El que va passar la setmana passada a Haití, crec que no pot passar per alt en cap escola. Tots els nens i nenes han d’estar assabentats d’un fet d’aquesta grandària. Com podem llegir al diari electrònic Vilaweb : “ El terratrèmol de la setmana passada a Haití, el pitjor en aquell país del Carib d’ençà que va accedir a la independència, fa dos-cents anys, ha causat una gran mortaldat a Port-au-Prince, la capital.

El govern haitià parlava de cinquanta mil cadàvers recuperats, però que podia haver-hi entre cent mil morts i dos-cents mil. Hi ha tres milions d’afectats, d’una manera o d’una altra (una tercera part de la població del país); d’aquests, tres-cents mil sense casa.

Port-au-Prince és ara una ciutat devastada. El terratrèmol, de set graus de l’escala de Richter, va tenir l’epicentre a vint-i-cinc quilòmetres. Les imatges de la capital han sotragat el món: fileres i fileres de cadàvers, molts encara mig colgats sota la runa, hospitals atapeïts, mirades de desesperació, edificis aterrats o fets malbé.

Molts països (amb els Estats Units al davant) i organismes internacionals s’han bolcat a ajudar el país. Tot i amb això, el repartiment d’aigua, d’aliments i de medecines és molt lent, perquè moltes infrastructures són fetes malbé i perquè els carrers s’han tornat extremadament insegurs. “

En aquesta pàgina podeu veure un mapa amb tots els terratrèmols enregistrats la setmana passada al nostre planeta.

Pàgina d’UNICEF


Què és un terratrèmol ??

Un Terratrèmol és un fenomen natural que es produeix a l’interior de la terra i que pot ocasionar danys considerables. Es defineix com una alliberació sobtada d’energia acumulada que es propaga en forma d’ones sísmiques. Aquesta energia s’acumula pel moviment de les plaques que formen l’escorça de la terra.