Obaga i solell, solell i obaga

f4El dijous 5 i divendres 6 de novembre els alumnes de 5è de l’Escola CastellCiuró de Molins de Rei han fet l’activitat de Comunitat Vegetals.
Abans de sortir cap el bosc, han entrat  per grups al laboratori on han anat deduint les activitats que farien i també han fet hipòtesis de les diferents condicions mediambientals que es trobarien en les dues vessants que anaven a estudiar. Han posat els instruments de mesura  en motxilles i s’han dirigit de camí tots junts cap el pont de la Siberia.
Un cop allà s’han dividit en dos grans grups per estudiar a fons cada vessant: la de solana i la d’obaga.
A cada vessant han fet un treball de camp: han pres dades de temperatura, humitat relativa, velocitat del vent, orientació i intensitat de la llum i després han fet una gimcana de reconeixement de les plantes més típiques.

De tornada a Can Santoi han recollit i han interpretat les dades de cada vessant contrastant els paràmetres obtinguts amb les hipòtesis plantejades. També han aprés a fer un perfil de comunitats utilitzant un símbols concrets per a cada tipus de vegetació per a realitzar després una activitat posterior a l’escola amb el programa.

f23Ha estat una sortida molt profitosa, han après a utilitzar aparells, interpretar els resultats i a reconèixer un munt de plantes de Collserola.

Fins la propera!

4 comentaris a “Obaga i solell, solell i obaga

 1. BON DIA, TENÍEM MOLTES GANES I CURIOSITAT PER FER L’ACTIVITAT.
  ENS HA AGRADAT MOLT AQUESTA SORTIDA I HEM APRÈS MOLTES COSES: FER SERVIR DIFERENTS INSTRUMENTS, RECONÈIXER MÉS PLANTES, TREBALLAR EN GRUP, …
  L’ARTICLE ESTÀ MOLT BEN EXPLICAT I RESUMIT.

  GRÀCIES PER HAVER-NOS FET L’ACTIVITAT.
  ESPEREM VEURE’NS L’ANY QUE VE.

 2. Hola, som la classe dels dj’s (5è A) del Castell Ciuró.
  Ens ha agaradat molt la sortida perquè hem après a fer servir aparells, a reconèixer plantes, l’estona de caminar ha estat divertida, l’entorn és molt bonic.

  La tornada caminant fins a l’escola va ser molt divertida.

  Esperem veure’ns el proper curs.

 3. Bona tarda Carles i Engràcia,
  Que bé ho vam passar fent el taller amb vosaltres. Hem après moltes coses: fer hipòtesis, com fer servir els instruments de mesura, com s’adapten les plantes depenent d’on estan, treballar en equip i posar-nos d’acord…

  Esperem poder veure’ns l’any vinent

  Una abraçada

 4. És magnífic que hàgiu après coses noves. La veritat és que sou molt bons investigadors; les vostres hipòtesis eren molt encertades.

  Us felicitem per la caminada de tornada a l’escola. És molt bona idea fer-la ja que, a més d’estalviar-vos l’autocar (i la contaminació) feu una activitat saludable que us permet conèixer l’entorn natural i us reforça com a grup.

  Fins a una altra.

  Carles i Engràcia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *