Times

L’exempe que hem triat, és una película muda de l’any 1936 de Charls Chaplin: Modern Times, és una de les obres cabdals del setè art.

Temps Moderns

1. Biografia de l’autor i situació socio-econòmica del moment
Charls Chaplin és un dels grans destacats de la història del cinema per la seva decisiva contribució al setè art. Pocs com ell van aportar tant i van influenciar tant a les generacions posteriors com aquest genial actor, director, guionista i músic de bandes sonores. Ell i el personatge que va crear, Charlot, van convertir-se en un veritable mite.

Una mica d’història sobre la realització de Modern Times i la biografia de Charls Chaplin.

Per saber més: Tot sobre Chaplin i Biografia de Chaplin
i pàgina en francès sobre l’autor i la seva obra aquíPer commemorar els 30 anys de la seva mort, la matinada del dia de Nadal de 1977 a la seva residència de Suïssa. es fa una exposició al CaixaForum Barcelon

Recomanem L’exposició al CaixaForum de Barcelona! Organitzada per la Fundació ”la Caixa” i NBC Photographie, Paris, aquesta és la primera gran exposició dedicada a Charlie Chaplin que es porta a terme al nostre país. L’exposició reuneix al voltant de 300 documents, principalment fotografies, pòsters, material documental i extractes de pel·lícules, alguns dels quals són inèdits. A través d’imatges, la mostra narra la història de Charlie Chaplin —l’actor i la figura pública—, des de la creació del personatge de Charlot fins al final de la seva carrera. Del 20/12/2007 al 27/04/2008

2. Anàlisi formal i segons la realització tècnica
Per fer l’analisi d’una película podeu buscar les pautes clicant aquí, o en la pàgina de l’xtec, clicant aquí d’ Aula creativa

3. Anàlisi Temàtic
Una de les qüestions fonamentals és poder treure una idea clara del que l’autor ens vol expressar. Cal entendre que el tema no és el gènere.

4. Interpretació personal
Finalment, hem de permetre’ns una valoració subjectiva derivada de la més pura interpretació personal. Hem de poder veure l’art sense intentar entendre’l i deixar guiar-nos per les emocions i els sentiment que ens produeix l’obra i les idees que ens transmet.

Per fer l’anàlisi de la película Temps Moderns feu servir aquesta pauta: Qüestionari sobre la pel.lícula Temps Moderns

Anàlis per seqëències i imatges

Per a analitzar la pel.lícula de Modern Times haurem de detenir-nos en alguns fotogrames. Cada un dels fotogrames de que es composa la pel.lícula han estat triats i composats detingudament per una qüestió formal i també temàtica. Chaplin no deixava res a l’atzar.
Analitzem algunes de les imatges que ens ofereix.

Analisi Modern Times

View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: plastica visual)

“>