04.- Presentació del bloc sobre el Cooppel.-

El Cooppel és el primer esport mental a favor de l’èxit escolar.-

 

Com vas de notes?

Has supès alguna matèria?

Has aprovat tot?

Tens bones notes?

Tots som necessaris i aprenem per tenir més èxit escolar amb el Cooppel.

 

El millor deu és aprendre sol,

amb ajuda i en cooperació. I tot allò que aprenem junts

Ara et presentem aquest bloc.-

En aquest bloc posarem articles al voltant de la teoría i de la pràctica del Cooppel, com a esport mental de la cooperació pel diàleg interactiu per torns seqüencials  Cooppel .      www.cooppel.org .

Es pot demanar l’opuscle que tracta el full d’instruccions i la guia sobre el joc Cooppel escrivint a  info@cooperis.cat

Però com en qualsevol joc com per exemple els escacs cal practicar i fer jugades per a entendre’l el seu funcionament el qual t’ajudarà per tenir més talent personal i cooperatiu.

Aquí hi trobaràs idees, iniciatives i suggeriments però tot el joc es troba en l’opuscle, que està en constant revisió.

També donem raó al voltant de la pràctica del Cooppel:

1.- L’associació que el promou, el protegeix i el permet presentar en les condicions de qualitat per a garantir els efectes esperats és l’associació Ceradai fundada en 1986.

foto de Josep Maria Ferran Torrent.

 

2.- Cooppel també és la iniciativa i la campanya internacional ciutadana pública

Primer des de 1989 com a Ceradai després a partir del dia 27 d’abril de 2011 es denomina “Cooperis” i ara Cooppel .

És per a la difusió i per a l’organització de mostres i demostracions del Cooppel. Podem trobar més informació en el bloc:  www.cooperis.cat .

Recorda aquest bloc  www.cooppel.org   COOPeració PEL diàleg interactiu  ORGanització per a la seva difusió, protecció i permetre les condicions de qualitat i d’èxit.

Els llocs estables i públics on s’ensenya a jugar al Cooppel i que cal concertar entrevista prèvia a info@cooperis.cat són:

Tarragona: Ateneu de Tarragona. Tarragona ciutat.

Cabacés: Societat Recreativa “La Unió”. El Priorat.

També Barcelona i Andorra.

3.- Història.-

Agenda pública Ceradai des de 1989 fins a 2011, amb la celebració destacada del XV aniversari en 2004.

En el 2007 creació de la primera escola de pares i mares Ceradai a Torreforta i de les primeres jornades anuals enfocades en el suport moral al professorat i en el suport tècnic educatiu a les famílies. Enguany celebrarem el X aniversari de les jornades i les XI jornades Cooppel a Tarragona.

2012 creació de la primera comunitat d’aprenentatges de les famílies Cooppel a l’institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, amb el suport de la candidatura al Consell Escolar de Centre en gener de 2013

Hem celebrat congressos interns:

Durant el primer congrés Cooperis.Cat dins del territori els actes públics  siguin  conferències-col.loqui , taules rodones com tallers,  són gratuïts fins el dia 12 de desembre de 2013, dia que es fa la cloenda del congrés i aquestes s’adreçaran  per correus postals i electrònic a la UNESCO.

Vegeu el calendari del Congrés clicant a sota:

http://blocs.xtec.cat/anims/2013/10/13/195-en-marxa-el-primer-congres-cooperis/

Per a qualsevol més raó, escriu sense cap més compromís:

info@cooperis.cat

Consulta’ns i et contestarem. Facilitem llocs immediats on estarem presents i el nostre telèfon i horari d’atenció al públic.

Es pot jugar al Cooppel (Cooperació pel diàleg interactiu amb la dinàmica +3B o millor dit 003B+ADN) en ocasions formals comunicatives com és aquesta: uns alumnes del Martí i Franquès exposen el seu video (producte creatiu cooperatiu) elaborat dins del projecte de la Classe Sense Fum el curs passat.

En un acte de presentació oficial del Cooppel al Col.legi Oficial de Metges el  passat dia 2 d’octubre de 2013. Acompanyat pel Dr. Manel Gonzàlez, metge prescriptor d’exercici físic com a medicament.

Aquest és un exemple de presentar el Cooppel practicant el Cooppel i de forma adherida a la Prescripció de l’Exercici Físic del Dr. Manel. El Cooppel prescriu activitats d’aprenentatge cooperatiu. Davant les dificultats en l’aprenentatge  tenim el fàrmac de jugar al Cooppel.

Aspiracions immediates:

1.- Donar a conèixer a arreu del món el Cooppel. Comencem per les quatre comarques en el territori al voltant de Tarragona.

2.- Planificar i recollir  proves de l’eficàcia del Cooppel en tots els camps (aula, espais OASIS, etc.) i desenvolupar la seva teoria de l’anàlisi i estudi de les decisions (Decisiologia). I publicar-les en el full CoM  (CoMental)

3.- Declarar el dia 12 de desembre el Dia de la Lluita a Favor de l’Èxit Escolar i en contra el mal denominat deures i el Fracàs Escolar, Cultural i Social i demanar a les Nacions Unides la declaració del Dia Mundial de la Cooperació Educativa Ciutadana (Cooperis)

Cooppel

Author: Cooppel

Tot sobre els Talents Cooppel. Nucli central de la pràctica creativa i cooperativa. Els aprenentatges segons la seva contextualització, la seva constructivitat i la seva cooperació, amb el suport dels treballs en xarxes i de les tècniques d'aprenentatges cooperatius aplicades en el territori en aprenentatge servei voluntari social de Reus, el Camp de Tarragona, el Priorat i la Ribera d'Ebre (RECTEPRE)