Us proposem aquí una sèrie de recursos que han anat sorgint aquests dies arell de la situació de confinament, en la qual ens trobem. En trobareu per a grans i petits, feu ullada i trieu el que més us agradi.
LECTURES ONLINE EN CASTELLÀ
L’Editorial Pintar-Pintar ofereix lectures online en castellà. Des de l’ordinador, la tauleta o el mòbil, … no perdeu l’oportunitat, hi ha títols ben bonics. Per a petits i grans, per a llegir sols o en família!!
Esperem us agradi!
DE REGAL… EL CONTE DEL TAMARRO
Qui és el Tamarro?
El Tamarro és una bèstia imaginària molt difosa en les llegendes i faules dels Pallars, així com de les comarques més properes i Andorra. En l’actualitat la llegenda ha evolucionat en festa. En aquestes zones és habitual la broma d’explicar als visitants que el Tamarro és una feristela que convé caçar de nit i en grup… No us vull dir més… Interessant, no??
Doncs aquí us deixem aquesta història, clickeu sobre l’imatge i, no perdeu l’oportunitat de llegir-la amb o sense companyia, vosaltres decidiu!!
- Programa de Biblioteca Escolar PuntEdu del Departament d’Educació ha creat unes “Propostes per fomentar la lectura en temps de confinament“. Feu ullada, hi ha idees força interessants….
Destaquem alguns recursos:
Propostes de lectura ONLINE: Hi ha moltes propostes online per gaudir de la lectura mentre aprenen: activitats per aprendre llegint, per treballar determinades obres, per millorar la fluïdesa…
- Poemes de Joana Raspall, https://clic.xtec.cat/projects/jraspall/jclic.js/index.html
- PER ALS MÉS PETITS o no tant… L’hora del conte amb el grup de contes “Vivim del Cuentu”. Són els que tenen el projecte de contes desexplicats editats per l’editorial Baula (no sé si els coneixen) Cada dia fan una hora del conte que han titulat #ContesConfinats . Aquí us deixem alguns exemples, feu click sobre l’imatge i anirà directe al conte. Us encantaran!!!!
- AUDIOCONTES de la Revista El Tatano: una manera diferent de tenir accés als contes de la revista.
- GÈNIUS de la Diputació de barcelona és un bon recurs per aquests dies: https://genius.diba.cat/
ca. Molts de vosaltres el coneixeu de les Biblioteques Municipals, aquí teniu enllaç per si us ve de gust fer una ullada.
Altres propostes per a grans i petits:
- Contes bojos: En aquesta web pot escriure el teu propi conte, abans de llegir cada conte s’haurà d’omplir un formulari per triar personatges i situacions del conte. Ho pots fer sol o acompanyat de la família. Clica l’imatge i veuràs quina bojeria!!
- Narració de contes: En Jaume Centelles s’afegeix a la causa d’explicar històries als infants mentre duri el confinament i cada dilluns publicarà en el seu blog un vídeo amb una narració que inclou una proposta didàctica. El primer conte que ha presentat, a ritme de hip hop, és M’agraden els llibres d’Anthony Browne.
- Día internacional de la Poesía: El passat dia 21 de març es va celebrar aquesta diada, us convidem a llegir aquests bonic RECULL DE POESIA INFANTIL que ens han ofert des de l’Editorial Andana, per aquests dies de confinament.
- eBiblio Catalunya: és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.
- El servei l’ha promogut el Ministeri de Cultura i Esport amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.
- El servei està disponible a l’adreça http://catalunya.ebiblio.cat.També s’hi pot accedir descarregant l’aplicació eBiblio disponible per iOS et Android. En qualsevol cas, necessitareu tenir operatiu el carnet de la Xarxa de Biblioteques Públiques.
- iQUIOSC.CAT: Una altra proposta es la que han fet els editors de revistes en català de l’Associació d’Editors de Revistes i Digitals (APPEC) obren de forma gratuïta la Tarifa plana de revistes d’iQUIOSC.cat durant un mes (mes de març) per tal que durant la situació excepcional que estem vivint, totes les persones que aquests dies siguin a casa puguin accedir de franc a la lectura de les capçaleres en català.
Aquests dies anirem actualitzant aquest blog, no deixeu de visitar-no de tant en tant…