La castanyera.

Hola guap@s!!!!!!

Arriba un altre cop la Castanyada o la festa de tots sants o Halloween… Digue’m-li com vulguem.  I es que cada lloc celebra la festa de una manera diferent.

Avui en dia, el halloween és molt conegut i tothom vol disfressar-se o fer el truco o trato… però penso que ens estem oblidant una mica de les festes tradicionals de casa nostra. I es que en tenim una tradició molt maca que tampoc hauríem d’oblidar.

Us deixo un enllaç a una presentació on se’ns explica d’on ve aquesta tradició  i quines peculiaritats té en diferents llocs de la península. Espero que no només us agradi sinó que aprenguem alguna que d’altra coseta.

Per els més petits, us deixo el conte de la Castanyera, que espero que us agradi molt i unes quantes activitats relacionades amb el conte….

Conte Castanyera_inf

I li podeu dir als vostres nens/es que us ballin la cançó de la castanyera mentre l’escolten,…

 

Ara m’heu de ordenar les imatges en ordre…

I a continuació teniu unes activitats que quan les acabeu les rebré jo al correu.


 

 

 

 

També us vull deixar una presentació amb diferents vídeos d’aquest dia. Així trobareu petites explicacions de què entenen en Mèxic per el dia dels morts, d’on els ve aquesta tradició, algun vídeo sobre els diferents sants… en fí, una mica de tot i tot relacionat amb aquest dia, així com uns genial·lys, un conte… en fin, esperem que gaudim!

Ara podem fer alguna feina fàcil sobre la castanyada, com ara

I per els més grans de l’escola, podeu omplir els buits d’aquesta activitat i enviar-me-la també al correu. Va, us animeu???

Espero que hagi contribuït a que aquesta Castanyada, Halloween o Tots Sants, hagi estat una mica diferent i sobretot enriquidora.

Una gran abraçada i vigileu amb els panellets!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!