SEXISME

1sexismo

• Sexisme
“Conjunt de tots i cadascun dels mètodes emprats en el si del patriarcat per poder mantenir en situació d’inferioritat, subordinació i explotació el sexe dominat: el femení. El sexisme abasta tots els àmbits de la vida i les relacions humanes, de manera que és impossible fer una relació, no exhaustiva, sinó ni tan sols aproximada, de les seves formes d’expressió i punts d’incidència.
“El sexisme és bàsicament una actitud caracteritzada pel menyspreu i la desvalorització, per excés o per defecte, del que són o fan les dones. El sexisme és unaactitud derivada de la supremacia masculina, es basa en l’hegemonia dels homes i en totes aquelles creences que la suporten i la legitimen”. Per exemple, si un noi diu que no vol saltar a corda perquè és un joc de nenes, el rebuig de l’acció no obeiria a una elecció personal lliure entre totes les possibilitats
de joc, sinó a la desvalorització social i cultural d’una activitat que generalment és desenvolupada per noies. Si el noi en qüestió decidís saltar a corda, l’expressió de sexisme podria aparèixer per part dels seus companys o fins i tot companyes que el titllessin de nena, amb el menyspreu per les nenes i pels nois que fan “coses de noies” que tal judici de valor comporta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *