Tallers d’energia solar

El dimecres 31 de maig els alumnes de 6è de l’Escola Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts han realitzat  tres tallers relacionats amb l’energia solar.

Primer han fet una petita introducció sobre els diferents raigs que emet el Sol i la seva utilitat. Després, dividits en petits grups, han dut a terme tres tallers: el taller fotovoltaic, el taller amb col·lectors solars i el de la cuina solar.

1- En el taller fotovoltaic han generat electricitat mitjançant una placa fotovoltaica tot utilitzant la llum del Sol. Amb l’electricitat obtinguda aconseguien moure les aspes que estaven connectades a un motoret.

IMG_20170531_1153512- En el taller dels col·lectors solars han posat aigua dins unes mànegues negres que deixaven exposades al sol durant una hora i mitja dins d’unes caixes de fusta per després valorar l’augment de temperatura de l’aigua causat per la calor del Sol. A més els col·lectors solars de cada grup presentaven variacions en el seu disseny: una tenia dos capes de plàstic metacrilat, una altra una sola capa de metacrilat i la tercera no en tenia cap. La finalitat d’aquestes diferències era comprovar l’efecte hivernacle. Prèviament, els alumnes s’han preguntat quin col·lector tindria la mànega amb l’aigua més calenta i perquè.

3- En el taller de la cuina solar han comprovat que la forma parabòlica de la cuina fa que la radiació calorífica del Sol es concentri en el seu centre on hi ha una olla negra i s’obtenen així unes temperatures elevades. També han après com s’ha d’orientar per a que el seu funcionament sigui més eficient i per tal que les pomes amb sucre que han preparat es fessin el més ràpid possible.
Per acabar, els grups que havien fet el taller de cuina solar i el del col·lectorsse’ls han explicat entre ells i entre tots hem acabat de fer la mesura de la temperatura de l’aigua dels col·lectors solars.

2

Us esperem el curs vinent!

Podeu trobar més informació d’aquests tallers al descriptiu de l’activitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *