AENEAS est troianus

Una vegada feta la monarquia romana, feu la traducció del següent text i expliqueu els noms en vermell:

Aeneas est troianus; graecos non timebat. Itaque diu pugnat, sed tandem filium Iulium extra muros portat et ad oram properat. Ibi apparet dea Venus et Troianos admonet. Postea Aeneas et pauci amici per multas terras errant; tandem ad Italiam veniunt.

A continuació, contesteu les següents preguntes en llatí:

Qui Troiam  obsident ?

Quid Graeci aedificant?

Quid equus portabat?

Quis est Aeneas?

Quis est Venus?

Quo Aeneas navigat?

Aquest article s'ha publicat dins de Monarquia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a AENEAS est troianus

 1. elisaperpi diu:

  Traducció :
  Enees és Troià; els grecs no el temien. Així doncs, durant molt de temps va lluitar, però finalment porta el seu fill Juli fora de les muralles i s’apropa cap a la costa. Després Enees i uns pocs amics erren a través de moltes terres. Finalment ells venen cap a Itàlia.
  Respostes:
  a) Troiam Graecos obsident.
  b) Graeci equum aedificant.
  c) Equus graecos portat.
  d) Aeneas troiamus est.
  e) Venus dea est.
  f) Aeneas ad Italiam navigat.

  Elisa Perpiñán
  1r Batx. E

 2. yousrarbii diu:

  Aeneas: Heroi de la mitologia romana basat en l ‘heroide l’odissea descrit per
  Homer. La seva mare fou la deesa de l’amor afrogdita i el seu pare el mdortal Anquises un princep troia i rei de Dardania.
  Iulium: Un forum que forma part dels anomenats forums imperialssituats a la ciutat de roma, sent el primer forum d’aquest complex en setlr edificat.
  Venus: Una deess romana principalment associada amb l’amor i la bellesa.
  Text: Aeneas es troia i no temia els grecs i aixi durant molt de temps lluitan, pero finalment porta fora dels murs a la filla de Iulium i s’apropa a la bora del riu aqui apareix la deessa venus i se’n recorda dels troians, despres Aeneas i alguns amics vagan a traves de moltes terres, finalment van a Italia
  Preguntes:
  1.Qui Troiam obsident?
  -Troiani.
  2.Quid Graeci aedificant?
  -Moenia.
  3.Quid equus portabat?

  4.Quis est Aeneas?
  – Aenean, Troia.
  5. Quis est Venus?
  – Deam.
  6.Quo Aeneas navigat?

 3. avendafelipe diu:

  TRADUCCIÓ:
  Enees és troià; els grecs no el temien. I així ell combat molt de temps, però al final porta el seu fill Juli fora de les muralles i s’apropa cap a la costa.
  La deessa Venus apareix allà i recorda els troians. Després Enees i uns pocs amics erren mitjançant moltes terres; finalment venen cap a Itàlia.

  EXPLICACIÓ:
  -Aeneas (Enees): heroi de la mitologia romana i fugitiu de Troia en busca de fundar una nova ciutat. Fill d’Anquises. La seva mare fou la deessa de l’amor Afrodita i el seu pare, el mortal Anquises, un príncep troià i rei de Dardània. Amb el temps es va convertir en el més valerós dels herois troians i es casà amb Lavínia, filla de Llatí, i fundà la ciutat de Lavínium. Va tenir un fill, Ascani, amb la princesa troiana, Creüsa.

  -Iulium (Ascani): fundador i primer rei d’Alba Longa. Era fill d’Enees i rei de Dardània. Durant el saqueig de Troia, va fugir de la ciutat de la mà del seu pare. Segons L’Eneida de Virgili, van començar una sèrie d’aventures que els dugueren a Cartago i al Laci. Allà, el seu pare. Després de la mort del seu pare, Ascani fundà la seva ciutat Alba Longa i va ser el primer rei.

