La nostra història

El col.legi Cèsar August de Tarragona va ser projectat a finals dels anys 70 com una de les obres públiques incloses en els Pactes de la Moncloa que van signar amb el President Suárez els diferents partits polítics.

Un cop començades les obres i degut a problemes de l’empresa constructora, aquestes van romandre aturades durant uns mesos. Però els pares de la zona oest es van organitzar, van recollir signatures i van fer gestions amb la delegació del Ministeri d’Educació i Ciència fins aconseguir l’acabament del col.legi que es posà en funcionament el curs 1980-81 i les classes en el propi edifici s’iniciaren els primers mesos de l’any 81. Els mestres eren provisionals però l’Associació de Pares ja estava organitzada de bon principi i engegà el menjador escolar i activitats diverses.

Es va doinar el nom al centre: “Colegio Público César Augusto” i es varen dissenyar el logotip i el segell. Però el curs 1981-82 es va procedir a canviar-li el nom al català i l’escola va ser anomenada “Escola Catalana”.

Funcionaven poques unitats, més els cursos inferiors, però només un curs per nivell als superiors. L’escola anava creixent en quantitat de mestres i alumnes i en qualitat.

En aquest període, la Generalitat va fer obres de Preescolar P4 i P5 a la planta baixa. A poc a poc s’anaven incorporant mestres definitius i s’anaven consolidant els equips pedagògics. El barri anava creixent i la matrícula anava augmentant fins arribar a les tres línies des de P4 a 8è d’EGB.

A començaments dels anys 90 es van instal.lar al pati dues aules prefabricades de P3. Posteriorment van ser construides per la Generalitat les tres aules noves de P3 dins del centre, redistribuint de nou algunes dependències i absorvint les que ocupaven en principi el Centre de Recursos Pedagògics i l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic.

El curs 1997-98, la Generalitat construeix els vestidors nous, demanats durant molts anys ja que s’havia d’utilitzar la caseta d’obres mig acondicionada per aquest fi.

Durant l’estiu de 1999, l’Ajuntament realitza algunes obres de millora llargament sol.licitades, alicatant i pintant l’interior, acondicionant portes i jardineria. Amb aquestes obres i millores, el centre físicament fa molt de goig.

Els equips de mestres estan ben consolidats, els pares col.laboren i participen i l’escola ha anat adquirint bona fama a la ciutat, gaudint de molta demanda.

En aquest últims anys, el centre ha participat, entre d’altres, en el Projecte ORATOR i a partir del curs 2003-04 disposarà d’un Pla estratègic per a impulsar el desenvolupament de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en el procés d’aprenentatge.


7 respostes a La nostra història

 1. Òscar Latorre diu:

  A l’història del centre diu: “… els pares de la zona oest es van organitzar, van recollir signatures i van fer gestions amb la delegació del Ministeri d’Educació i Ciència fins aconseguir l’acabament del col.legi”

  ÉS TOTALMENT CERT, ELS MEUS PARES VAN SER-HI i la meva germana i jo vam ser a 1er EGB i 5è EGB respectivament alumnes del primer any d’aquest centre. Aquest any el meu fill (i net d’aquells pares que es van organitzar) a començat a P3.

  Llegir aquest reconeixement dins de l’història del centre ens ha agradat molt.

 2. Marta diu:

  Sóc de la promoció que va entrar al 99 i m’agradaria moltíssim que hi hagués algun apartat on hi poguéssim veure fotografies dels nostres anys a l’escola!! 🙂

 3. Elvira diu:

  Buenas a todos,
  me alegra haber encontrado la web del colegio y haberme decidido a escribir. Fui alumna desde el 84 hasta el 87. En ese último año nos vimos obligados a mudarnos de comunidad y perdí contacto con todos los compañeros y profesora. Ahora me gustaría saber qué ha sido de ellos. Sé que éste no es el medio más adecuado, pero cualquier noticia me alegraría mucho. Mi profesora se llamaba Dolors. Sigue en el centro impartiendo clases? Qué recuerdos más bonitos tengo del cole… Cómo me divertían las actividades que hacíamos y las carreras en educación física!
  Saludos para todos!!!

 4. Alvaro 260 diu:

  La historia d’aquest cole es molt interesant jo no tenia ni idea

 5. Ramon diu:

  Hola, acabo de descobrir aquest blog i que d’irós que fa fet especial il·lusió. Soc de la promoció del 81 i desconeixia l’historia que hi havia darrere la meva escola, allí on hi tinc uns grans records per no dir els millors, on he fet grans amistats que a data d’avui encara perduren. Estic interessat en cedir fotografies de les festes que es feien en els anys 80, carnavals, castanyades…

 6. e3005959 diu:

  Hola Marta! Ara per ara no tenim cap espai destinat a la publicació de fotografies “històriques”. Però, ben pensat, és una molt bona idea. Estudiarem la possibilitat d’incloure una pàgina per a aquests efectes. Estigues pendent.
  Una abraçada.

 7. Marta diu:

  soc de la promocó del 89 i m’agradaria molt poder ceure les fotos dels meus companys i professors que vaig tenir si puguesin publicarles…amb l’Escuer, l’Eutiquia, Freixers i parbularis amb Mª Carmen moltes gràcies un salut cordial

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *