L’hora del cafè: Límits.

Als fills se’ls ha de tractar amb comprensió, però també amb fermesa: hi ha coses negociables i coses que no ho són.

Si no s’actua d’aquesta manera, s’està abdicant d’una de les principals funcions paternes i no s’està ajudant els fills a construir-se un model de fermesa que els acompanyi al llarg de la vida i que els serveixi en els moments difícils.” Per llegir-ne més clique aquí.

“Els nens necessiten espai lliure per al seu desenvolupament, d’això no en tenim cap dubte. Però tot espai té els seus límits, i els nens necessiten que nosaltres els hi marquem on són. Sense límits, el nen es torna descarat i perd fàcilment la concentració, li costa sortir de l’edat rebel, trenca coses, ve amb una exigència rere una altra i pica als altres nens.

L’educació “a l’antiga”, basada en l’autoritat, la coacció, i l’ús de la força, no dóna bons resultats: els nens així educats, d’adults, solen ser persones indecises i covards, o pel contrari són persones que solen fer ús de la violència.

En l’altre extrem, la llibertat absoluta dels nens, tal i com s’entenia l’educació en alguns països durant els anys ‘60 i ‘70, tampoc reporta beneficis. Es permetia als nens fer tot allò que volien, esperant amb ingenuïtat que, sense imposar-los límits, es convertissin en bones persones, i el que van aconseguir són adults capritxosos, egoistes i irresponsables.” Per llegir-ne més cliqueu aquí.

L’HORA DEL CAFÈ

COM AJUDAR A ESTUDIAR ALS NOSTRES FILLS”

ponent:

sR. ÀNGEL LORENZO MANCHÓ

(PSICOPEDAGOG DE L’E.A.P )

17 DE DESEMBRE 2012

15:00h -16:30h

lloc: BIBLIOTECA DEL CEIP ENRIC GRAU FONTSE       organitza: ESCOLA DE PARES

 

 

 

This entry was posted in 2012-13, AMPA, General on by .

About Joan-Ramon Ferrús Terré

Era mestre especialista de Matemàtiques i Ciències Naturals, després amb la reforma mestre i, per circumstàncies que no venen al cas ara sóc mestre especialista d'Educació Física. També, ara per ara i des de fa molt temps cap d'estudis del CEIP Enric Grau Fontseré de Flix. I, per acabar formo part d'aquelles fornades de l'antic PIE, després àrea TIC i, ara sembla ser TAC -això darrer no sé per què em sona a malaltia, però...-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *