La pell freda

Mai Mai no som infinitament lluny d’aquells qui odiem. Per la mateixa raó, doncs, podríem creure que mai no serem absolutament a prop d’aquells qui estimem.

Quan el van desembarcar a la platja amb una xalupa, el va sorprendre que l’únic habitant de l’illa no sortís a rebre’l. Però aviat descobreix que apareixen cada nit molts visitants misteriosos i amenaçadors. Des d’aquest moment, la seva vida -que haurà de compartir amb el brutal Batís Caffó i Aneris, la de la pell freda- es converteix en una lluita frenètica amb ell mateix i amb els altres, on es barregen els sentiments de rebuig i de desig, de crueltat i d’amor, de por i d’esperança.

“És la meravella de les meravelles. Estic completament fascinat.”
FISCHER, editors. FRANKFURT

“ El que ens narra Sánchez Piñol és permanent suggestiu.”
FARRAR, S & G., editors. NOVA YORK

“ Després de The Narrative of Arthur Gordon Pym, d’Edgard Allan Poe, ben poques vegades havíem experimentat alhora un calfred, un neguit i una fascinació semblants.”
PERE GIMFERRER

“ Me persigue después de haberlo leído. Un libro espléndido.”
ENRIQUE VILA-MATAS

Mai un llibre en català havia protagonitzat una sortida tan fulgurant en l’àmbit internacional. Publicant en 37 llengües. La segona novel·la de Sánchez Piñol Pandora al Congo confirma la qualitat i l’amplitud
de l’èxit d’aquest escriptor.

Treball sobre la pell freda

37 thoughts on “La pell freda

 1. Roberto

  Com sempre el primer en escriure en tots els articles =) ,doncs avui començaré a llegir la pell freda i ja diré que vaig opinen poc a poc, espero no ser el únic que opina.

 2. Roberto

  Acabo de començar a llegir el llibre porto uns quants capítols, al principi la historia me ha semblat avorrida però entre las lluita dels monstres i el Batís el llibre es comença afer interessant, estic segur que el Batís s’acabarà fent amic del personatge principal perquè dubto que aguanti molts dies en la caseta. Ja continuaré escrivint las idees del llibre.

 3. Roberto

  He llegit una mica més, al final han acabant sen amics com jo he imaginat, però el llibre s’està tornant una mica m’arrano perquè tirar-se a una bestiola, espero que el llibre no es torni monòton i comenci a explicar tota la estona lluites. Per avui no llegiré més.

 4. Roberto

  He continuat llegint, és comença a fer interessant però estic començant a patir per la vida del Batís i del protagonista, espero que ara amb els explosius tinguin una mica de sort.

 5. Roberto

  Cada vegada el llibre es torna mes pertorbat i cada dos per tres estan fen el sexe amb el granotot, sembla que desprès de la explosió continua surtin més granotots no se que acabaran fen.

 6. Roberto

  No m’agrada’t que apareguin uns granotots petits i juguin en la illa, perquè ho robo una mica fals, quan he llegit que moria en Batís me alegrat perquè no m’agradava la seva forma de ser, a demés estava una mica boig al final, intentaré llegir tot el que hem queda perquè estic intrigat en com acabarà el llibre.

 7. Roberto

  Ja he acabat de llegir el llibre, el final esta força bé perquè podria dir-se “que comença com acaba” , realment no esperava un final així però el llibre m’ha enganxat força i no ha estat malament, però te moments una mica pesats tot i això és un bon llibre per passar una estona llegint.

 8. Patri

  Jo també e acavat de llegir el llibre… Estic d’acord amb en Roberto. El principi es una mica pesat, però, després és torna interesant.
  M’agradat el llibre, encara que lo de la zoofília e flipa una mica jiji!!!
  I és cert que el final del llibre recorda una mica al principi…
  Està bastante bé el llibre.

 9. Noelia

  Hola Santi! He començat fa poc a llegir el llibre. Vaig pel capítol 6 i trobo el llibre bastant interessant. És un llibre que t’atreu i et fa continuar llegint perquè hi han coses intrigants. Al principi el vaig trobar una mica avorrit perquè era molt descriptiu, sobretot quan t’explica el passat del protagonista.
  Però amb l’arribada dels monstres se m’ha fet interessant, perquè tinc ganes d’esbrinar que són aquestes “granotes” i què volen.
  El que més m’ha cridat l’atenció de moment, és la forma de ser d’en Caffó, no entenc perquè vol viure en aquesta illa tot sol. També em sorprèn la forma de veure la vida que té el protagonista,ja que com li ha ensenyat el seu” pare o tutor” només hi han dos camins possibles (per ell), la vida o la mort.Trobo estrany com en moments de perill vol convèncer de que ja està mort.
  Aniré deixant comentaris a mesura que avanço en el llibre.

 10. Cristina

  He acabat de llegir el llibre i la veritat que és una lectura fàcil i agradable a l’hora de llegir.
  A mesura que anaven passant els capítols t’intrigava de saber com acabaria tot.
  Però penso que és molt fantasiosa.

 11. Noelia

  He continuat llegint i el llibre m’agrada bastant. És interessant, i no es fa pesat per llegir. M’agradaria que el Batís i el protagonista parlessin més, però ja està bé. M’ha impactat una mica que ells forniquin amb un monstre, i estic intrigada perquè vull saber perquè aquest monstre es “bo”.
  El protagonista ha tingut una bona idea amb els explosius i espero que el plan els hi surti bé.

 12. Maria Caparros

  Ja fa dies que llegeixo el llibre, em sembla bastant interessant i agradable de llegir. Quan van aparèixer els monstres va ser quan es va posar interessant ja que no es sabia com reaccionarien els personatges, i també m’intriga molt la relació que porta en Batís amb el monstre que tenen al far com a mascota. Ja seguiré comentant quan llegeixi una mica més.

 13. Maria

  Em falta poc per arribar al final, m’ha agradat la relació que estableix el protagonista amb els monstres petits especialment amb el ”triangle”, i no m’imaginava que en Batís moriria així devorat per els monstres dels quals tant sabia defensat.

 14. Maria

  Nomès em falten dos capítols, no tinc molt clar com acabarà l’historia però no crec que abandoni l’illa i menys al monstre, ja que està molt enamorat d’ella. No entenc molt be aquesta estranya historia d’amor,em sembla que la solitud de l’illa la fet tornar boig.

 15. Noelia

  Ja quasi he terminat de llegir el llibre. M’esperava que els explosius fessin efecte, però de ser així el llibre hauria finalitzat molt aviat i d’una manera poc original.
  Em sembla molt bé la idea de tractar als “granotots” millor, en comptes de com monstres. M’agradaria que poguessin entendre’s i que acabarà bé, tot i que entenc que en Batís no vulgui, perquè després de tot els monstres han intentat matar-los moltes vegades.
  Ja veuré com va el nou plan del protagonista.

 16. Sandra

  Holaaa!! Encara em queda una mica per acabar el llibre, de moment estic força intrigada per la continuació de la història amb els granotots o la mena de monstres que hi ha a l’illa, encara que el principi se m’ha fet una mica pesat. =)

 17. Carla

  Només vaig pel capítol 6 però haig de dir que m’està agradant. Dels 6 capítols que porto els que més m’han agradat han estat els primers, ja que t’explica com arriba el protagonista fins al far amb la funció d’oficial atmosfèric. Ha tingut unes formes d’aprenentage bastant curioses amb el mestre que el va ensenyar.
  El personatge de Batís és increïble, penso que fa molt al llibre.

 18. Noelia

  He finalitzat el llibre, y la veritat es que el final no m’ha agradat molt. M’hagès agradat que l’historia del protagonista amb en triangle hagés acabat bé, i que els “monstres” i els homes féssin la pau. M’ha decepcionat molt la mort d’en Batís,y m’esperava que el protagonista abandonés l’illa amb el vaixell. No entenc molt bé la actitud final del protagonista, però suposo que s’ha tornat boig.

 19. Jhoselyn Triviño

  Vaig pel capítol cinc, i de moment trobo que és un llibre interesant.Ja aniré comentant quan avanci més.

 20. Mónica Fernández

  Hola!

  La veritat és que acabo de començar a llegir-me el llibre.
  Al principi m’ha semblat avorrit, ja que el tema principal és una mica surrealista. Un home que és destinat a una illa tot sol i que es troba amb un personatge super estrany que hi viu també tot sol a un far. Però quan han començat els assalts d’uns monstres a la cabanya d’aquest home i quan el fanaler el vol matar, doncs ja m’ha semblat més interessant. He deixat de llegir al capítol 6 i la veritat és que continuaré llegint, ja que m’ha deixat una mica amb intriga, ja que he sapigut que el fanaler era l’antic tècnic atmosfèric.

  Ja faré més comentaris quan avanci més.

 21. Jhoselyn Triviño

  He continuat llegint i la veritat que m’està interessant bastant.
  Vaig per on el Kollege està amb la mascota i està tenint diverses sensacions.
  I tinc la intriga si al final aniran a buscar la dinamita i si moriran o no…
  doncs ja seguiré comentant quan avanci més.

 22. Carla

  Hem queden 50 pàgines per acabar el llibre, i la veritat és que puc dir que m’ha agradat bastant tot i que desconec el final i al començament, quan van entrar en escena els granotots em va semblar una mica monòton.És una novel.la prou original i que trenca amb l’estil de novel.la que hem llegit fins ara!!

 23. Jhoselyn Triviño

  Ja he llegit fins quan aconsegueixen agafar la dinamita i estant esperant que els mostres acabin…puc dir que m’està agradant em queden …unes 100 pàgines per acabar… Penso que el llibre narra una perspectiva diferent de les novel·les que estic acostumada a llegir ..al no haver-hi tants personatges .. fa que et centris..en el principal.. i així fixar-nos en l’evolució que està fent el persontge en si.
  Hi ha algunes frases concretes del llibre .. que m’han agradat i que en fa reflexionar.

 24. Jhoselyn Triviño

  Ja m’he acabat el llibre… puc dir que no està gens malamaent és una lectura diferent … on el final cada persona pot percebre idees deferents..
  en general ha sigut una novel·la entretinguda.

 25. evelin

  Fa temps que he començat el llibre i la veritat
  es una mica aburrit ,ja que no es el meu estil de llibre però haveure com acaba:

 26. David Ortega

  Ja he acabat de llegir el llibre i és un dels llibres obligatoris que més m’ha agradat. Trenca amb l’estil de les altres novel·les i et deixa amb l’intriga de com acabarà. La part que menys m’ha agradat ha sigut el final. Pensava que seria diferent. No m’esperava aquest cercle amb final obert.

 27. Maria

  Ja fa dies que em vaig acabar el llibre, el final m’ha semblant bastant interessant, ja que no mai m’havia llegit una novel•la que tingués un final tan estrany.
  Em sembla un llibre fàcil de llegir i bastant entretingut.

 28. Jhoselyn Triviño

  Ja m’he acabat el llibre, tot i que el final m’ha resultat així com estrany ,perquè jo em pensava que acabaria quan el Kollege tornés al seu país. Però també tinc que dir que el llibre m’ha fet reflexionar sobre com les persones ens podem enfrontar a diferents conflictes, afrontar la por, i la violència contra els monstres sense un motiu clar..
  En conclusió he puc reflexionar en una perspectiva diferent, llibre interessant.

 29. Samira

  El llibre de La pell freda m`ha agradat bastant, encara que te escenes una mica fortes. El final, no l`esperava així, encara que no ens podiem esperar un final massa diferent.

 30. Javier Lozano

  El llibre ha estat molt bé. Té la particularitat de que el diàleg no és dels recursos més utilitzats, i, encara que en altres novel·les acaba fent-se pesat, en aquesta no ho és pas, ja que no es dedica solament a explicar-nos els seus sentiments, sinó també a narrar-nos el que s’està duent a terme.

 31. evelin

  quan vaig acabar el llibre , no hem va agradar molt el final perquè el protagonista va ser una mica egoista i en comtes d’anar-se’n i dir el que passa per a que ningú ho pateixi ell es calla i no fa res. Per això el final hem va desapassionar.

 32. Alexia

  La veritat és que va agradar-me moltíssim més el Mirall Trencat, tant per temàtica com per com es desenvolupa tot. Em sembla bastant fastigós el tracte que tenen els dos amb la mascota. Tampoc m’agrada que sigui tant fantàstic, soc més de novel·les realistes.

 33. Mireia P

  Personalment, prefereixo la Pell freda que Mirall Trencat.

  Mirall Trencat ho vaig trobar bastant feixuc i llarg, s’hem va fer bastant pesat. En canvi, La Pell Freda, al tenir més aventures s’hem va fer més entretingut i no tan llarg. Em va agradar.

 34. Yasmy

  He trobat aquest llibre menys interessant que el del trimestre passat. Això si, és menys carregós a l’hora de llegir-lo.
  Una mica massa extrany el tema de l’obra per al meu gust.

 35. Jose

  Sincera m’agradat novel·la i la vaig llegir.
  A més a més, he d’opinar d’aquest novel·la, que m’ha fet passar moments de terror i de tensió.
  Espero amb el proxim llibre se a més entretingut no a estat tan mal!!

 36. July

  Llibre intrigant, fàcil de llegir i que no deixa de sorprendre.
  M’ha impactat la relació establerta entre els dos homes, convivint cada dia, però casi no els uneix cap llaç, el de la supervivència i la passió que senten per la mateixa dona potser.
  M’agraden molt aquests llibres, perquè es quan deixo volar realment la meva imaginació.
  Una cosa a destacar es quan en Kollage descriu el plaer que sent quan està amb aquella “dona”, impactant.
  De nota li poso un 8’5, llibre molt entretingut, impredictible però m’ha desepcionat i m’ha posat dels nervis que acabés amb la mateixa escena amb que comença.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *