El vigilant del camp de sègol, J. D. SALINGER

Feia molt de temps que tenia ganes de llegir aquesta novel·la, perquè no només n’havia sentit a parlar força, sinó que a més a més, apareix com a llibre de referència en moltes de les novel·les que més m’han agradat. Era, per tant, de lectura obligada per a mi.

L’argument explica les vicisituds d’un jove adolescent que és expulsat del seu institut. No és la primera vegada que el fan fora del seu centre d’estudis, i és per això que abans de tornar a casa amb els pares decideix fer un petit viatge.

Durant aquest viatge, descobrim quins són tots els neguits d’aquest noi. Neguits que sovint ratllen la paranoia. I és que el protagonista té tantes preocupacions pel passat i pel futur, que sovint s’oblida de viure el present. És un llibre força entretingut, de lectura ràpida gràcies al trepidant ritme narratiu de l’autor. Pel tema podria dir que és una novel·la juvenil, però segurament els lectors d’aquesta edat quedaran fascinats pel llenguatge insultant del protagonista i per les bogeries que fa, sense arribar a fer-ne una reflexió posterior…

És una bona lectura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *