SETMANA MATEMÀTICA A L’ESCOLA MARTÍ POCH

“LES MATES NO SÓN UN PROBLEMA” és el projecte interdisciplinari d’aquest curs, el qual ha comportat un seguit d’activitats guiades i programades pel matemàtic Lluís Segarra. Mitjançant diferents sessions el professorat del centre ha assistit als cursos d’actualització matemàtica que s’han dut a terme al CRP de la Conca de Barberà; per tal de posar en pràctica a les aules els continguts adquirits.

A partir del mes de novembre, i a proposta del formador, hem comptat amb un problema matemàtic per cada nivell que  calia resoldre setmanalment i enviar-lo via telemàtica. Durant tot el curs s’han realitzat diverses pràctiques matemàtiques a més a més de les curriculars.

 

Com a cloenda del projecte, del 8 al 14 de maig, s’ha realitzat la setmana matemàtica amb tot un reguitzell d’activitats que ha suposat la participació activa de tots els membres que formen la comunitat educativa.

 

Activitats dutes a terme:

–        ABECEDARI MATEMÀTIC

–        EL RACÓ DELS ENIGMES

–        DITES MATEMÀTIQUES

–        IL·LUSIONS ÒPTIQUES

–        L’ARBRE DELS POEMES MATEMÀTICS

–        MATEMÀTICS CATALANS

–        EXPOSICIONS DE LLIBRES I CONTES MATEMÀTICS

–        BIBLIOPATI MATEMÀTIC

–        AMBIENTACIÓ DELS PASSADISSOS I CLASSES

 

Per finalitzar la setmana matemàtica va tenir lloc la 2na firaMÀTIC, que va constar de dues parts:

*Al matí, jocs de màgia matemàtica amb la col·laboració del Lluís Segarra.

Simultàniament a cada nivell i/o cicle es van realitzar diverses activitats, jocs d’estratègia, de taula, escacs, …

*A la tarda, tallers matemàtics.

?Tallers internivells a Educació infantil: Dòmino, bitlles, classificació de figures geomètriques, jocs de construccions amb capses, laberint i sèries.

?Educació primària: amb jocs/tallers intercicles: Memory de monedes, escacs amb un tauler gegant, tangram gegant, construccions amb ampolles de colors i cartolines, problemes d’estratègia, troba el quadrat, problema representat, tres en ratlla, connecta quatre, sudoku, joc de mesures i dòmino d’enigmes.

 

Agraïm a les famílies la seva participació i implicació en les activitats: “QUÈ ENS DIUEN ELS NÚMEROS?”, “FOTOS MATEMÀTIQUES” I “ESMORZARS MATEMÀTICS” ja que gràcies a la seva col·laboració es van poder muntar les exposicions.

 

Alumnes d’Ed Infantil realitzant tallers durant la 2a FiraMÀTIC

 

 

Alumnes fent activitats durant la 2a FiraMÀTIC

Lluís Segarra fent un taller matemàtic amb l’alumnat de CS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *