Mirall trencat

Mercè Rodoreda publica Mirall Trencat l’any 1974, 12 anys després d’haver publicat la seva obra més emblemàtica, La plaça del DiamantAl mig havia publicat l’any 66 Jardi vora el Mar i El carrer de les Camèlies (1967).

Per tenir més dades interessants sobre la novel·la seguiu l’enllaç.

Heu de preparar una exposició oral amb un powerpoint.

L’esquema de l’exposició ha de ser:

 • Presentació general de l’obra, l’autora i la novel·la
 • Tema
 • Argument
 • Personatges.
 • Temps i lloc
 • Tècnica natrrativa
 • Els símbols
 • Valoració personal

36 thoughts on “Mirall trencat

 1. Patri

  Aquest llibre m’agrada’t, però, es fa una mica pesat, perquè hi ha molta descripció, tan dels personatges, com dels objectes i moltes vegades aquesta descripció sobra, però , per lo demés està bé.

 2. Mireia P.

  En la meva opinió personal, aquest llibre té una nota de 5 ja que no és l’estil de novel·la que a mi m’agrada.
  Però tampoc no m’ha desagradat. És una novel·la entretinguda tot i que es fa una mica llarga, però tampoc es dolenta.

 3. Yasmina

  Aquesta novel·la m’ha sigut una mica pesada de llegir per culpa de tantes descripcions que es troben.
  També pot ser que el trobés pesat perquè m’el vaig llegir en pocs dies.
  Per l’altra banda, l’argument em va agradar molt.

 4. Samira

  El Mirall trencat, m’ha semblat una novel·la ràpida de llegir i sobretot trista, perquè és una família bastant desgraciada, ja que quasi tota la família acaba morint.
  Els símbols que conté la novel·la em semblen molt importants perquè relacionen molt bé a la família i la seva evolució.

 5. Roberto

  La meva opinió sobre Mirall trencat. És un gran llibre on hi apareixen molts personatges diferents i els va adjunten entre si cosa que es molt complicada de fer, però també per aquets mateix motiu i pel motiu de que els capítols no segueixen cap ordre el llibre a vegades costa de entendre’l, en general es un molt bon llibre que esta escrit per una bona autora i que esta molt ben treballat

 6. evelin

  a mi el llibre no m’agrada’t molt, ja que no es un etil que m’agradi llegir, a més a més es una mica difícil ja que te molts personatges i hi han moltes històries.

 7. Cristina

  Jo penso que és una novel•la una mica tràgica, ja que en tota la novel•la sempre es parla del mateix tema, la mort, i de la mateixa família protagonista o entorn d’aquesta família.
  Però he de dir també, que m’ha agradat perquè els capítols no eren massa llargs i per llegir el llibre es feia més agradable.

 8. David

  El llibre em sembla, una mica embolicat, tant per l’excés de personatges com per l’excés de símbols que fa que aquest llibre es faci una mica pesat. Però va ser més interessant del que pensava.

 9. Àlex Gonzalez Martin

  El mirall trencat és un llibre que personalment, no m’ha agradat gens, es el tipus de llibre que no puc llegir perquè sincerament, m’entra son, perquè es molt lent i a més i a capítols que es podrien eliminar perfectament eliminar.

 10. Sandra

  Aquesta novel•la m’ha agradat perquè és una mica diferent a les que acostumo a llegir, normalment llegeixo novel•les en les que el narrador és el propi personatge perquè m’ajuda a comprendre millor el món del protagonista,és més proper ; en aquesta novel•la com he dit abans això canvia ja que el narrador es omniscient, ho sap tot dels personatges, tot el que passa… ( encara que en algun capítol hi ha un monòleg interior)
  Mirall trencat és una novel•la que m’ha agradat per la variació dels personatges que hi ha, la trama, tots els embolics d’una família adinerada amb molts problemes i en una època una mica difícil , és una historia complicada amb molts elements simbòlics i a vegades costa una mica de trobar el significat adequat i relacionar les coses, això mateix és el que fa que sigui molt elaborada i molt pensada en cada detall.

 11. David Ortega

  Trobo que la novel·la està molt elaborada per la gran quantitat de metàfores i personatges. És una novel·la entretinguda que et deixa amb la intriga fins el final. Però també crec que es centra massa en el tema de la mort, i que podria ser una mica més alegre.

 12. Julián 2A

  Tot i que es molt fàcil de llegir, al principi se’m feia difícil situar-me perquè no hi havia cap fil conductor en el temps.
  En aquest llibre hi ha molta mort, hi apareix des de el principi, però hem sembla correcte, perquè ens ha narrat la història de tota una vida, tot i que no ens agradi, la mort forma part de la vida i ho hem d’acceptar. Per ser ràpid de llegir i entretingut li poso un 7 perquè tot i això aquest llibre no és del meu estil.

 13. Arturo Robles

  Al principi no m’agradava perquè em parecia una novel·la pesada i avorrida sense ningun interès per a un jove o almenys per a mi però poc a poc em vaig anar involucrant en la novel·la i em va acabar agradant ja que està molt bé ambientada, i el tema de la família rica que guarda secrets provoca misteri. En conclusió, val la pena llegir-la encara que al principi sigui avorrida.

 14. Jhoselyn Triviño

  El llibre de Mirall Trencat m’ha agradat molt, ha esta molt interessant llegir-ho. Al tenir molts personatges i molt variats això fa que la novel•la guanyi en diversitat i enriqueix la trama i fa que tinguem una perspectiva ben clara de les tres generacions. Principalment m’agrada el paper de la Teresa Valldaura i tot el camí que fa fins l’hora de la seva mort. M’encanta que en l’obra hi hagi molts secrets i que el temps passi de pressa i això fa que el lector s’interessi molt més per la novel•la.
  En conclusió és una novel•la molt bona i fa reflexionar bastant.

 15. Melissa Valarezo

  Donant la meva opinió subjectiva,la novel·la m’ ha agradat molt principalment per la història que es relata, per les descripcions tant detallades que fan que una es pugui imaginar tot el que té la protagonista al voltant i ficar-se de ple el llibre. D’una banda el temps passa ràpid en la novel•la i és molt còmode a l’hora de llegir, però, per altre banda, és massa complicat en el sentit de que els personatges són molts i s’ha de prestar molta atenció per no fer-te un embolic, Però tot i això penso que aquesta novel·la és genial i jo, la recomanaria.

 16. Carla Flores

  Mirall trencat m’ha semblat una bona novel.la per llegir tot i que no sigui dels gèneres que més m’agradin. Trobo bastant interessant la metàfora del mirall i tot el camí que recorre Teresa Valldaura fins a la seva mort. He de reconèixer que hi ha parts del llibre que se’m feien pesades de llegir, però d’altres que tenien un poder adictiu.
  En general la meva opinió vers el llibre és una opinió bastant positiva.

 17. Maria Caparros

  En general em sembla un bon llibre, encara que una mica embolicat.
  M’agrada sobretot que tu saps que pensa cada personatge i el que sent de primera persona.
  Encara que és un bon llibre hi havia parts que s’hem van fer una mica pesades, crec que hi havia capítols que explicava en excés tots els detalls.
  Però és una llibre molt interessant.

 18. Noelia Álvarez

  El llibre de Mirall Trencat m’ha semblat un llibre prou interessant quan l’he llegit encara que no sigui el tipus de novel.les que m’agraden llegir.Hi ha parts del llibre que es van fer una mica pesades perquè eren molt descriptives en els detalls i a més hi ha molts personatges i sembla complicat a l’hora de llegir i si no llegeixes amb atenció pots fer-te un embolic i llavors es una mica difícil. Tot i així és un llibre entretingut i fa que sigui interessant pel tema tràgic de una familia i les generacions que presenta i com passa rápid la vida i la gent que es va morint. El principi del llibre sembla avorrit no s’entén molt bé però a mesura que es va avançant és més emocionant perquè dona sensació de misteri per saber el que pasarà. Segons la meva opinió el llibre esta bé i li posaria un 7 de nota pel seu contingut.

 19. Noelia Ruiz

  En general la meva opinió sobre Mirall trencat és bastant positiva, tot i que a mi no m’agrada molt llegir aquest tipus de novel·les, ja que m’interessen més un altre tipus de gèneres. Tot i així trobo que aquesta novel·la és bastant interessant,entretinguda i bona. M’agrada que Mercè Rodoreda utilitzi el narrador omniscient perquè així pots viure les situacions explicades en la pell de cada un dels personatges, i també m’agrada que utilitzi la tècnica del realisme màgic, ja que em sembla interessant que expliqui algunes coses de la realitat metafòricament amb elements de la vida quotidiana com el mirall.
  D’altra banda cal dir que hi ha capítols massa descriptius i se’n van fer molt llargs.

