Caguem el TIÓ

Avui dijous 20 de desembre per fi ha arribat l’esperat dia de fer cagar el Tió. Aquest matí quan hem arribat de l’escola els tions ja no eren al seu lloc de sempre, on havien anat? Hem seguit el seu rastre i ens ha portat fins l’aula de música on ja estaven preparats per cagar. Ufff, quina tufa que feia la classe. Els Carters de 1r i els Astronautes de P5, han estat els primers en fer-los cagar, i després els hi ha tocar als Mariners de P3 i als Folelts de P4. Ui, que bé i quants regals que ens han portat! Gràcies tions!!!.

Cliqueu la foto dels tions per veure l’àlbum.

IOGA PER PETITS

Els alumnes més petits de l’escola hem fet unes sessions de Ioga per la mainada. Amb aquesta activitat i de ioga els nens i nenes desenvolupen, a través del joc i els contes i d’una manera divertida i activa, els seus sentits, la seva capacitat d’atenció i concentració, treballant la consciència del propi cos, la flexibilitat, el relaxament i la respiració. 

Sessió Mariners de P3 (Cliqueu damunt la foto per veure l’àlbum)

Sessió Follets de P4 (Cliqueu damunt la foto per veure l’àlbum)

Sessió Astronautes de P5 (Cliqueu damunt la foto per veure l’àlbum)

LLUM, CÀMERA I ACCIÓ!

Quins grans crítics de cinema som aquests carters de 1r. Dimarts al matí vàrem participar “Al meu primer festival del cinema”. Ens va rebre un director molt divertit, el senyor Claqueta ; vam veure uns curtmetratges i al final vàrem dir-hi la nostra votant el que més ens va agradar. Ah! i en Hamija i l’Unai  fent d’actors!. Quins artistes que tenim!!!. Va ser un matí geniaaaaal!

VISITEM LA FARÀNDULA

Dilluns passat els alumnes de P3 vam anar a l’Hospici a visitar els gegants. La Laura ens va ensenyar com eren i ens va explicar que sempre els acompanyava el cap de lligamosques. El vam mirar i ens hi va deixar posar a dins a dins. Ufff! Que divertit!!! Després ens va explicar el conte de la història dels gegants, ens va ensenyar tots els elements que porten i ens hi vam posar dins un cavallet.

Publicat dins de General

Sessions d’entrenament amb l’Unió Esportiva Olot

Durant aquest mes de novembre els alumnes de P4 i P5 hem pogut gaudir de 3 sessions conjuntes d’entrenament amb l’Unió Esportiva Olot. A la primera sessió vam fer jocs d’escalfament, exercicis de tocs i passes amb la pilota. Durant la segona sessió vam tenir la sort de poder rebre i fer preguntes a l’entranedor i alguns jugadors del primer equip de l’Unió Esportiva Olot. I per acabar en la última sessió ens van convidar al camp del Morrot per gaudir de les seves instal·lacions i fer un entrenament al camp de futlbol. Ha estat una experiència fantàstica i molt divertida.

Cliqueu la foto per veure l’àlbum de P4

Cliqueu la foto per veure l’àlbum de P5.

La cadena de les emocions a 2n

Aquest matí, els nens i les nenes de segon, hem fet un taller preciós sobre les emocions. Ens ha vingut a ajudar en Marc, que coneix bé l’escola perquè fa anys que ens ve a fer aquesta activitat!!

A través d’un conte, una mica de teatres i d’unes activitats molt properes als infants, ens ha anat explicant que cal parlar d’allò que ens amoïna amb qui sabem que ens pot ajudar (els pares, les mestres…), que cal saber gestionar les emocions perquè no se’ns girin en contra…

Ens ha encantat!!

Cliqueu i per veure tot el que hem fet.

 

 

Decoració Escola

Una tarda diferent. Una tarda especial. Una tarda per compartir, ajudar-nos, reforçar valors, fer treball cooperatiu i el més important… passar-ho bé!
Avui hem fet tallers internivells, barrejant-nos de P3 a 6è, per elaborar entre tots la nova decoració de l’escola. Els grans ajudant als petits i tots gaudint al màxim de l’oportunitat de poder treballar tots junts.
Aquí teniu un fantàstic recull fotogràfic que ho demostra.

Cliqueu la foto per veure l’àlbum complet.

Aprenem junts 1r-6è!

Els carters i les carteres de 1r teníem un repte: Fer un TRÍPTIC INFORMATIU de l’escola per donar-la a conèixer als companys nouvinguts de les classes de 2n. Després d’aprendre moltes coses, va arribar l’hora d’elaborar el tríptic; vam anar a demanar ajuda als grans de l’escola, els de 6èA que ens la van oferir sense cap problema.

Mireu, mireu com treballem a l’aula d’informàtica…. ( cliqueu damunt la foto)

ELS NENS I NENES DE SEGON, HEM VISITAT EL MUSEU DELS SANTS

La setmana passada, els nens i nenes de segon, vam anar fins al Museu dels Sants per saber-ne una mica més sobre la Faràndula. Vam veure els gegants i els cabeçuts, ens van passar un vídeo i al final… vam fer una cercavila!

Durant les explicacions, vam estar força atents, però a l’hora de disfressar-nos i ballar, vam fer gresca de la bona!

Cliqueu damunt de les fotos, podreu veure’ns!

sdr

FEM TALLERS

“L’INFANT TÉ CENT LLENGUATGES, CENT MANS, CENT PENSAMENTS. CENT FORMES DE PENSAR, DE JUGAR I DE PARLAR. CENT, SEMPRE CENT FORMES D’ESCRIURE, DE SORPRENDRE, D’ESTIMAR. CENT ALEGRIES PER CANTAR I ENTENDRE” Loris Malaguzzi

El treball per tallers integra la teoria i la pràctica, i es caracteritza per la investigació, l’aprenentatge mitjançant el descobriment i el treball en equip. La nostra escola aposta per aquesta manera de treballar. Aquest curs, Educació Infantil continua amb la realització d’una tarda de tallers i Educació primària s’ha iniciat en aquesta metodologia (una hora setmanal).

Tallers d’Educació Infantil: descoberta, llum, teatre, psicomotricitat, hort i contes d’arreu del món.

Tallers de Cicle Inicial: joguines de corda, expresión corporal, poesia, what a character  i jocs tradicionals.

Tallers de Cicle Mitjà: teatro, robòtica, let’s play oral games i jocs tradicionals.

Tallers de Cicle superior: llengua i ràdio, juegos tradicionales, reptes matemàtics i jocs de lògica, invents i fets històrics rellevants, speaking i supermercat.

TREBALLEM ELS PLÀNOLS

Els nens i les nenes de segon hem estat fent diferents activitats per aprendre a ubicar-nos i orientar-nos dins un plànol. Vam començar fa dies, dibuixant-ne un de ben gros al pati de l’escola i jugant a desplaçar-nos-hi (girar a la dreta, girar a l’esquerra, continuar tot recte…), per acabar podent localitzar espais i llocs dins un plànol real.

Si voleu veure tot el què hem fet, endavant!

ANEM A CORREUS

Els de 1r hem anat a tirar una postal a la bústia de l’oficina de correus d’Olot; primer hem comprat els segells i cadascú l’ha enganxat a la seva postal. Quins nervis esperant que arribi a casa!.

I…quines carteres més simpàtiques que hi treballen; ens han explicat tota la seva feina. Ui,quin embolic amb tants carrers i barris. Ho sabíeu que tenen 3 furgonetes, motos i molts carros per repartir les cartes?

Ens ha agradat molt la visita.

EL CARNAVAL DELS ANIMALS

Com cada any l’escola participa a les activitats escolars que ens proposa el festival de llum de LLUÈRNIA. Enguany l’activitat està relacionada amb la música del compositor francès Camille Saint-Saëns, “El Carnaval dels Animals”. Els Follets de P4 hem aprofitat per treballar-ho durant algunes sessions de música i aquest ha estat el resultat. 

EM DIC MIREIA I AIXÍ ÉS LA MEVA FAMÍLIA

Els carters, avui hem conegut la família de la Mireia i hem repassat les nostres.Ostres, quanta diversitat de famílies que hi ha!. N’hi ha que només són dues persones, d’altres són tres , d’altres 4 i fins i tot a la nostra classe hi ha la família de l’Adama i la Hawa que són 9!. Que divertit deu ser a casa seva!.

Hem acabat el taller fent un collage de les nostres famílies. Mireu, mireu…

Cliqueu la foto

CASTANYADA 2018

Un anys més i tal com mana la tradició aquest dimecres 31 de novembre hem celebrat la festa de la Castanyada a la nostra escola.

El temps no ha acompanyat i la pluja ens ha obligat a canviar l’organització, però tot i això ens hem reunit tots al gimnàs per tal de ballar junts el “Rap de la castanya” i menjar les castanyes torrades. Gràcies a les mares que ens han ajudat a fer-ho possible!.

Si cliqueu la foto podreu veure l’àlbum complert.