A religió, què fem?

Hola!!!!

Ja estem en període de preinscripció.

Si esteu llegint això és perquè segurament us interessa saber què fem a religió dintre d’una escola pública.

El primer què heu de saber és que no fem catequesi. Per fer-la ja tenim l’església on anem per aprofundir en la nostra fe. Allà la vivim i se’ns prepara per fer la comunió, la confirmació o preparar-nos per fer els diferents sagraments.

A l’escola ensenyem qui era Jesús, què ens va ensenyar, els valors que ens va transmetre al llarg de la seva vida com el perdó, el fet de compartir, el fet de saber escoltar, ajudar, la generositat, l’empatia, la humilitat, l’alegria, la gratitud i d’altres… Tot allò a través de contes, música, vídeos, eines informàtiques… segons l’edat dels nens.

En definitiva els que fan religió escullen créixer com a persones.

Quaresma 2023

Ja estem un altre any en Quaresma.

Pels més petits hem comptat i recordar la història del rei Carnestoltes i la Vella Quaresma. Que l’un per molt i l’altra per poc van deixar a tot un poble sense esma.

Així com la cançó

I hem estat reflexionant una mica sobre el sentit de la Quaresma a través de la cançó d’Unai Quirós: El tesoro de Jesús.

Por últim, us deixem un petit joc, inspirat en el come-cocos que els nens els agrada força.

 

Dia de la pau i la no violència

El dia 30 de gener és el dia de la pau i la no-violència.
A classe estem treballant la importància de treballar en aquest sentit perquè malgrat estar al segle XXI encara no vivim en un món en pau. Ni globalment ni a nivell més proper.
Basant-nos en el símil d’una motxilla plena de material escolar (goma, llapis, típex, subratllador, regles, estoig, tisores…) estem treballant com pot servir-nos cadascú d’aquests estris per treballar en el camí de la pau.
Estem en procés i esperem que n’aprenguem força amb l’excusa d’aquest dia en el calendari.

     

Estem aprenent a través de la música com podem potenciar el que és positiu en nosaltres i afegir-nos el positiu dels que ens envolten, com podem aprendre dels nostres errors, a adonar-nos que és bo adonar-nos de les nostres equivocacions i demanar perdó… Al final portarem a casa la nostra motxilla de la pau.

També hem recollit les qualitats positives que ens diem en aquests WordArt, aqui us deixem uns exemples.

       

Per últim, volia deixar-vos aquest Genial·ly en el que podreu aprendre coses sobre la PAU, escoltar cançons, veure contes i jugar a diferents jocs. Espero que us agradi i gaudiu molt alhora que, com dic sempre, apreneu. En aquest cas, el valor de la PAU.

 

Bon Nadal

Hola a tothom, un any més arriba el Nadal i us volia felicitar aquesta data tan important per a nosaltres amb uns Genial·ly’s amb els que m’agradaria pensar que gaudireu molt amb els amics i/o família.

Comencem amb un joc de taula, que es diu “Camino de Navidad”, som-hi?

 

I aquest altre Genial·ly, m’agrada molt, el trobo força divertit, en el que haureu d’ajudar a Santa Claus,

 

 

I per si de cas encara teniu ganes de una mica més… aquí us deixo una presentació/joc de preguntes amb la que podeu veure quant sabeu sobre el Nadal.

 

 
 
Fins aviat

Advent 2022

Comença l’Advent.

Avui 27 de novembre és el primer diumenge d’Advent.

Aprofito per desitjar a tothom una molt bona preparació per el naixement de Jesús; en tots els sentits.

I per posar una nota musical cada dia. Aprofito la feina d’una companya que em sembla magnífica. Espero que amb aquesta música cada dia trobeu un motiu per donar gràcies o sentir-vos una mica més afortunat/des.

 

Al llarg d’aquest temps d’espera fins el Nadal, entre d’altres coses hem fet algunes manualitats, de les quals us deixo una mostra…

Ens hem posat a conversar sobre què significa l’Advent i hem decidit que a cada lletra posaríem una acció que ens ajudés a ser millors.

 

        

I així ens ha quedat el suro de la classe. Maco, oi!!!!!

Tots Sants 2022

Un altre any va arribar Tots Sants i a classe vam voler fer un petit recordatori de què és i què significa per els cristians. Vam veure que cada cop hi ha més tradicions d’altres llocs a la nostra societat (la qual cosa enriqueix per descomptat) però que no hem de deixar les nostres tradicions de banda.

Vam fer diferents activitat. I aquí us deixo una petita mostra del que vam fer a classe.

 

Tots sumem

A l’inici de curs vam treballar tot@s en un projecte que parla de qui som, com ens veiem i cap a on volem anar.

Vam parlar de molt de què fem a l’escola, del que aprenem (vam veure que no només aprenem mates o llengues o plàstica o gimnàstica) també aprenem molts valors (amistat, compartir el que és bo i el que no ho és tant, a escoltar, a agrair, a demanar i donar…i molts més) D’entre tots els que van sorgir a les converses, cadascú va escollir-ne cinc i els va posar en un dit de la mà.  Vam expressar-ho en un mural col·locat al passadis. Què esperem que representi que tots bateguem cap a un mateix lloc, la búsqueda de la felicitat.

I l’any vinent… què?

Per els que encara no teniu clar cap a on encaminar els vostres passos, aquí us deixo un petit vídeo que potser us anirà bé de veure.

I es que com diu el Sant Pare: callar les veritats sobre Déu per respecte als qui no creuen, seria, en el camp de l’educació, com cremar llibres per respecte als que no pensen, esborrar obres d’art per respecte als que no hi veuen, o música per respecte als que no hi senten”.

Us espero a tots i totes!!!!!

Tercer trimestre.

Hola a tothom!

Ja estem a les acaballes del 3r trimestre i del curs.

Us volia ensenyar algunes de les coses que estem treballant a reli.

Des de la Pasqua, passant pels sagraments i arribant a l´Església.

Ha sigut un trimestre molt curt i hem tingut la sensació de no arribar gaire lluny però el que hem fet s’ha gaudit.