 20. Irene

  La meva opinió sobre el mirall trencat és bona, encara que no es del gener que a mi més m’agrada.
  Ja que se m’ha fet una mica passada en alguns capítols on explicava els detalls molts concrets, però d’altra banda, m’ha agradat, ja que eren capítols curts, i es feien ràpids de llegir.

 21. Sheila

  La novel·la de Mirall trencat, m’agradat bastant, ja que m’ha entretingut bastant, perquè és bastant ràpida de llegir.
  L’únic inconvenient que veig en la novel·la és que hi ha masses personatges, aleshores algunes coses s’ovliden.
  En general la novel·la m’agradat i li dono una bona valoració.

 22. Javier

  Mirall trencat és una novel·la amb una estructura poc freqüent en la narrativa, ja que ens explica una sèrie de fets que han tingut lloc en el temps de manera desordenada. Trobo que resulta bastant interessant i que trenca la monotonia d’altres novel·les d’aquest gènere.

 23. Roberto

  No vaig poder assistir aquesta gran novel•la perquè estava malalt 🙁 , però segur que va ser una obra molt interesant.

 24. Sandra

  L’obra de teatre que vam anar a veure sobre Mirall Trencat m’ha agradat molt perquè era força difícil d’adaptar al teatre, ja que són molts personatges i eren pocs actors, llavors trobo que ho van fer molt bé tot i que l’escenari era petit i ho van ambientar molt bé. =)

 25. David Ortega

  En quant a l’obra de teatre, he de dir que va ser una obra molt diferent a la que estem acostumats a veure al Robert Brillas. És per aquest motiu que em va agradar molt. Però, la veritat, és potser perquè la vaig llegir. L’obra estava feta per a entendre-la només si l’havies llegida.

  En resum, una bona obra d’una bona novel·la.

 26. Alex

  L’obra em va agradar molt, no s’assembla massa al llibre ja que és una adaptació, per al meu gust, tot passa massa ràpid però els actors ho van fer molt bé i a més, van posar alguna cosa d’humor que va fer l’obra més amena i així no semblava tant trista.

  En general, em va agradar

 27. Javier Lozano

  No vaig poder anar a la representació de l’obra de teatre, però segons em van comentar, la qualitat de la mateixa va ser bastant superior a la d’altres representacions que tenen lloc al Robert Brillas, tant en argument com en escenografia.

 28. Anna Gómez

  Respecte a l’obra de teatre de Mirall Trencat, he de dir que estava força bé en comparació amb altres obres teatrals que hem anat a veure a aquell teatre.
  Crec que estava força ben feta i s’entenia bastant bé sempre i quan abans s’hagués llegit el llibre, ja que hi havien trossos que s’anaven saltant.

 29. Carla

  L’adaptació de Mirall Trencat que vam anar a veure va ser una adaptació molt completa ja que, en poc temps i espai, el número petit d’actors va aconseguir representar una gran quantitat de personatges i d’escenaris. Em va agradar molt.

 30. Ignasi

  l’adaptació que vam veure de la novel·la Mirall Trencat era, com l’obra en si mateixa, una mica enrevessada.
  Hi ha massa canvis temporals i “flashbacks” que fan que l’obra sigui força difícil de seguir amb claredat, encara que la representació va estar força be, tenint en compte que només actuaven 4 actors.

 31. Jhoselyne Triviño

  L’obra de teatre de Mirall Trencat, personalment m’ha agradat molt, va estar molt sintetitzada. S’ha de valorar que en l’obra hi havia molts personatges i només amb quatre actors van fer tot el repertori.
  També em va agradar que hi estaven presents els diferents símbols que hi surten en l’obra.
  Un altre motiu pel qual em va agradar l’obra de teatre va ser l’humor amb el qual els actors van representar, això va fer que el drama que és present en Mirall Trencat no tingués tanta importància i així poder gaudir de petits detalls.

 32. Noelia

  No vaig poder assistir a la obra per motius personals que et vaig ensenyar en la nota. Però segur que l’obra va ser molt interesant, ja que el llibre em va agradar molt per la seva originalitat i la seva manera d’explicar l’historia.

 33. Patri

  L’obra va estar bé… Una mica feixuga, però estava molt bé exposada…Va ser interessant i estava ben enfocada.

 34. David Chillón

  L’obra va estar bé, però va ser una mica complicada a l’hora de veure tants personatges amb diferents papers.

 35. Álvaro Pablo

  L’obra no m’ha agradat molt perquè no m’agraden aquest tipus de novel·la.

 36. Javier Torrado

  L’obra era una mica liosa. I a més el Madrid guanyarà la lliga. Ala Madrid!!!!!!!!(8)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *