Els alumnes de 5è de l’Escola Joan Perich han fet de boletaires!

Aquests alumnes de Sant Joan Despí han gaudit de l’activitat dels bolets el dies 3 i 4 de novembre.

Hem iniciat l’activitat amb una petita introducció per conèixer més a fons el regne dels fongs i identificar les parts d’un bolet típic (amb peu i barret). Després, per grups han hagut d’identificar bolets entre diferents objectes que hem posat en una safata, ja que no tots els bolets tenen la forma típica que tots coneixem.

Un cop al bosc cada grup s’ha especialitzat en recollir bolets d’una zona determinada. Al full de recol·lecció han anat anotant: el nom inventat del bolet, sobre quin substrat creixia i si ho feia en solitari, o en grups.f55

Un cop al laboratori cada grup ha fet una exposició dels seus bolets trobats i els han mostrat als altres grups. Després per parelles han estudiat a fons dos bolets: un de típic i un de formes estranyes.

Mentre uns grups feien l’estudi dels bolets seguint les pautes de les fitxes, altres grups anaven passant a observar diferents himenis i un miceli a les lupes binoculars. També han observat espores de diferents bolets en tres microscopis.

f44

Han estat dos grups fantàstics i molt treballadors!

Un comentari a “Els alumnes de 5è de l’Escola Joan Perich han fet de boletaires!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *