Descobrint la història de la Colònia Güell

Els alumnes de 5è i 6è de l’Escola Montserrat de Sant Just Desvern  van descobrir el dia 7 de juny  la història de la Colònia Güell.1

En el recinte industrial van saber quina activitat es desenvolupava en cada edifici per obtenir les teles de pana i vellut a partir del cotó.
Durant el recorregut pel poble, van poder veure les cases dels obrers i alguns dels edificis més singulars de la Colònia: Can Soler de la Torre, Ca l’Ordal, l’escola, el teatre Fontova, L’Ateneu Unió, la Casa del Metge, Ca l’Espinal, la Casa bressol de les monges Carmelites, Casa del Secretari, la Cooperativa de consum,…També van poder reviure la vida a la Colònia a les primeres dècades del segle XX mitjançant un muntatge audiovisual que recrea aquella època tot seguint el dia a dia d’una família obrera. Finalment van visitar la cripta de l’església que va dissenyar i construir Antoni Gaudí on van descobrir la seva simbologia i van aprofundir en els seus elements arquitectònics con les columnes de basalt, la clau de volta, el monograma de Sant Josep, els vitralls que s’obren imitant les papallones…

8

Si voleu més informació de la proposta didàctica podeu adreçar-vos a la fitxa descriptiva de l’activitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *