Països Catalans 1462 – Salvatierra (Àlaba, el País Basc): Joan el Gran i Lluís XI de França s’hi reuneixen per començar a negociar el que acabarà sent el tractat de Baiona. 1812 – Mataró: Durant la Guerra del Francès, les tropes del general Luís de Lacy intenten prendre la vila amb l’ajut de la flota britànica, però, son rebutjades pels francesos. 1871 – Barcelona: l’Ajuntament hi instaura el sistema mètric decimal al comerç; és el primer municipi del país que ho fa. 1930 – Barcelona: Fundació de la Federació Catalana de Patinatge. 1937 – Barcelona: Fets de maig, revolta anarquista reprimida pel govern. 1977 – Catalunya: el govern espanyol legalitza el PSUC. 2011 – Neix la Vanguardia en català. Món 1494 – Jamaica: Cristòfor Colom arriba per primera vegada a aquesta illa. 1937 – Nova York (EUA): Gone with the Wind (Alló que el vent s’endugué), novel·la de Margaret Mitchell guanya el Premi Pulitzer. 1979 – Londres (Regne Unit): Margaret Thatcher guanya les eleccions al Parlament del Regne Unit. Per primer cop en la història del país, una dona serà nomenada Primer Ministre.