El llenguatge científic del cos humà

A mesura que progressem en l’estudi de les diverses matèries, també aprenem noves paraules que enriqueixen el nostre lèxic. La majoria d’aquestes paraules tenen l’origen en mots grecs o llatins. Per tant, creiem que és molt important reconèixer algunes arrels clàssiques que ens ajudaran a comprendre millor alguns mots de la nostra llengua, cosa que considerem, a més,  part del nostre procés d’aprenentatge.

El coneixement d’aquestes arrels ens ajudarà  moltes vegades a entendre el significat dels nous mots per mitjà d’una simple deducció, sense anar directament al diccionari,  i , a la vegada, ens ajudarà a recordar amb gran facilitat aquells conceptes que representen.

Nosaltres a classe hem fet el cos humà, les seves parts: primer hem buscat la paraula llatina i grega i, a partir d’ elles , hem creat la derivada en català , sempre partint del seu ètim grec o llatí. Així hem observat que la nostra llengua és molt rica i variada, i que podem parlar amb més facilitat i fluïdesa de termes científics que abans desconeixien.

Aquí us deixem el nostre treball.

 

[slideshare id=35755287&doc=llenguatjecientficdelcoshum-140611120700-phpapp02]

Carla López i Mireia Pastor

1r Batx. LLatí

Aquest article s'ha publicat dins de Diurn, Etimologia, Grec, llatí i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *