4. Fases per a la creació cinematogràfica

Per a qualsevol creació cinematogràfic, sigui un curt, un llarg metratge o un espot publicitari (inferior a 1 minut), haurem de preveure 3 fases: la Pre-producció, la Producció i la Post-producció. Cada una d’elles és imprescindible i no menys important que les demés.

1. Pre-producció.

A la fase de Pre-producció hi participen principalment el Director, el Guionista i el Productor. Cada un d’ells farà la seva tasca però en qualsevol cas, fixaran la idea, l’argument i el gènere de la pel·lícula, així com la durada, el lloc i els actors que hauran de participar.  Ells son els responsables de preparar tot el necessari per a poder filmar en un període determinat de temps, es a dir preparar la segona fase.

Un dels elements primordials en aquesta fase és el guió, on ha de figurar gran part dels paràmetres a tenir en compte a l’hora de fer la pel·lícula.

2. Rodatge

La fase de producció és propiament la fase de filmació. És important que tot estigui preparat, i que tothom que participa a la pel.licula sàpiga el que ha de fer: Actors, Maquilladors, Vestuari, Il.luminadors, Tècnics de so, Càmeres, Atrezo…

CLAQUETA

3. Post-producció

A la fase de Post-producció és on s’acaba de fer la pel·lícula. Es trien les preses bones, es munten, es posen els efectes de so, la banda sonora, els efectes especials, els crèdits i finalment es distribueix per al públic en general.
muntatgeGéneres cinematogràfics

Gènere: És una forma de classificar les películes per la seva temática o estil. Es parla de ficció, musical, policíac, històric, , terror, ciència ficció, western, documental, etc.

Grans temes

Per a editar el curt farem servir un programa que està a l’abast de tothom que tingui ordinador. El programa Windows Mooviemaker està a tots els programes, a accessoris.
Obriu-lo i veureu la pantalla següent:

Pantalla de Mooviemaker