Dia mundial de la conscienciació de l’autisme

Fa poc, menys de 15 dies, es proposava a l’escola la celebració d’un acte senzill amb motiu de la celebració dels Dia mundial de la conscienciació de l’autisme, a la qual cosa, l’escola va acceptar ràpidament a participar-hi, més tenint en compte que el tema ens toca de prop i, animà la família a fer extensiva la proposta a AMPA i Ajuntament, que plegats es van posar a treballar sobre l’acte.

La suma d’esforços va fer que la proposta de la celebració s’estengués com una taca de tinta a tots els àmbits educatius del nostre afegint-se a la celebració  l’Escola Bressol i l’Institut.

Els actes van començar ahir amb una xerrada adreçada les famílies i el  professorat amb el títol “Entenent l’Autisme”,  a càrrec d’Ester Rovira Güell, Psicòloga Especialista en TEA, qui d’una manera força entenedora ens va iniciar en el coneixement i familiarització amb el món autista.

ester

Avui, pels vols de 2/4 de 9 del matí començaven els preparatius a l’escola, inflar el globus, bufes que diem abans, un total aproximat d’unes 400 bufes que, després de presentar l’acte i llegir un manifest conjunt, també conjuntament enlairava l’alumnat del  nostre poble, des de l’Escola Bresol, des de l’Institut i des de la nostra escola esquitxàvem de blau un cel gris, que tot i amenaçador, finalment s’hi ha sumat: no ha plogut, ni ha fet vent.

Un acte senzill i emotiu en el qual s’ha treballat amb el nostre alumnat allò tan bonic i, de vegades, tan difícil d’aconseguir, que és comprendre els altres i plegats, ajudar que aquesta societat sigui dia a dia millor, a partir d’una situació molt propera, l’autisme.

autismes

MANIFEST DIA MUNDIAL DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE L’AUTISME.

L’autisme és un trastorn del desenvolupament que comença abans dels 3 anys i dura tota la vida. L’autisme es coneix com a Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). L’anomenem Espectre perquè afecta a les persones que el tenen de maneres diferents, inclou una varietat ampla de diferents graus de dificultats i àrees d’habilitat.

En l’actualitat no existeix un tractament que “curi l’autisme”. Tanmateix, hi ha un ventall d’estratègies que ajuden a millorar els símptomes i a desenvolupar totes les habilitats dels nens i adults amb TEA.

En els TEA hi ha tres grans àrees d’afectació: Dificultats de COMUNICACIÓ, dificultats d’INTERACCIÓ SOCIAL i dificultats d’IMAGINACIÓ.

L’autisme és encara un trastorn molt desconegut a tots els nivells. Existeixen encara nombrosos mites i tòpics que pesen sobre les persones amb autisme i constitueixen veritables barreres per a la seva plena inclusió social. Per aquest motiu les Nacions Unides, des de l’any 2008, van declarar el dia 2 d’abril com el Dia Mundial de conscienciació sobre l’autisme. Des d’aquí  celebrem aquest dia amb un acte simbòlic d’enlairament de globus blaus, simultani a tots els centres educatius de Flix,   amb els següents objectius:

  • Apropar a les persones amb autisme a tothom per afavorir el contacte que ajudi a trencar mites.
  • Sensibilitzar a la societat sobre les necessitats de les persones amb autisme i les seves famílies.
  • Reivindicar els drets de les persones amb autisme.
  • Celebrar la diversitat amb una festa per a tots ciutadana i familiar.
This entry was posted in 2013-14, AMPA on by .

About Joan-Ramon Ferrús Terré

Era mestre especialista de Matemàtiques i Ciències Naturals, després amb la reforma mestre i, per circumstàncies que no venen al cas ara sóc mestre especialista d'Educació Física. També, ara per ara i des de fa molt temps cap d'estudis del CEIP Enric Grau Fontseré de Flix. I, per acabar formo part d'aquelles fornades de l'antic PIE, després àrea TIC i, ara sembla ser TAC -això darrer no sé per què em sona a malaltia, però...-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *