Feliç Pasqua.

De tornada a l’escola, he rebut aquest regal d’una companya, de ReliAna. Ha creat aquest Genial·ly que jo he adaptat a la nostra llengua, al català. El vull compartir amb tots vosaltres. És senzill però divertit, espero que gaudiu ni que siguin 2 minuts. Una forta abraçada a tothom!!!!!

I si vols buscar ous, aquí teniu també aquest joc amb el que també gaudireu una estoneta…

Feines Setmana Santa

Hola a tothom, suposo que estem cansats i amb ganes de vacances, però, abans de marxar, us deixo una mostra de les feines que han fet els nens abans d’acabar el trimestre.

Jo diria que han gaudit fent-les.

Segons em miris… veus… 😯

Mirant per la finestreta d’aquesta capsa màgica veig… Com Jesús va entrar a Jerusalem (recordat el diumenge de Rams).

 

També hem fet uns petits llibrets on s’explica breument què recordem els dies més importants de la Setmana Santa i un nen que va amb la seva palma a les mans.

Bones vacances per tothom i ens veurem a la tornada!

Bona Pasqua 😛

Advent 23-24

Hola!!!!

Al llarg d’aquestes setmanes hem anat preparant el Nadal.

Aquí us deixo una mostra del que hem fet a classe des dels més petits als més grans…

 

Sou uns autèntics artístes. Gaudiu de les merescudes vacances.

Creuament de camins

Hola a tothom!!!!!

Per fi puc publicar la feina que vam fer a començament de curs. Des del primer fins al sisè.

Vam estar treballant i pensant com les nostres decisions ens van modelant, ens van dirigint en el nostre dia a dia. Vam estar parlant d’aprendre a prendre decisions. Valga’m la redundància.

Així vam començar amb una història anònima que es diu una pedra en el camí, amb els mitjans i més grans i amb diferents contes amb els més petits. Així van decidir els petits a fer estrelles que ens il·luminin i guiïn en el nostre camí, amb els mitjans les pedres que ens posen entrebancs o problemes dels que hem d’aprendre i amb els més grans vam estar fent tot el fons del suro. Així ho hem recollit…

I com a recull del projecte, aqui us deixem aquest PDF

Espero que mirant aquest PDF gaudiu recordant el que vam fet al començament del curs.

 

 

Les paràboles de Jesús.

Els nens i nenes de 6è aquest tercer trimestre han estat treballant les paràboles de Jesús. I malgrat que no s’ha pogut veure acabat el projecte al 100 x 100% dintre del curs, si que els vaig prometre que els compartiria un cop acabat.

Espero que us agradi el resultat final.

A religió, què fem?

Hola!!!!

Ja estem en període de preinscripció.

Si esteu llegint això és perquè segurament us interessa saber què fem a religió dintre d’una escola pública.

El primer què heu de saber és que no fem catequesi. Per fer-la ja tenim l’església on anem per aprofundir en la nostra fe. Allà la vivim i se’ns prepara per fer la comunió, la confirmació o preparar-nos per fer els diferents sagraments.

A l’escola ensenyem qui era Jesús, què ens va ensenyar, els valors que ens va transmetre al llarg de la seva vida com el perdó, el fet de compartir, el fet de saber escoltar, ajudar, la generositat, l’empatia, la humilitat, l’alegria, la gratitud i d’altres… Tot allò a través de contes, música, vídeos, eines informàtiques… segons l’edat dels nens.

En definitiva els que fan religió escullen créixer com a persones.

Quaresma 2023

Ja estem un altre any en Quaresma.

Pels més petits hem comptat i recordar la història del rei Carnestoltes i la Vella Quaresma. Que l’un per molt i l’altra per poc van deixar a tot un poble sense esma.

Així com la cançó

I hem estat reflexionant una mica sobre el sentit de la Quaresma a través de la cançó d’Unai Quirós: El tesoro de Jesús.

Por últim, us deixem un petit joc, inspirat en el come-cocos que els nens els agrada força.

 

Dia de la pau i la no violència

El dia 30 de gener és el dia de la pau i la no-violència.
A classe estem treballant la importància de treballar en aquest sentit perquè malgrat estar al segle XXI encara no vivim en un món en pau. Ni globalment ni a nivell més proper.
Basant-nos en el símil d’una motxilla plena de material escolar (goma, llapis, típex, subratllador, regles, estoig, tisores…) estem treballant com pot servir-nos cadascú d’aquests estris per treballar en el camí de la pau.
Estem en procés i esperem que n’aprenguem força amb l’excusa d’aquest dia en el calendari.

     

Estem aprenent a través de la música com podem potenciar el que és positiu en nosaltres i afegir-nos el positiu dels que ens envolten, com podem aprendre dels nostres errors, a adonar-nos que és bo adonar-nos de les nostres equivocacions i demanar perdó… Al final portarem a casa la nostra motxilla de la pau.

També hem recollit les qualitats positives que ens diem en aquests WordArt, aqui us deixem uns exemples.

       

Per últim, volia deixar-vos aquest Genial·ly en el que podreu aprendre coses sobre la PAU, escoltar cançons, veure contes i jugar a diferents jocs. Espero que us agradi i gaudiu molt alhora que, com dic sempre, apreneu. En aquest cas, el valor de la PAU.

 

Bon Nadal

Hola a tothom, un any més arriba el Nadal i us volia felicitar aquesta data tan important per a nosaltres amb uns Genial·ly’s amb els que m’agradaria pensar que gaudireu molt amb els amics i/o família.

Comencem amb un joc de taula, que es diu “Camino de Navidad”, som-hi?

 

I aquest altre Genial·ly, m’agrada molt, el trobo força divertit, en el que haureu d’ajudar a Santa Claus,

 

 

I per si de cas encara teniu ganes de una mica més… aquí us deixo una presentació/joc de preguntes amb la que podeu veure quant sabeu sobre el Nadal.

 

 
 
Fins aviat