  -Venus (Afrodita): és una deessa romana principalment associada amb l’amor i la bellesa. Equivalent a la grega, Afrodita. La Venus romana era filla de Júpiter i de Dionea. Venus va néixer de l’escuma del mar al caure els membres mutilats d’Urà, per aquest motiu era reverenciada pels pescadors i els homes del mar. Venus es va casar amb Vulcà (Déu del foc). Venus verdaderament estimava Mart (Déu de la guerra) i de les seves relacions va néixer Cupido, que se’l sol representar com un nen amb ales, un arc i unes fletxes d’amor i d’odi.

  CONTESTA:
  1. Qui Troiam obsident? Troiam Graecas obsident.

  2. Quid Graeci aedificant? Graeci eguum aedificant.

  3. Quid equus portabat? Eguus graecos portat.

  4. Quis est Aeneas? Aeneas Troianus est.

  5. Quis est Venus? Venus dea est.

  6. Quo Aeneas navigat? Aeneas ad Italiam navigat.

 4. emorenogar diu:

  Enees és Troià, els grecs no el temien i així ell combat molt de temps, però al final porta el seu fill Juli fora de les muralles i s’aporopa cap a la costa.
  La deesa Venus apareix allà i recorda els Troians. Desprès Aeneas i uns pocs amics erren mitjançant moltes terres; finalment venen cap a Itàlia.

  – Enees: és un heroi de la mitologia romana basat en l’heroi de l’Odissea descrit per Homer. La seva mare fou la deesa de l’amor Afrodita (anomenada Venus pels romans) i el seu pare, el mortal Anquises, un príncep troià i rei de Dardània. Amb el temps es va convertir en el més valerós dels herois troians, després d’Hèctor, va fundar Lavínium i seria considerat un ancestre de Ròmul i Rem, fundadors de Roma.

  – Venus: Es va identificar amb la deessa grega Afrodita (deessa de la bellesa i de l’amor esposa de Mart i mare de Enees).La Venus romana era filla de Júpiter i de Dionea. Venus va néixer de l’escuma del mar al caure els membres mutilats de Urà, per aquest motiu era reverenciada pels pescadors i els homes del mar. Venus es va casar amb Vulcà (Déu del foc) que no era físicament gaire ben plantat. Venus verdaderament estimava Mart (Déu de la guerra) i de la seves relacions va néixer Cupido, que se’l sol representar com un nen amb ales, un arc i unes fletxes una d’or i una altra de plom, la d’or servia per fer sortir l’amor i la de plom feia sortir l’odi.

  – Iulium: més conegut com a Juli Cèsar va ser un líder polític i militar de l’era tardorepublicana. Nascut en el si de la Gens Júlia, una família patrícia d’escassa fortuna, va estar emparentat amb alguns dels homes més influents de la seva època, com el seu oncle Gai Mari, qui influiria de manera determinant en la seva carrera política.

  * Qui Troiam obsident ?
  Troiam graecas obsidident.

  *Quid Graeci aedificant?
  Graeci eguum aedificant.

  *Quid equus portabat?
  Eguus graecos portat.

  *Quis est Aeneas?
  aeneas Troianus est.

  *Quis est Venus?
  venus dea est.

  *quo Aeneas navigat?
  aeneas ad Italiam navigat.

  Esther Moreno Guerra

 5. carlagonzalez diu:

  Traducció del text:
  Enees és troià i els grecs no el temien. Així molt de temps ell combat, però al final porta al seu fill fora de les muralles i s’apropa cap a la costa. La deessa Venus apareix allà i recorda als troians. Després Enees i uns pocs amics erren mitjançant moltes terres. Finalment, ells vencen cap a Itàlia.

  Explicació dels mots:
  AENES (ENEES)
  Heroi de la mitologia romana basat en l’heroi de l’Odissea descrit per Homer. La seva mare fou la deessa de l’amor Afrodita i el seu pare, el mortal Anquises, un príncep troià i rei de Dardània. Amb el temps es va convertir en el més valerós dels herois troians, després d’Hèctor, va fundar Lavínium.
  Es casà amb la princesa troiana Creüsa, amb la qual va tenir un fill Ascani.

  ASCANI (IULUS)
  Ascani (segons la mitologia grega) o Iulus (segons la mitologia romana), fundador i primer rei d’Alba Longa (1179 aC – 1141 aC). Era fill d’Enees, rei de Dardània, i la princesa troiana Creusa, filla de Príam (rei de Troia).
  Durant el saqueig de Troia, fugí de la ciutat de la mà del seu pare. Aleshores, segons L’Eneida de Virgili, començaren una sèrie d’aventures que els dugueren a Cartago i al Laci. Allà, el seu pare Enees es casà amb Lavínia, filla de Latinus (rei dels rútuls) i fundà la ciutat de Lavinium. Després de la mort d’Enees, Ascani fundà la seva ciutat Alba Longa i en fou el primer rei.
  Allà tingué el seu fill Silvius.

  VENUS (AFRODITA)
  Venus és una deessa romana principalment associada amb l’amor i la bellesa, equivalent a la bella grega Afrodita.
  En un principi era la deessa de la primavera, a més, es va identificar amb la deessa grega Afrodita (deessa de la bellesa i de l’amor esposa de Mart i mare d’Enees).
  La Venus romana era filla de Júpiter i de Dionea. Venus va néixer de l’escuma del mar al caure els membres mutilats d’Urà, per aquest motiu era reverenciada pels pescadors i els homes del mar. Venus es va casar amb Vulcà (Déu del foc). Venus verdaderament estimava Mart (Déu de la guerra) i de les seves relacions va néixer Cupido, que se’l sol representar com un nen amb ales, un arc i unes fletxes una d’or i una altra de plom, la d’or servia per fer sortir l’amor i la de plom feia sortir l’odi.

  Preguntes en llatí:
  Qui Troiam obsident?

  Troiam Graecos obsident.

  Quid Graeci aedificant?

  Graeci eguum aedificant.

  Quid equus portabat?

  Eguus graecos portat.

  Quis est Aeneas?

  Aeneas troianus est.

  Quis est Venus?

  Venus dea est.

  Quo Aeneas navigat?

  Aeneas ad Italiam navigat.

 6. khouloudetaligui diu:

  1)Traducció del text:
  Enees és Troià; els grecs no el temien. I així molt de temps ell combat, però al final porta el seu fill Juli fora de les muralles i s’apropa cap a la costa. La deesa Venus apareix allà i recorda als troians. Després Enees i uns pocs amics erren mitjançant moltes terres. Finalment ells venen cap a Italia.

  2) Explicació dels noms amb vermell:
  – Enees (en llatí, ÆNEAS) és un heroi de la mitologia romana basat en l’heroi de l’Odissea escrit per Homer. La seva mare fou la deesa de l’amor Afrodita (anomenada Venus pels romans) i el seu pare, el mortal Anquises, un príncep troià i rei de Dardània. Amb el temps es va convertir en el més valerós dels herois troians, després d’Hèctor, va fundar Lavínium i seria considerat un ancestre de Ròmul i Rem, fundadors de Roma.
  – Ascani (segons la mitologia grega) o Iulus (segons la mitologia romana), fundador i primer rei d’Alba Longa (1179 aC – 1141 aC)
  Era fill d’Enees, rei de Dardània, i la princesa troiana Creusa, filla de Príam (rei de Troia).
  Durant el saqueig de Troia, fugí de la ciutat de la mà del seu pare. Aleshores, segons L’Eneida de Virgili, començaren una sèrie d’aventures que els dugueren a Cartago i al Laci. Allà, el seu pare Enees es casà amb Lavínia, filla de Latinus (rei dels rútuls) i fundà la ciutat de Lavinium. Després de la mort d’Enees, Ascani fundà la seva ciutat Alba Longa i en fou el primer rei.
  Allà tingué el seu fill Silvius, que seria el pare de Brutus de Bretanya, fundador mític de Tours i primer rei llegendari de la Gran Bretanya. Segons Dionís d’Halicarnàs, trenta anys després, intentà traslladar la capital de la regió a Alba Longa però no tingué èxit. Silvius havia de succeir Ascani com a rei d’Alba Longa, però segons Geoffrey de Monmouth, un dia de cacera el seu fill Brutus el matà accidentalment. Després de les pompes fúnebres, Brutus fou bandejat d’Itàlia (esdevindria el primer rei llegendari de Bretanya) i el nou hereu d’Alba Longa fou Silvius (fill d’Enees i Lavínia, germanastre d’Ascani).
  – Venus és una deessa romana principalment associada amb l’amor i la bellesa, amplament, encara que no completament, equivalent a la bella grega Afrodita.
  Va ser reverenciada a les religions politeistes i a les mitologies de les cultures clàssiques. En un principi era la deessa de la primavera, i com que la cultura romana tenia com costum el de annexionar-se altres déus d’altres cultures. Es va identificar amb la deessa grega Afrodita (deessa de la bellesa i de l’amor esposa de Mart i mare de Enees).La Venus romana era filla de Júpiter i de Dionea. Venus va néixer de l’escuma del mar al caure els membres mutilats de Urà, per aquest motiu era reverenciada pels pescadors i els homes del mar. Venus es va casar amb Vulcà (Déu del foc) que no era físicament gaire ben plantat. Venus verdaderament estimava Mart (Déu de la guerra) i de la seves relacions va néixer Cupido, que se’l sol representar com un nen amb ales, un arc i unes fletxes una d’or i una altra de plom, la d’or servia per fer sortir l’amor i la de plom feia sortir l’odi.

  3) Respon les preguntes:
  1.Qui Troiam obsident ? Troiam Graecas obsident.
  2.Quid Graeci aedificant? Graeci equum aedificant.
  3.Quid equus portabat? Equus graecos portat.
  4.Quis est Aeneas? Aeneas Troianus est.
  5. Quis est Venus? Venus dea est
  6.Quo Aeneas navigat? Aeneas ad Italiam navigat.

 7. saralozano diu:

  Traducció del text:
  Enees és troià i els grecs no el temien. I així molt de temps ell combat, però al final porta el seu fill fora de les muralles i s’apropa cap a la costa. Després Enees i uns pocs amics erren mitjançant moltes terres. Finalment ells venen cap a Itàlia.
  Qui és Enees?
  És un heroi de la mitologia romana basat en l’heroi de l’Odissea descrit per Homer. La seva mare fou la deesa de l’amor de Venus i el seu pare, el mortal Anquises, un príncep troià i rei de Dardània. Amb el temps es va convertir en el més valerós dels herois troians, després d’Hèctor, va fundar Lavínium i seria considerat un ancestre de Ròmul i Rem, fundadors de Roma.

  Qui és Iuli?
  Ascani (segons la mitologia grega) o Iulus (segons la mitologia romana), fundador i primer rei d’Alba Longa (1179 aC – 1141 aC). Era fill d’Enees, rei de Dardània, i la princesa troiana Creusa, filla de Príam (rei de Troia). Durant el saqueig de Troia, va fugir de la ciutat de la mà del seu pare. Aleshores, segons L’Eneida de Virgili, començaren una sèrie d’aventures que els dugueren a Cartago i al Laci. Allà, el seu pare Enees es casà amb Lavínia, filla de Latinus (rei dels rútuls) i fundà la ciutat de Lavinium. Després de la mort d’Enees, Ascani fundà la seva ciutat Alba Longa i va ser el primer rei.

  Qui és Venus?
  Venus és una deessa romana principalment associada amb l’amor i la bellesa, amplament, encara que no completament, equivalent a la bella grega Afrodita. Va ser reverenciada a les religions politeistes i a les mitologies de les cultures clàssiques. En un principi era la deessa de la primavera, i com que la cultura romana tenia com costum el de annexionar-se altres déus d’altres cultures. Es va identificar amb la deessa grega Afrodita (deessa de la bellesa i de l’amor esposa de Mart i mare de Enees).La Venus romana era filla de Júpiter i de Dionea.

  Contestar les preguntes:
  1. Qui Troiam obsident? Troiam Graecas obsident.
  2. Quid Graeci aedificant? Graeci equum aedificant.
  3. Quid equus portabat? Equus graecos portat.
  4. Quis est Aeneas? Aeneas Troianus est.
  5. Quis est Venus? Venus dea est.
  6. Quo Aeneas navigat? Aeneas ad Italiam navigat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *